Foto: Getty Images, Dan Kitwood / Staff
Foto: Getty Images, Dan Kitwood / Staff

Malta razmatra dodatni koncept putovanja za građane Srbije

Podeli

"Putnički koridori" su rute koje povezuju zemlje, a nude šansu da se putuju u svetu koji je pogodio COVID-19. Putnicima takođe mogu omogućiti da pređu granice bez perioda u karantinu koji za sada u većini zemalja traju 14 dana. Koridori (koji se nazivaju i "vazdušni mostovi") otvaraju mogućnost putovanja između zemalja sa sličnim nivoom rizika od COVID-19, a nekoliko evropskih i pacifičkih zemalja razmatra taj koncept.

Malta je zabeležila relativno malo slučajeva koronavirusa i razmatra opciju otvaranja nebeskih koridora sa zemljama sa niskom stopom zaraze, naročito Srbijom, Austrijom, Norveškom, Luksemburgom, Slovačkom, Češkom, Letonijom, Litvanijom i Izraelom.

Zajednički pristupi i propisi zasigurno će pomoći putnicima koji putuju poslovno i turistički da pređu granice i izbegnu karantin.

Agencija za vazduhoplovnu bezbednost Evropske unije u četvrtak je objavila smernice koje uključuju obavezne maske i socijalno distanciranje.

Međunarodna organizacija civilnog vazduhoplovstva, koja je prošle nedelje saopštila da podržava "javne koridore zdravlja" za teretne letove, planira globalne smernice.

Vazdušni mostovi i putnički koridori samo su neki od mogućih koncepata za putovanje posle pandemije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu