Foto: RINA
Foto: RINA

Holanđani ponovo okupirali srpsku planinu

Podeli

Jedna od najposećenijih lokacija u Srbiji, planina Zlatibor, ponovo je ugostila grupu holandskih kampera. To je samo još jedan pokazatelj da su zlatiborski proplanci nezaobilazna stanica zapadnoevropskih grupa kampera na njihovom proputovanju kroz zemlje Balkana.

"Ovo su prve organizovane grupe kampera ove sezone. Članovi jedne od najvećih kamping asocijacija u holandiji ASCI na Zlatibor su stigli sa 20 vozila i u kampu su na Tić polju", kažu u lokalnoj Turističkoj organizaciji.

Iako je pandemija koronavirusa svojevremeno onemogućila dolazak organizovaih grupa, čim su se za to stekli povoljni uslovi, saradnja sa kamping asocijacijama je nastavljena.

"Da uslovi za boravak u zlatiborskom kampu ispunjavaju visoke standarde evropskih kampera najbolje potvrđuje podatak da u organizaciji velikih evropskih kamping asocijacija već sedmu godinu zaredom ovde odmaraju Holanđani, Nemci, Englezi, Česi, Slovenci. Dobra saradnja biće nastavljena i u narednom periodu", kažu u TO Zlatibor.

Osim organizovanih grupa, kamp-parcele obilaze i individualni kamperi i to iz mnogih evropskih zemalja. Pored toga što uživaju odmarajući se u kampu, oni obilaze najpoznatije atrakcije i upoznaju se sa prirodnim lepotama, kulturom i tradicijom zlatiborskog kraja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 985 idi na stranu