Foto: Depositphotos /  oscarespinosa
Foto: Depositphotos / oscarespinosa

Korona različito uticala na turiste u Herceg Novom: Podaci očekivani

Podeli

U Herceg Novom boravi oko 5.000 registrovanih turista, a taj broj se iz dana u dan smanjuje, što je i očekivano u drugoj polovini septembra.

U Turističkoj organizaciji grada nemaju precizan podatak o tome koliko je gostiju iz Srbije odlučilo da ranije napusti Heceg Novi zbog epidemioloških mera koje su u našoj državi počele da važe za turiste koji se vraćaju iz Crne Gore.

Iskustva hotelijera u Herceg Novom su različita. Jedan broj turista je već napustio grad, dok drugi ostaju do daljeg.

Neki odlaze jer im je godišnji odmor završen, a ima i onih koji ga prekidaju zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Crnoj Gori, piše Boka news.

Vlasnih jednog hotela Čedomir Popović kaže da je trenutna popunjenost hotela "svega desetak soba, a od ukupnog broja gostiju iz Srbije, polovina je odlučila da ode ranije".

Gosti iz Srbije, smešteni u drugom hotelu, za sada nisu otkazali boravak, ali taj hotel svakako završava sezonu, dok je iz još jednog hotela jedan broj individualnih gostiju već napustio hotel – saopštio je direktor marketinga Jovan Mićunović.

Ali tamo ima gostiju iz Srbije na koje neće uticati odluka vlade. U hotelu će ostati vaterpolisti i filmska ekipa iz Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu