Foto: Shutterstok/Africa Studio
Foto: Shutterstok/Africa Studio

Građani željni putovanja - telefoni u agencijama ne prestaju da zvone

Podeli

Mesec dana pred najavljeno otvaranje granica zbog početka turističke sezone, u Grčku mogu da putuju državljani članica Evropske unije i još pet zemalja, među kojima je i Srbija.

Pročitate još:



Ministarka potvrdila: Nema lutanja po Grčkoj Otkriveno od kog datuma Srbi mogu u Grčku Grčka ukida karantin za Srbe

Za to je potrebna potvrda o vakcinaciji ili negativan PCR test. Proveravali smo jesu li građani Srbije spremni da pakuju kofere.

Grčki aerodromi su otvoreni za srpske turiste. Od devet mogućih mesta za sletanje, najpopularniji su aerodromi u Atini i Solunu.

Valentina Lipovac iz Udruženja turističkih agencija Srbije kaže da je zainteresovanost za putovanja u prvom momentu izuzetno porasla.

"Zainteresovanost za Grčku nikada ne opada zaista", napominje ona za Televiziju Prva.

Operativni direktor turističke agencije Dušan Anastasov kaže da će najpre početi prodaja aranžmana za Halikidiki.

"Negde sredinom juna meseca kreću i čarter letovi ka Grčkoj. Ove godine će biti nešto smanjen obim od otvaranja same Grčke, pa će raditi Krf, Krit, Rodos, Kefalonija, Skijatos", naveo je on.

Ipak, kažu sagovornici, čeka se zvanični potpis na memorandumu između Grčke i Srbije kako bi se formirale cene i sigurne destinacije.

Određene zemlje stimulišu putnike davanjem par stotina evra svakome ko ih poseti. Potpredsednik Jute je za Prvu televiziju rekao da to možemo očekivati od Crne Gore, ali da ništa još nije definisano.

"Verujte mi da svakodnevno imamo veliki broj zahteva za putovanja, ono što se tiče tih stimulansa nama je u ovom trenutku bitno da se otvore granice, kad se otvore granice, dosta stimulansa na tu temu i verovatno i pad cene hotela u nekim destinacijama", kaže Milan Lainović.

Građani su željni putovanja to dokazuje i par minuta koje smo proveli u turističkoj ageniciji. Za to vreme telefoni nisu prestajali da zvone.

Opširnije u video-prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu