Foto: depositphoto/Arsty
Foto: depositphoto/Arsty

Turističke agencije nisu menjale cenovnike, ali nestrpljivo iščekuju 15. jun

Podeli

U skladu sa raspoloživim informacijama i očekivanim protokolima, turističke agencije će otpočeti sa realizacijom ugovorenih turističkih putovanja prema većini država u kojima tradicionalno borave naši turisti krajem juna i početkom jula meseca.

Povodom takve odluke koja je doneta na Upravnom odboru Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA), kontaktirali smo domaće agencije da vidimo da li su počele sa radom. Sve na svojim sajtovima imaju uredno istaknute cenovnike sa uslovima putovanja, ali neke još ne rade, druge imaju dežurstva, dok treće već prodaju prve aranžmane.

Konkretno, agencija Argus tours neće raditi do 25. maja, dok Blue travel ima samo dežurstvo za one koji žele da zamene vaučere, a počeće sa radom tek krajem meseca. One u ponudi imaju Grčku i Tursku, ali Blue travel i Bugarsku.

Foto: Foto: depositphoto/cdmprimorsko
Foto: Foto: depositphoto/cdmprimorsko

Krajem meseca otvoriće se i agencija Viva travel u kojoj su nam rekli da još nemaju zvanične odluke država o uslovima putovanja da bi znali šta prodaju i šta će moći da realizuju.

"Zasad je samo Grčka izašla s nekim uslovima, tako da se nadamo da ćemo do 15. juna kada se otvore granice, dobiti protokole i od ostalih zemalja i znati više", rekla je jedna od zaposlenih u Viva travel agenciji. Oni prodaju aranžmane sa sopstvenim prevozom, kao i njihovim, ali tamo nisu znali da nam kažu kako će izgledati vožnja autobusom ili avionom jer nemaju nikakvu zvaničnu informaciju ni o tome.

Foto: deppositphotos/lucianbolca
Foto: deppositphotos/lucianbolca

Ima i onih koji su počeli sa radom pre nedelju dana i koji svoja putovanja reklamiraju pod sloganom "Letujte u Grčkoj bez korona testa..." iako ta odluka još nije definitivna. Oni osim Grčke i Turske prodaju i Španiju, Egipat i Italiju i trenutno prodaju aranžmane za od sredine jula. Kako su tek počeli sa radom, veće interesovanje putnika se tek očekuje u narednim danima.

Za sad je izvesno da će agencije voditi računa o bezbednosti putnika i da će dodatno posvetiti pažnju što kvalitetnoj realizaciji ugovorenih putovanja u skladu sa propisima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu