Foto: Depositphotos /  gustavofrazao
Foto: Depositphotos / gustavofrazao

Tara, Zlatibor, Stara planina, Kopaonik... Domaći turisti dali svoju ocenu

Podeli

Anketa Turističke organizacije Srbije pokazala je da su ove godine najtraženije destinacije domaćih turista bile Tara, Zlatibor, Stara planina i Kopaonik, a najviše su im se dopali Tara, Uvac i Golubac.

Anketa je takođe pokazala da je najviše turista išlo na jedan višednevni odmor u Srbiji, nešto manje njih na više jednodnevnih izleta, dok su na trećem mestu oni koji su išli na nekoliko višednevnih odmora.

Većina je za smeštaj koristila privatne objekte, uglavnom su putovali porodično, nešto ređe sa prijateljima i partnerom.

Ispitanici su turističkoj ponudi Srbije dali vrlo dobru prosečnu ocenu 3,8, a takvoj oceni doprineli su pozitivni utisci koji se najviše odnose na prirodne lepote, blizinu destinacija, upoznavanje sopstvene zemlje i gostoprimstvo.

Zamerke su se odnosile na kvalitet puteva, cene i nečistoću na javnim površinama.

Čitaoci B92.net odlučili: Tara je najlepša srpska destinacija

Na odluku o tome koju će avanturu izabrati ovog leta, najviše su uticale preporuke prijatelja, postovi na Instagramu, sajtovi, kao i kampanja Turističke organizacije Srbije "Izaberi svoju avanturu! #vidisrbiju", navodi se u saopštenju Turističke organizacije Srbije i dodaje da će TOS i tokom jeseni i zime nastaviti da promoviše putovanja po Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu