Foto: shutterstock / Africa Studio
Foto: shutterstock / Africa Studio

Najpopularnije destinacije kod Srba i dalje su Grčka, Turska, Crna Gora, Egipat

Podeli

Inflacija, kriza u Ukrajini, povećanje cena energenata doprineli su tome da cene turističkih aranžmana skoče za 10 do 25 odsto, naveo je Aleksandar Seničić, direkor Nacionalne asocijacije turističlih agencija.

Pored trenutne svetske krize i pandemija korona virusa donela je velike probleme turizmu, ali kako ističe dalje, već ove godine oseća se oporavak turističkog sektora.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija kaže da su povoljne cene aranžmana i dalje aktuelne, a dodatne pospuste omogućiće i predstojeći sajam turizma, koji će se održati od 23 " 26. februara na Beogradskom sajmu, navodi Blic.

"Mi od novembra krećemo sa pretprodajom turističkih aranžmna po jeftinijim cenama, koje su i sada aktuelne, pa ti popusti mogu ići i od pedeset odsto. Predsezona je rasprodata za Grčku, Tursku, čak i Crnu Goru. Ovo je pravo vreme da uplatite svoj aranžman, za sada je interesovanje dosta dobro",ističe Aleksandar Seničić.

Najpopularnije destinacije kod Srba i dalje su Grčka, Turska, Crna Gora, Egipat, ali ima dosta interesovanja za Italiju i Španiju.

Seničić navodi da se neće ponoviti situacija od prošle godine, kada su građani morali da doplaćuju aranžmane zbog skoka cene derivata.

" Cene karata uslovila je ukrajinska kriza i očekujemo da ove godine neće biti doplate za avionske karate, s obzirom na to da je cena derivata u stagnaciji. Imamo jedan veliki skok cena, razlike se kreću i do 20 odsto " kaže Seničić.

Tradicionalni 44. po redu Sajam turizma održaće se od 23. do 26. februara i očekuje se veliki broj izlagača, ali i dodatni popusti za građane.

Ipak, ne znači da će posle sajma moći da se nađu samo skupi aranžmani.

Seoski turizam najpovoljniji

"Uvek će biti po nešto. Sada imate značajno veće popuste i izbor kvaliteta smeštaja. Prilikom last minute aranžmana dobijate samo ono što je ostalo", isitče direktor Nacionalne asocijacije turističlih agencija za RTS.

Kako navodi, on ne očekuje da će cene rasti tokom ove godine, ali se ne očekuje ni veći pad cena.

Postoji veliko interesovanje i za Srbiju, a ove godine je za tri ili četiri dana podeljeno 100.000 vaučera.

Najpopularnije destinacije u Srbiji svakako su i najskuplje, a kao najbolju preporuku za letovanje u našoj zemlji Seničić ističe manje destinacije. On je istakao i značaj seoskog turizma koji je izuzetno povoljan, a uslugom mnogi ostanu iznenađeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 720 idi na stranu