Foto: Depositphotos / haveseen
Foto: Depositphotos / haveseen

Traži se rešenje: Povećava se broj zaraženih, a Halkidiki i dalje nema hotel za karantin

Podeli

Halkidiki ostaje bez karantinskog hotela koji je trebalo da bude u Haniotiju.

Naime vlasnik hotela je u poslednjem trenutku odustao od toga, a prema informacijama sa Ethnos.gr, traži se rešenje.

Podsetimo, hoteli su u obavezi da pretvore minimum tri odsto svojih kapaciteta u karantinske sobe, ukoliko se zaraza kovidom potvrdi kod nekog od gostiju. Gradonačelnici opština apeluju na turiste i građane da striktno poštuju sve zdravstvene protokole radi svoje zaštite i zaštite posetilaca.

Za troje Srba juče je na Halkidikiju ustanovljeno da su pozitivni na koronavirus. Oni su proteklih dana ušli u Grčku preko grčko-bugarske granice Promahonas.
Bračni par iz Srbije obavešten je su da su pozitivno testirani na koronavirus i da treba da ostanu u svojim sobama.

Radi se o paru koji boravi u selu na Kasandri sa svojim petogodišnjim detetom, a nemaju simptome. Test je pokazao da dete nije pozitivno na virus. Par je izrazio želju da napusti Halkidiki i vrati se u Srbiju.

Pročitajte još:

Grčki hotelijeri traže pojašnjenje protokola: "Hoteli nisu i neće postati bolnice"

Strani turisti koji koriste granični prelaz Promahonas kako bi ušli u Grčku, bez izuzetka se podvrgavaju testiranju na koronavirus. Medicinski tehničari se nalaze na granici i uzimaju briseve od svih turista koji čekaju ulazak u Grčku.

Na Promahonasu su ponovo formirane kolone automobila, jer su kontrole rigoroznije, navodi Grčka info, a kako pišu prvo se proveravaju pasoši i QR kod, a zatim svi putnici parkiraju automobile i izlaze iz vozila kako bi bili testirani.

Podsetimo, za srpske državljane pre nekoliko dana zabranjen je ulaz u Grčku zbog pogoršanja situacije u vezi sa epidemijom koronavirusa u našoj zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu