Foto: Marko Zamrznuti tonovi/ Shutterstock
Foto: Marko Zamrznuti tonovi/ Shutterstock

Er Srbija počinje testiranje IATA digitalnog pasoša

Podeli

Er Srbija počinje testiranje IATA digitalnog pasoša i aplikacija će prvi put biti testirana na letu iz Beograda za Cirih u sredu 28. aprila, saopšteno je iz Er Srbije. uz objašnjenje da aplikacija pomaže putnicima da organizuju putovanje u skladu sa zahtevima država vezanim za kovid 19 ili vakcinaciju.

Zato su putnici na letu na relaciji Beograd–Cirih pozvani da preuzmu aplikaciju "IATA Travel Pass“, kreiraju nalog sa profilnom fotografijom i informacijama o pasošu i unesu podatke o letu.

Nakon toga, objašnjavaju u Er Srbiji, putnik dobija informaciju kakav je test neophodan za ulazak u Švajcarsku, a zatim zakazuje termin za testiranje na Institutu "Torlak".

Rezultati testa su, nakon pristizanja, vidljivi u aplikaciji "IATA Travel Pass", koja upoređuje uslove za putovanje sa unetim podacima putnika i rezultatima testa i svi koji ispunjavaju uslove dobijaju zelenu oznaku za putovanje.

Putnicima se savetuje da tokom perioda testiranja ipak ponesu i odštampanu kopiju rezultata testa iz "Torlaka", jer vlasti u Švajcarskoj to mogu da zahtevaju.

Testiranje se sprovodi u saradnji sa Međunarodnom asocijacijom za vazdušni saobraćaj (IATA) i Institutom za virusologiju, vakcine i serume "Torlak".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu