Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Grad iz komšiluka koji morate da posetite: Zauzeo prvo mesto na listi destinacija za letovanje

Podeli

Tourscanner, sajt specijalizovan za turističke aktivnosti, objavio je listu destinacija koje vredi posetiti ovog leta.

"Bilo da sanjate o odmoru na plaži ili o putovanju prepunom avanture, svet je pun neverovatnih destinacija za istraživanje. Izdvojili smo neke od najboljih destinacija za odmor širom sveta koje će vam zasigurno stvoriti nezaboravne uspomene", piše na stranici.

Izdvojili su 101 destinaciju, a na prvom mestu našao se Dubrovnik.

"Dubrovnik je hrvatski dragulj..."

"Dubrovnik je hrvatski dragulj i nezaobilazno mesto za sve one željne jedinstvenih izleta. Prošetajte lavirintskim ulicama Starog grada, gde svako skretanje otkriva šarmantan prizor, ili se izgubite u očaravajućim vidicima Jadranskog mora koje svetluca u svim nijansama plave. Zaronite u slavnu prošlost grada dok obilazite veličanstvene gradske zidine. Možete posetiti i Elafitska ostrva.

Spakujte cipele za pešačenje i obucite najbolju odeću za obilazak lokacija na kojima se snimala Igra prestola. Putovanje u Dubrovnik je zaista čudnovato", napisali su.

U prvih deset destinacija koje vredi posjetiti ovog leta TourScanner je osim Dubrovnika uvrstio: Siem Reap (Kambodža), Sardiniju (Italija), Orlando (SAD), Njujork (SAD), Zanzibar (Tanzanija), Kanarske ostrva, Kejptaun (Afrika), Porto (Portugalija) i Edinburg (Škotska).

Na 68. mestu liste našla se Slovenija, a Kotor u Crnoj Gori na 82. mestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 720 idi na stranu