Foto: depositphotos/ zm_photo
Foto: depositphotos/ zm_photo

Ovaj dragulj na zapadu Srbije je mamac za turiste

Podeli

Turistička organizacija regija Zapadne Srbije programom rada za 2020. godinu donela je plan za promociju turizma, kojim predviđa izgradnju odmarališta u Bajinoj Bašti, izgradnju objekta za posetioce Stopića pećine na Zlatiboru, gradnju splava na reci Đetinji, kao i izgradnju teretane u Ovčar banji.

Inače, Stopića pećina bila je najposećeniji turistički lokalitet u Srbiji tokom 2019. godine sa oko 90.000 ostvarenih poseta, a u novu sezonu ulazi još lepša i bogatija za novih 50 metara staza koje su uređene i dostupne za turističke obilaske.

Nova pešačka staza vodi kroz kanal sa kadama do novog proširenog prostora, pa svi posetioci koji od ove godine posete Stopića pećinu imaće priliku da obiđu novih 17 bigrenih kada dubokih od dva do 7,5 metara. Novi, uređeni deo pećine osvetljen je rasvetom sa belim led svetlima, a doživljaj upotpunjuje i podvodna rasveta.

Stopića pećina dostupna je za obilaske svim danima od 09.30 do 16.30 časova.

Kako navodi portal Glas zapadne Srbije, biće uređene i pešačke staze na planini Mučanj, ali i obeležene pešačke i biciklističke staze u Lučanima.

Takođe, planom su predviđeni i propagandni materijal, nastup na sajmovima, turističke infrastrukture, sportsko-rekreativni i drugi prateći sadržaji za unapređenje kvaliteta turističke ponude Zapadne Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 985 idi na stranu