Foto: Depositphotos /  Slast
Foto: Depositphotos / Slast

Redovi u doba korone: Šta su Srbi najviše obilazili ovog leta? FOTO

Podeli

Zbog nemogućnosti odlaska van zemlje na letovanja, građani su se opredelili za istraživanje Srbije i na društvenim mrežama pojavile su se fotografije sa velikim gužvama i kolonama na turističkim biserima naše zemlje.

Na mnogim destinacijama ovog leta stvorile su se gužve, a vikendom su društvene mreže bile preplavljenje fotografijama prirodnih lepota Srbije.

Na nekim destinacijama, poput Krupajskog vrela, da biste napravili fotografiju morate da sačekate u redu, ili da se odlučite da tih deset minuta, umesto na fotkanje, potrošite uživajući u prirodi.

Ista situacija je na vidikovcu na Tari, gde takođe morate da sačekate druge turiste da biste imali fotku sa poznatog vidikovca, a onda i da požurite sa fotkama jer se redovi stvaraju neprestano.

Polja lavande, kao i hit-jezero roze boje u banji Pačir bili su nezaobilazni ovog leta, te su se i tu stvorile kolone.

Rešili da postanu turisti: Top-5 atrakcija koje su Srbi otkrili za vreme korone

Dobro je da smo zbog zatvorenih granica konačno imali vremena da obiđemo prirodne lepote naše zemlje, ali baš iz tih razloga stvorile su se velike gužve pri ulasku na neke od destinacija, pa su fotografije poput ove sa Bešenovačkog jezera bile često na društvenimm mrežama.

Naime, pojavili su se i komentari na društvenim mrežama poput onog da "Ako nemaš fotku sa Golubačke tvrđave, moraš da ugasiš Instagram".

Na Fruškoj gori tražila se soba više, a iz Turističke organizacije Vrnjačke banje kažu da je jul bio rekordan mesec i da su zabeležili povećanje broja gostiju za 16 odsto.

Sada, kad većina nas nije otišla na odmor u inostranstvo, prirodne lepote Srbije, čini se, nikada nisu bile posećenije. Tako je i na fruškogorskim jezerima. Ipak, ono što je nedopustivo, jesu stotine kilograma smeća koje su ostajale za brojnim turistima.

Utisak je da ove godine više letujemo u našoj zemlji, ali takođe trebalo bi da je sačuvamo i za buduće sezone, kao i za neke nove generacije.

Foto: Deposithphotos/ Foto:Deposithphotos / Bane.m
Foto: Deposithphotos/ Foto:Deposithphotos / Bane.m

Domaći turisti su, na osnovu ostvarenih noćenja, u julu najviše bili zainteresovani za banjska i planinska mesta – Sokobanju, Zlatibor, Kopaonik, Divčibare i dr. Domaći gosti su pokazali veliko interesovanje i za banje Gornja Trepča, Vrdnik, kao i za Staru planinu.

U Srbiji je u julu 2020. godine, u odnosu na jul 2019. godine, broj dolazaka turista manji za 50,5 odsto.

Povećano interesovanje domaćih turista za letovanje u zemlji smanjilo je pad turističkog prometa prema destinacijama u inostranstvu i praktično su spasli letnju sezonu, kažu u Turističkoj organizaciji Srbije.

Šta ste obišli ovog leta? Pozivamo vas da nam pišete utiske u komentarima!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 985 idi na stranu