Foto: Rina
Foto: Rina

Sve posećenija turistička destinacija na zapadu Srbije FOTO

Podeli

Usled pandemije koronavirusa srpske planine postaju sve zanimljivije srpskim turistima, a Zlatar i jezero Uvac su ovog leta mnogima zamenili more. Upravo zbog sve veće zainteresovanosti posetilaca za ovaj deo Srbije, slede velika ulaganja u turističku infrastrukturu ovog kraja.

"Radićemo na unapređenju celokupne turističke ponude opštine Nova Varoš, a akcenat će biti stavljen na oživljavanje tradicionlanih manifestacija, koje mogu imati veliki turistički potencijal, ali i na realizaciju novih projekata koji će na Zlatar privući goste različitih interesovanja", rekao je za RINU, Branko Pucarević, direktor TO Zlatar.

Veliki turistički potencijal ove regije prepoznalo je i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, pa je u junu ove godine potpisan ugovor u vrednosti šest miliona dinara, za izgradnju novih pešačkih staza i unapređenje postojećih.

"Ideja nam je da izletište Šopot konačno sredimo, da bi Novu Varoš povezali za turističkom zonom Zlatara kao i unaprediti infrastrukturu na već postojećoj stazi Batrovac. Biće odrađena i njihova signalizacij, ali i postavljeni novi bilbordi sa motivima Zlatara", rekao je Pucarević.

Foto: Rina
Foto: Rina

Na ovoj planini se sve više lokalnog stanovništva odlučuje za bavljenje seoskim turizmom, pa je jedan od prioriteta Turističke organizacije ažuriranje baze podataka i bolja promocija privatnih smeštajnih kapaciteta.

"Preko aplikacije e-turist, biće moguće precizno upravljati podacima i kapacitetima, kao i evidentirati broj noćenja i posete tokom cele godine. Svi posetioci koji se odluče za Zlatar mogu da koriste i vaučere Ministarstva turizma", naglašava Pucarević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 985 idi na stranu