Foto:EPA/ MALTON DIBRA
Foto:EPA/ MALTON DIBRA

Srbima za Albaniju ne treba ni PCR ni pasoš

Podeli

Građanima Srbije je omogućen ulazak u Albaniju bez PCR testa, a zahvaljujući "Mini-Šengenu" ne treba im ni pasoš.

Zemlja ima čisto more, lepe plaže, jeftina je, a što je važno, za razliku od Grčke, u koju se najviše išlo, za građane Srbije nije potreban negativan PCR, kao ni bilo koji drugi test, kao ni potvrda o vakcinaciji.

Ovako govore za Tanjug nekoliko njih koji pakuju kofere i spremaju automobile za more. "Prošle godine, prvi put, na nagovor prijatelja, bio sam sa porodicom na letovanju u Albaniji, prokrstario obalom, bio u Ksamili, Sarandi, Valoni, Draču i još nekim manje poznatim mestima. Svuda mi je bilo lepo, a domaće stanovništvo ljubazno, a na automobilu sam imao registraciju Srbije", rekao je Tanjugu Ivan Dimitrijević iz Jagodine.

Čuo sam da ove godine zahvaljujući "Mini-Šengenu" ne treba ni pasoš, može samo sa ličnom kartom, dodao je on.

Dimitrijević ocenjuje da su "Srbi pomalo zasićeni Grčke, znaju sve o njoj, čini mi se više nego o Srbiji i traže nešto novo". I Turska je za stanovnike ovog dela Srbije, sve interesantnija, a ove godine je i "fleksibilnija", kada su u pitanju mere zbog korone.

Mesta u Albaniji u kojima možete da uživate kao u Grčkoj

Traži se sertifikat o vakcinaciji, ali se priznaje elektronska validacija, odnosno ulazak uz posedovanje sertifikata o vakcinaciji, ističu oni. Turci imaju dobre hotele, dobro rade, mnogi od njih su se u Nemačkoj i naučili poslovnosti, dodaju.

Ono što će, uticati ovog leta na odlazak u Grčku jeste i obavezan PCR koji je 80 evra, na šta primedbu ima i počasni konzul Grčke u Srbiji Dragan Marković Palma i najavio je zahtev vlastima Grčke da se ukine za građane Srbije.

Marković, koji je i narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine, izračunao je "da četvoročlana porodica za PCR mora izdvojiti 320 evra a za te pare mogu da iznajme apartman u Grčkoj i da letuju". Interesovanja ima i za letovanje u Crnoj Gori, a spominju se Herceg Novi, Petrovac i Budva.

Albanija postala hit za naše turiste: "Pre svega, veoma je jeftina"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu