Foto: Shutterstock/Joachim Bago
Foto: Shutterstock/Joachim Bago

Nove mere za ulazak u Hrvatsku: Vakcinisani ubuduće moraju manje da brinu

Podeli

Od danas pa do 15. avgusta će biti na snazi nove mere, kao i drugačija pravila ulaska u Hrvatsku.

Kad je reč o strožim nužnim epidemiološkim merama, one se uvode za Dubrovačko-neretvansku, Splitsko-dalmatinsku, Šibensko-kninsku, Zadarsku, Primorsko-Goransku i Istarsku županiju, kao i za Novalju, Senj i opštinu Karlobag.

Na događanjima na kojima sve osobe poseduju kovid potvrdu može biti prisutno najviše 1.000 osoba, dok u suprotnom, na javnim okupljanjima može biti najviše 50 osoba.

Jedno hrvatsko ostrvce moguće je obići u samo 600 koraka FOTO

Na privatnim okupljanjima i svadbenim svečanostima bez kovid potvrde može biti najviše 15 osoba, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mera.

I u ugostiteljskim objektima može biti najviše 1.000 gostiju.

Sajmovi i drugi oblici priredbi na otvorenom prostoru mogu se održavati samo uz saglasnost lokalnih štabova.

Sportska takmičenja uz prisustvo publike se mogu održavati samo ako svi gledaoci, tehničko i organizacijsko osoblje poseduju kovid-potvrde.

Novi uslovi za ulazak u Hrvatrsku

Ako planirate put u Hrvatsku ovog leta, ne zaboravite putno osiguranje. Odaberite najbolju opciju, onu koja ima pokriće za kovid 19

Produžilo se trajanje potvrde o vakcinaciji i preležanoj koroni, pa se sada može ući u zemlju ako potvrde nisu starije od 270 dana, a ne 210 dana kako je bilo do sada.

Za neke države se primenjuju posebne mere za ulazak u Hrvatsku- u prvoj kategoriji se nalazi tanzanijska autonomna oblast Zanzibar.

Hrvatska plaža otvorena samo za vakcinisane

Putnici iz Zanzibara u Hrvatsku mogu da uđu uz dva uslova - negativan PCR test, koji nije stariji od 48 sati i samoizolaciju od 14 dana.

U drugoj kategoriji su Velika Britanija, Rusija i Kipar - za putnike iz ovih zemlja je potreban negativan PCR, ne stariji od 72 sata ili antigenski ne stariji od 48 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu