Foto: Denis Belitsky/Shutterstock
Foto: Denis Belitsky/Shutterstock

Vakcinacija otvara granice - 800 čartera za Tursku i Egipat

Podeli

"Tokom letnje sezone planirano je 800 čarter letova sa aerodroma 'Nikola Tesla' za Tursku i Egipat, a očekujem da će masovna vakcinacija omogućiti otvaranje svih granica", izjavio je danas za Tanjug ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

"Svi čeznemo za normalnim životom, bez strahova i bilo kakvih ograničenja. Bitka sa koronavirusom traje više od godinu dana, umorila nas je i niko nije pošteđen. Očekujem da masovna vakcinacija omogući otvaranje svih granica'', rekao je Momirović.
Ministar je naveo da je sa aerodroma "Nikola Tesla" tokom letnje sezone planirano poletanje oko 800 čarter letova ka Turskoj - Antaliji, Bodrumu i Dalamanu, i ka Egiptu, gde će se leteti za Šarm el Šeik i Hurgadu.

Gde možemo da se okupamo već za 1. maj? Maske nisu obavezne

Što se Grčke tiče, naveo je on, u planu su ostrva Krit, Rodos, Kefalonija, Zakintos, Krf i Skijatos.

Istakao je da se nada da epidemiološka situacija neće osujetiti ove planove i da će se aerodromi u svetu polako otvarati kako bude tekla masovna vakcinacija.
Momirović je kazao da je u planu otvaranje letova za Dubrovnik i Split, ali samo tokom letnje sezone.

Kreće predsezone: Kuda uz PCR, a kuda uz potvrdu o vakcinaciji?

"Za Kipar se već leti, a nešto veći broj letova biće oko vaskršnjih praznika. Potvrda o vakcinaciji je za Grčku sada uslov, ali verujem da će isti princip primenjivati i druge zemlje. Po svemu sudeći, moći će da se putuje, što ne znači da je dozvoljeno bilo kakvo opuštanje, već striktno poštovanje svih epidimioloških mera'', zaključio je ministar Momirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu