Foto: RINA
Foto: RINA

Lepote planine Zlatar i ovog leta privukle veliki broj posetilaca

Podeli

Na jednoj od najlepših i najposećenijih srpskih planina letnja sezona je u punom jeku, a na Zlataru je većina smeštajnih kapaciteta popunjena do septembra.

To i ne treba da čudi, jer ovu prirodnu oazu odlikuje izuzetno blagotvoran vazduh, spoj mediteranske i planinske klime, zelena jezera okružena omorikama i brezama, organska proizvodnja heljde i maksimalan broj sunčanih dana tokom godine.

"Popunjost u hotelu Panorama je 100 odsto i imamo rezervisane aranžmane i u narednom periodu. Interesovanje za privatni smeštaj je za oko 30 osto manje nego prošle godine, i popunjeni su oko 60 odsto. Verovatno je dosta naših građana odlučilo da iskoristi vreme i ode na more izvan granica Srbije. Za sve posetioce Zlatara obezbeđeni su interesantni sadržaji kojima će upotpuniti boravak na našoj planini. Vožnja kvadovima, obilazak veličanstvenih vidkovaca i plovidba jezerima su neizostavni", izjavio je za RINU Branko Pucarević direktor TO Zlatar.

Foto: RINA
Foto: RINA

Možda vas zanima:

Zlatar - planina puna izazova

Zlatar, najčistija planina u Srbiji

Obnavljaju se postojeće i grade nove pešačke staze, uređeno je izletište Šopot kako bi se Nova Varoš povezala sa turističkom zonom, ali i završava deonica puta koji vodi od centra opštine do centra Zlatara. Sledeći vikend od 29. jula do 01. avgusta organizuje se i osma po redu manifestacija Zlatarfest.

"Zamišljena je kao prezentacija privrednih i turističkih potencijala opštine Nova Varoš i planine Zlatar. Vatromet i koncert Snežane Đurišić označiće zvanično otvaranje manifestacije. 30. jul obeležiće tradicionalna Puzijada kao i sportska nadmetanja u organizaciji Sportskog saveza Nove Varoši dok je veče rezervisano za koncert Milice Pavlović. 31. jula organizovaćemo Zlatarsku regatu, dok će uveče nastupiti Sergej Ćetković. Završni dan je sportski dan kada će se održati VI Memorijalni turnir "Branko Grbić", kaže Pucarević.

Svakog dana trajanja manifestacije biće otvoren i etno sajam "Zlatne ruke Zlatara’" gde će posetioci biti u prilici da degustiraju autentične zlatarske proizvode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 985 idi na stranu