Foto: Gettyimages/ Ryan Pierse / Staff
Foto: Gettyimages/ Ryan Pierse / Staff

Dok većina obustavlja letove, ova avio-kompanija ima porast tražnje

Podeli

Dok druge avio-kompanije širom sveta prizemljuju svoje flote i obustavljaju sve međunarodne letove zbog koronavirusa, jedna avio-kompanija ne samo da je nastavlja da leti za Australiju – već dodaje još letova.

U isto vreme kada smo čuli da je britanska niskotarifna avio-kompanija Izi džet obustavila sve letove, saznali smo da je Katar ervejz u nedelju dodao 28 dodatnih letova za Australiju.

To čini dodatnih 48.000 mesta. Takođe, katarska nacionalna avio-kompanija je pokrenula i svoju prvu liniju između Dohe i Brizbejna.

Prevezli za sedam dana 100.000 ljudi

Katar ervejz nastavlja da obavlja oko 150 letova dnevno u 70 gradova širom sveta.

"Nastavljamo sa oko 150 letova dnevno u više od 70 gradova širom sveta. Ponekad vlade uspostave ograničenja zbog kojih moramo da pronalazimo alternative, ali funkcionišemo. Blisko sarađujemo sa vladama širom sveta i gde god je to moguće, ponovo ćemo uspostaviti ili dodati više letova", saopštili su iz Katar ervejza.

Takođe, prošle nedelje su prevezli preko 100.000 putnika.

Katar ervejz – najbolja avio-kompanija na svetu

Katar ervejz je peti put po redu proglašena najboljom svetskom avio-kompanijom na prošlogodišnjim nagradama svetskih avio-prevoznika.

U međuvremenu, avio-kompanije Kvantas i Virdžin Australija su obustavile sve međunarodne letove i drastično smanjile kapacitete domaćih.

Ostale velike avio-kompanije, kao što su Emirejts i Singapur erlajns, takođe su privremeno obustavile većinu letova.

Aerodrom u Melburnu potvrdio je da je broj međunarodnih putnika smanjen za 93 odsto u odnosu na ovo vreme prošle godine i da je broj domaćih putnika isto u padu za 95 odsto.

Australija u ovom trenutku ima registrovanih više od 4.550 slučajeva kovida 19.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu