Foto: depositphotos/ boydriessen
Foto: depositphotos/ boydriessen
|

"Pošalji golišave fotke": Lokalci besni zbog poruka turista

Podeli

Granit bej u Nacionalnom parku Nusa u Kvinslendu je popularno mesto za turiste sa čijim ponašanjem lokalno stanovništvo sve teže "izlazi na kraj".

Obala Kvinslenda ispunjena je granitnim šljunkom koji je turistima veoma zanimljim za igranje, a za pisanje poruka posebno. To umeju nekad da budu lepe poruke, srca i prijatne stvari, ali često se tu nalaze kamenjem nacrtani polni organi i poruke poput "pošalji golišave fotke".

Fotografije australijske plaže pokazuju da se posetioci rado i potpisuju i da promovišu svoje države i uverenja poput "vegan", "Poland" i natpisa ima toliko da je plaža gotovo potpuno prekrivena.

Problem je u tome što je ova plaža deo naconalnog parka, pa lokalno stanovništvo mora neprestano da „briše pesak“ kako bi ponovo bio oličenje lepote, a ne "zid sa grafitima".

"Zamislite koliko brzo bi ovaj divan nacionalni park bio uništen da stanovništvo ne vodi računa o njemu", napisao je Denis Masud uz fotografije plaže i dodao da "ne ostavljamo trag za sobom" kada negde odemo.

On je organizovao "čišćenje" plaže, pa je njih desetak vraćalo kamenje tamo gde mu je mesto. On tvrdi, sudeći po porukama, da je najveći broj "kreativaca" iz Evrope, piše "Independent"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu