Foto: Rina
Foto: Rina

Ova planina oborila je sve rekorde posećenosti tokom praznika: Dnevno oko 30.000 gostiju FOTO

Podeli

Tokom pet prazničnih dana planina Zlatibor oborila je sve rekorde posećenosti. Na ovoj turističkoj destinaciji dnevno je boravilo oko 30.000 gostiju, najviše domaćih posetilaca, ali i turista iz regiona Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Smeštajni kapaciteti u hotelskoj i privatnoj režiji bili su popunjeni danima unazad.

„Zlatibor je za prvomajske i vaskršnje praznike bio jedna od najposećenijih destinacija u Srbiji. Posetioci su prepoznali sve čari ove planine i bogatstvo sadržaja. Tradicionano među najpopularnijim lokacijama bila je Stopića pećina, koju je tokom prethodnih dana dnevno posećivalo oko 1.200 ljudi“, rekao je za Rinu direktor TO Zlatibor Vladimir Živanović.

Foto: Rina
Foto: Rina

Kao što se moglo pretpostaviti, veliko interesovanje i dalje vlada za zlatiborsku Gold gondolu koja je radila sve dane odmora tokom kojih se od centra planine do vrha Tornika provozalo oko 4.500 ljudi.

Foto: Rina
Foto: Rina

"Zlatibor svakako ne obuhvata samo Kraljev trg i uređen centar, već ogromno prirodno bogatstvo. Koronavirus mnoge je upravo vratio prirodi, pa gosti Zlatibora svoje vreme najčešće provode u dugim šetnjama i planinarenju uređenim stazama, vožnji bicikla. Odlična klima i povoljna ruža vetrova čine ovu destinaciju vazdušnom banjom, sa koje se posetioci vrate odmorni", kaže Živanović.

Foto: Rina
Foto: Rina

Izuzetno posećeni bili su Staro selo Sirogojno, Gostilje vodopadi, Kaubojski grad i Dino-park kao atrakcija za najmlađe. Ugostiteljski objekti radili su poštujući sve epidemijske mere, a s obzirom na veliki broj turista, čekalo se i na mesto na klupama koje se nalaze pored jezera na Kraljevom trgu.

Foto: Rina
Foto: Rina

Tokom prazničnih dana svoje kapacitete otvorio je i kamp Zlatibor, a tradicionalno, najveći broj organizovanih grupa u kamp je stigao iz Holandije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 985 idi na stranu