Foto: © WienTourismus/Christian Stemper
Foto: © WienTourismus/Christian Stemper

Novogodišnji vašari u Beču: Prilika da se ponudi deo "normalnog života" u vreme Božića FOTO

Podeli

Grad Beč je odlučio da, uprkos epidemiološkoj situaciji u vezi sa koronavirusom, odobri organizaciju 18 novogodišnjih vašara sa 852 štanda uz uvođenje strogih preventivnih mera.

Organizatori vašara su u saradnji sa profesorima sa Instituta za javno zdravlje Medicinskog univerziteta razradili sveobuhvatni koncept prevencije širenja zaraze i biće odgovorni za sprovođenje svih mera.

Nošenje maski će biti obavezno za posetioce i vlasnike štandova, kao i održavanje neophodne fizičke distance. Broj štandova će ove godine biti smanjen da bi se obezbedilo dovoljno prostora za posetioce, pa će ih biti 178 manje u odnosu na prethodnu godinu.

Organizatori vašara su obavezni da obezbede dodatne zaposlene koji će ukazivati posetiocima na propisane mere. Neophodna količina sredstava za dezinfekciju biće dostupna na svim vašarima. Kao i prethodnih godina, biće kontrolisana higijena gastronomskih štandova i zdravstvena ispravnost hrane.

Foto: © stadtwienmarketing
Foto: © stadtwienmarketing

Bečki novogodišnji vašari su deo tradicije koja traje vekovima i za mnoge ljude predstavljaju deo "bečke kulture": Cilj održavanja vašara nije samo prilika da se ljudima, uprkos merama i ograničenjima, ponudi deo "normalnog života" u vreme Božića, nego i mogućnost da se tokom zime slobodno vreme provodi na otvorenom.

Prvi vašari će biti otvoreni za posetioce 12. novembra 2020. godine.

Foto: © WienTourismus/Christian Stemper
Foto: © WienTourismus/Christian Stemper

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu