Foto: GettyImages / Asanka Ratnayake / Stringer
Foto: GettyImages / Asanka Ratnayake / Stringer

Iz Srbije bez testa i karantina moguće samo u 17 država

Podeli

Ograničenja putovanja utiču na sve, pa tako i na Srbiju, čiji državljani bez obaveznog PCR testa, serološkog testa ili karantina, mogu da putuju u 17 zemalja.

Na sajtu Ministarstva spoljnih poslova objavljeno je da državljani Srbije mogu nesmetano da putuju u Albaniju, Bugarsku, Belorusiju, BiH, Brazil, Jamajku, Kongo, DR Kongo, Meksiko, Oman, Palau, Pakistan, San Marino, Sudan, Turska.

Ulaz bez testiranja i karantina dozvoljen je i u SAD, sem ako građani nisu boravili u Kini, Iranu i zemljama Šengenske zone, Velikoj Britaniji i Brazilu. Državljani Srbije mogu slobodno da uđu i u Centralnoafričku Republiku.

Takođe, početkom ove nedelje stigle su i lepe vesti iz Ljubljane: Vlada Slovenije odlučila je da građani Srbije mogu slobodno da pređu granicu.

Ko se sve otvorio u septembru?

Od 24. septembra državljani Srbije mogu da uđu na teritoriju Kipra ukoliko poseduju negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, navodi se na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, gde se nalaze svi detalji vezani za putovanje srpskih turista u inostranstvo.

Državljani Srbije, kao i ostali strani državljani, mogu da uđu na Maldive, do sada za nas nije bilo ograničenja, međutim od 10. septembra je neophodno da strani državljani poseduju negativan PCR test, ne stariji od 72 sata.

Pročitajte još:

Negde uz test, negde bez uslova: Kako građani Srbije mogu da putuju u zemlje regiona?

Tunis je takođe otvorio granice za građane Srbije uz negativan PCR test. "Srbija je prešla iz crvene zone u narandžastu zonu, što praktično znači sledeće: Za ulazak u Tunis potreban je negativan PCR test koji nije stariji od 120 sati", rekli su iz Ambasade za B92.net.

Za Egipat su se početkom ovog meseca promenila pravila, stoga je od 1. septembra svim putnicima koji dolaze u Egipat potreban negativan PCR test, ne stariji od 72 sata. "Režim ulaska sa obaveznim negativnim testom se primenjuje za turističke destinacije poput Hurgade, Šarm el Šeika, Tabe, Mars Alama, Marse Matruh i važi na čitavoj teritoriji Egipta", navodi se na sajtu Ministarstva inostranih poslova Srbije.

Što se tiče Grčke, iako je naša država već nedeljama sa najnižim brojem zaraženih u regionu, Grci su ostali neumoljivi i držaće spuštenu rampu i od 1. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu