Foto: ArtWell / Shutterstock
Foto: ArtWell / Shutterstock

Testiranja na granici, restorani ne rade, nema lutanja: Da li da se strpimo?

Podeli

Granice Grčke otvorene su od 8 sati za građane Srbije, a do kraja maja može da se uđe samo preko graničnog prelaza iz pravca Bugarske i za ulazak je neophodna potvrda o vakcinaciji ili negativan PCR test ne stariji od 72 sata. Međutim, pitanje koje mnogi postavljaju jeste šta nas čeka kada konačno "probijemo Solunski front"?

Ana Nikolić koja godinama živi i radi u Grčkoj za naš portal rekla je da se još uvek niko od turista nije javio.

"Svi su sada oprezni i ka Grčkoj su krenuli samo oni koji su iz nekog razloga morali baš rano jutros, ali nemamo turiste koji su otišli i da nam se jave. Još uvek je prerano", objasnila je naša sagovornica.

Zanimalo nas je i kako je tamo te smo od nje dobili odgovore iz prve ruke. Što se tiče korone, na snazi su i dalje jake epidemiološke mere.

"Kafići, restorani i prodavnice i dalje ne rade. Ne postoji mogćnost kretanja između opština, osim vikendom. Tako da, u ovom probnom periodu ne vredi putovati u Grčku osim ukoliko ne želite da najveći deo vremena provodite u kući. Lokalno stanovništvo se kreće uz prethodno slanje sms-a, na par sati. Sve u svemu, ne verujemo da će u ovom periodu naši turisti posećivati Grčku", rekla je Nikolić.

Kako je istakla za 10. maj je najavljeno popuštanje mera, pa veruje da će turisti krenuti masovnije ka grčkoj sredinom maja.

Granica prazna

Foto: Rawpixel.com  / Shutterstock
Foto: Rawpixel.com / Shutterstock

Pročitajte još:

Od 14. maja Grčka popušta mere: "Turisti sigurno neće morati da sede u smeštaju"

Srbija doziva turiste: Menja se cena PCR testa za strance

Ministarka potvrdila: Nema lutanja po Grčkoj

Reporter TV Prva Bratislav Ilić naveo je da prelazak granice koja je danas otvorena za srpske turiste nije bio toliko jednostavan.

Kako kaže jutros su stigli prvi na granični prelaz i dodaje da su Grci bili ljubazni i da su ih pustili da pređu granicu čak u pola 7, sat i po vremena pre zvaničnog otvaranja granica, ali da se situacija zakomplikovala.

"Iako smo imali potvrde o vakcinasanju, ipak smo bili podvrgnuti brzom testiranju", navodi Ilić.

Grci testiraju svakoga: "Pustili su nas, a onda je počela komplikacija" VIDEO

Ističe da svi koji prelaze granicu sada moraju da se naoružaju strpljenjem, ali i da su oni jedini, ali i prvi koji su danas prešli Grčku granicu.

"Došli smo da snimamo kako naši građani dolaze u Grčku, a za sada nemamo nijednog snimljenog", kazao je reporter TV Prve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu