Foto: Printskrin/TV Prva
Foto: Printskrin/TV Prva

"Očekujem pad cena aranžmana za 10 do 15 odsto" VIDEO

Podeli

Pošto smo preležali karantin, epidemiolozi nam sad prepisuju letovanje. Tako bi ukratko mogla da se opiše politika ublažavanja mera, uvedenih kako bi se sprečilo širenje korona virusa.

Sada, izgleda, niko neće moći da spreči širenje želje za letovanjem. Shvataju to i turistički radnici, koji su prvi bili na udaru kovida 19. Već sledećeg meseca počeće realizacija ugovorenih turističkih putovanja prema većini država u kojima tradicionalno borave turisti iz Srbije. Zoran Arsenović, predsednik UO Yute, Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije, smatra da će mnogi aranžmani biti jeftiniji.

"Očekujemo da će doći do manjeg pada cena u prvi mah na svim destinacijama između 10 i 15 odsto, jer će neka tržišta, poput ruskog kasnije da reaguju. Ta putovanja će biti kasnije realizovana, pa će mnoge destinacije želeti da dođu do novih putnika", kaže Arsenović za "150 minuta".

Ono zbog čega bi posle moglo doći do blagog porasta cena je, kako kaže, to što će na pojedinim mestima biti smanjen kapacitet u prevoznim sredstvima tokom transporta.

Arsenović se nada ukidanju mera u mnogim letovalištima, a osvrnuo se i na Egipat.

"Egipat je krenuo sa modelom sprovođenja mera, hoteli kreću da rade od 1. juna, prvih 15 dana će raditi smanjenim kapacitetom uz pridržavanje svih onih striktno propisanih mera, pa će od 15. juna povećavati kapacitete do 60 odsto."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu