Foto: Depositphotos / bigguns
Foto: Depositphotos / bigguns

Crna Gora: "I najmanji promet u ovim uslovima je uspeh"

Podeli

Ovogodišnja turistička sezona ne može se porediti ni s jednom sezonom do sad ni kod nas ni u svetu, a najmanji pomak i ostvareni promet u ovim uslovima je uspeh, izjavila je direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak-Kukavičić.

Ona je za podgoričku Pobjedu rekla da odgovornim pristupom i pozitivnim stavom mora da se izvuče maksimum iz postojeće situacije.

Prema njenim rečima, nedavno otvaranje granica prema Rusiji doprineće oporavku crnogorskog turizma i donekle ublažiti posledice pandemije korona virusa.

"Svako otvaranje granica je šansa. To važi za sva tržišta. Očekujemo da se kod nas, ali i u svim zemljama, epidemiološka situacija poboljša, što će usloviti i intenzivnija turistička kretanja", istakla je Radak-Kukavičićeva.

Ona je navela da su, prema informacijama hotelsko-turističke privrede, najave turoperatora da bi od 15. avgusta mogli poleteti prvi avioni na linijama sa Rusijom i da će leteti do kraja oktobra, čak i deo novembra.

"Imajući u vidu da su ruski turisti u prethodnoj godini imali učešće od preko 15 odsto u ukupnoj strukturi inostranih turista i oko 24 odsto kada su u pitanju ostvarena noćenja, verujemo da će otvaranje ka ovom strateški važnom tržištu doprineti oporavku crnogorskog turizma i ublažiti posledice", rekla je Radak- Kukavičićeva.

Tržišta Ukrajine i Belorusije, napominje Radak-Kukavičić, imaju sve značajniji udeo u turističkom prometu Crne Gore.

"Stoga raduju najave turoperatora sa pomenutih tržišta. Prvi avion iz Belorusije na aerodrom Tivat sleteo je 10. jula, a iz Ukrajine 4. jula, a do sredine oktobra su potvrđeni svakodnevni letovi kojim bi trebalo da stigne 20.000, odnosno 30.000 gostiju iz te dvije zemlje", navela je direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu