Foto: depositphotos/ samot
Foto: depositphotos/ samot

"Beograd je srce Balkana": Ubrzan rast i razvoj turizma

Podeli

"Beograd je srce Balkana" naziv je jednog od programa u godišnjem katalogu bugarskih turističkih agencija, a predstavljeno je kulturno istorijsko nasledje, ponuda za gradski odmor u Beogradu i mogućnosti za poslovni turizam, kao osnovne okosnice za ovogodišnju promociju na sajmu.

Koliki značaj ima Beograd za Balkan rečeno je na sajmu turizma Holiday & Spa Expo 2020 u Sofiji, istakle su bugarske agencije, a na sajmu je bilo oko 150 bugarskih turističkih agencija i predstavika medija, saopštio je TOS.

Veliki broj bugarskih novinara bio je zainteresovan da sazna više o aktuelnostima naše turističke ponude u ovoj sezoni.

Turisti iz Bugarske beleže konstantno povećanje broja dolazaka i broja noćenja i na listi su TOP 10 gostiju po brojnosti tokom prošle godine, sa stabilnom tendencijom rasta u dolascima i ostvarenim noćenjima.

Zamenik direktora TOB Slobodan Unković organizovao je sastanak sa predstavnicima gradova prisutnih na ovom sajmu, a tema sastanka bila je zastupljenost turističkog proizvoda balkanskih gradova i njihovo uobličavanje u jedinstvenu ponudu za treća tržišta.

Jedinstven stav učesnika sastanka je da ubrzan rast i razvoj turizma u gradovima i zemljama Balkana upućuje na potrebu bližeg povezivanja nosioca razvoja turizma i turističkog proizvoda kao i integrisanje potencijala i sredstava namenjenih promotivnim aktivnostima na dalekim tržištima, prenosi Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu