Foto: GettyImages / zm_photo
Foto: GettyImages / zm_photo

"Gostima su posebno zanimljiva zlatiborska sela"

Podeli

"Na ovoj planini trenutno boravi oko deset hiljada gostiju, a lepo vreme i najave za jul i avgust obećavaju da će taj broj biti veći u narednom periodu", kažu za B92. net iz Turističke organizacije Zlatibor.

"Ono što je primetno, jeste da se gosti odlučuju za boravak od sedam do deset dana, dok je ranije prosečan boravak bio oko četiri dana. Lepo vreme i veliki izbor koji se pruža gostima Zlatibora, od kvalitetnog i udobnog smeštaja do mnoštva turističkih sadržaja, sigurno će dobrineti da se sezona produži na septembar i oktobar", navode iz ove organizacije.

Ako je sudeći po rezervacijama, kako kažu, prodaja kapaciteta za letnju sezonu ide dobro. Veliki broj individualnih gostiju je najavio dolazak na planinu, a takođe i sportske ekipe će obaviti deo priprema upravo na "zlatnoj planini".

Foto: Depositphotos/ raagoon@gmail.com
Foto: Depositphotos/ raagoon@gmail.com

"Procenjuje se da je popunjenost kapaciteta veća od 40 odsto. Turistički poslenici na Zlatiboru su preduzeli sve neophodne mere kako bi se i zaposleni i gosti osećali bezbedno na samoj destinaciji. Radovi na Kraljevom trgu se privode kraju, tako da će sve one koji odluče da leto provedu na planini dočekati potpuno rekonstruisan trg i tržni centar", ističu iz TO Zlatibor.

Primetan je veliki broj gostiju koji posećuje turističke atrakcije u okolini, pa kako kažu, "lokaliteti poput Stopića pećine, Starog sela u Sirogojnu, vodopada u Gostilju beleže dnevno i po nekoliko stotina gostiju".

Sve popularnija su, kako su nam potvrdili, seoska domaćinstva.:Očuvana prirodna sredina, zdrava hrana, čista voda, ljubazni domaćini doprinose da gostima posebno budu zanimljiva zlatiborska sela Sirogojno, Gostilje, Šljivovica, Mačkat, Ljubiš, Golovo, koja su idealna za takvu vrstu odmora.

Foto: Deposithphotos / focusandblur
Foto: Deposithphotos / focusandblur

Cene smeštaja na Zlatiboru, kako su nam rekli, nisu se menjale i ostale su na prošlogodišnjem nivou, a za one koji odluče da provedu godišnji odmor i raspust na ''zlatnoj planini'' hotelijeri su pripremili posebne pogodnosti, tako da se u hotelima visoke kategorije može letovati po znatno povoljnijim uslovima.

"Za rane rezervacije ostvaruju se popusti od 10 pa čak i do 40 procenata. Boravak u dvokrevetnoj sobi se može naći od 2.500 dinara po osobi, sa uključenim obrokom. U zavisnosti od broja dana boravka takođe se mogu ostvariti određeni popusti, a za decu do sedam godina u pojedinim objektima smeštaj je gratis. Veliki broj ugostiteljskih objekata prima vaučere, koje gosti mogu iskoristiti za povoljnije letovanje na planini. Dnevni najam apartmana se kreće od 20 evra pa naviše, u zavisnosti od kategorije i lokacije objekta", rekli su za naš portal iz ove organizacije.

Foto:Deposithphotos / zm_photo
Foto:Deposithphotos / zm_photo

"Granice prema Bosni i Hercegovini su otvorene, tako da se i sada mogu sresti gosti na planini iz ove države. Što se tiče dolazaka iz drugih zemalja, pratiće se situacija na terenu, koja je uslovljena trenutnom epidemiološkom situacijom u celom svetu. Za sada se veliki broj stranih gostiju ne očekuje" rekli su.

"Oko 200 objekata na Zlatiboru prima vaučere i za njima je velika potražnja. Zlatibor je destinacija koja je po svim parametrima najposećenija i najpopularnija u našoj zemlji, a vaučeri će sigurno doprineti da se u mesecima u kojima je do sada bio manji turistički promet, to sada promeni. I da će upravo zahvaljujući vaučerima, biti dobra popunjenost smeštajnih kapaciteta i u jesenjim mesecima", zaključili su iz Turističke organizacije Zlatibor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 985 idi na stranu