Foto: Printskrin/TV Prva
Foto: Printskrin/TV Prva

Postignut dogovor sa agencijom: Turisti već na odmoru VIDEO

Podeli

Agencija "Mouzenidis" je juče pozvala turiste kojima je otkazala aranžmane kako bi pronašli kompromisno rešenje situacije. Šta se desilo na tom sastanku i da li će putnicima realizovati novo putovanje, samo su neka od mnogobrojnih pitanja koja interesuju širu javnost.

Prema rečima putnice Milice Bošković, većina putnika je uspela da dođe do zajedničkog rešenja sa agencijom, gde im je ponuđena mogućnost refundacije određene količine novca sada ili, mogućnost korišćenja zamenskih vaučera.

"Počela je da se rešava situacija u agenciji, videla sam i na Fejsbuk grupi da je još jedna žena uspela da napravi dogovor sa agencijom", priča Milica za TV Prvu.

Da se situacija u agenciji polako stabilizuje potvrđuje i zamenik predsednika Jute Milan Lainović, koji ističe da je već jedan određeni broj putnika sproveden do svojih turističkih destinacija i da, trenutno, brinu o načinu na koji će biti smešteni u svojim hotelima.

Uskoro bi trebalo da se nađe i zajedničko rešenje za ostali broj putnika, pa, shodno tome, zamenik predsednika Jute dodaje:

"Vlasnica agencije učestvuje u celom slučaju, trebalo bi uskoro da se reši situacija i za ostali broj putnika. Ovo je agencija koja ima licencu za rad, tako da ne verujem da bi trebalo da bude dalje problema."

Međusobni dogovor putnika i agencije bi konačno trebalo da se realizuje do 26. juna, čime bi se rešila celokupna situacija u agenciji i ovogodišnjim turističkim aranžmanima.

Putnici izgirani, a zaprećeno im je i tužbom; reagovalo i ministarstvo: "Mala zabuna"

Prema rečima zamenika Jute, naši turisti su počeli da stižu na raznim destinacijama u Grčkoj, a kvalitet vode, kao i usluge je na zavidnom nivou, navodeći:

"Čistoća plaža i smeštajnih jedinica su na zavidnom nivou i što je najbitnije, nemamo zaraženih turista koronavirusom."

Opširnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu