Foto: RINA
Foto: RINA

Zlatibor dobio još jednu titulu FOTO

Podeli

Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije odlučilo je da, nakon procene obima turističkog prometa u prethodne tri godine i utvrđenog stepena izgrađenosti komunalne, saobraćajne i turističke infrastrukture naseljenog mesta Zlatibor, taj deo opštine Čajetina proglasi turističkim mestom prve kategorije.

Ovo je još jedna potvrda da su sva ulaganja u razvoj turističke privrede opštine i Zlatibora doprinela da Zlatibor bude prepoznat kao jedan od vodećih turističkih lokaliteta u Srbiji i u regionu, uz činjenicu da je zlatiborska gondola, najduža te vrste na svetu, svetska turistička atrakcija, saopštila je Informativna služba opštine Čajetina.

Područje turističkog mesta Zlatibor obuhvataju tri celine: Zlatibor centar, Zlatibor naselje koje obuhvata naselja Golija, Sloboda, Jelena Anžujska, Obudovica i druga i Zlatibor periferija naselja Zova, Oko, Karaula, Rujan i druga.

Zatvara se zlatiborska Gold gondola

Saglasno Zakonu o turizmu rešenje o razvrstavanju naseljenog mesta Zlatibor u prvu kategoriju turističkih mesta Srbije izdato je sa važnošću od tri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 985 idi na stranu