Foto: Shutterstock/zixia
Foto: Shutterstock/zixia

Amerika povećala rizik za putovanje na "nivo četiri" - ove evropske zemlje su problematične

Podeli

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) i Stejt department upozorili su da ne bi trebalo putovati u Španiju, Portugal, na Kipar i u Kirgistan zbog sve većeg broja zaraženih koronavirusom u tim zemljama.

Možda vas zanima:

Pre će Nemci i Francuzi po Španiji nego Španci

Kipar: Mesto na kome je izronila Afrodita

CDC je za te zemlje povećao rizik za putovanje na "nivo četiri - vrlo visok" te preporučuje Amerikancima da izbegavaju putovanje, dok je preporuka Stejt departmenta da se u te zemlje ne putuje.

Španija je ponovo otvorila granice za američke turiste u junu i otad je popularna destinacija za turiste iz SAD.

CDC je na "četvrti nivo" podigao i preporuke za putovanje na Kubu, dok je preporuka Stejt departmenta da se tamo ne putuje.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti zabrinut je i zbog sve većega broja zaraženih u Izraelu, na Zapadnoj obali i u Gazi, a Stejt department preporučuje eventualnim putnicima da "ponovo razmisle" o putovanju u Izrael.

CDC i Stejt department i Jermenija su podigli na "nivo 3", što znači da bi nevakcinisani putnici trebalo da izbegavaju putovanje u tim zemljama, ako nije nužno.

U junu je CDC ublažio preporuke za putovanja za više od 110 zemalja, revidirajući svoju metodologiju procene rizika vezanog uz kovid 19.

No kako se broj obolelih povećava, CDC izdaje nova upozorenja, pa je prošlog dana putnicima savetovao da ne putuju ni u Veliku Britaniju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu