Hvar Foto: Shutterstock/Rostislav_Sedlacek
Hvar Foto: Shutterstock/Rostislav_Sedlacek

Mesta u Hrvatskoj na koja se turisti najviše žale

Podeli

Loše plaže, neljubaznost i prevelika gužva samo su neke od primedbi turista.

Dok je nekima Hrvatska uvek prvi izbor za letovanje zbog prelepe, dugačke obale i brojnih ostrva, drugi imaju česte primedbe i žalbe.

Turisti se najviše žale na gužvu, ljubaznost, pa čak i na hranu.

„Iskreno? Hrvatska me je razočarala. Da, moja očekivanja su bila ogromna, a i posetili smo najpopularnije hrvatske destinacije u vreme najvećih gužvi što je možda uticalo na moj utisak. Cene su niže nego na primer u Veneciji, ali niže su i u Veroni. Nisam uštedela neku značajnu količinu novca u odnosu na većinu zemalja evropskog zapada“, smatra američka blogerka Džena koja je za svoj odmor odabrala avgust i posetila Plitvice, Split, Dubrovnik, Pelješac i Korčulu.

Hrvatska se našla i na meti vegetarijanaca koji kako kažu „ne znaju šta bi jeli u restoranima“ osim dosadnog povrća sa žara, a smeta im i način na koji se ugostitelji s njima ophode – kao da nisu dobrodošli.

U nastavku vam predstavljamo mesta koja su turistima ulivala najviše nade, a na kraju su kod većine izazvale razočaranje:

Split

Turistima se sviđa arhitektura u ovom gradu, ali kažu da je u njoj nemoguće uživati zbog ogromnih gužvi. Žale se i na vožnju autobusa bez reda i pravila, kao i na neljubazne ugostitelje.

Hvar

Da li ste posetili neke od ovih mesta sa liste? Ako još uvek niste i planirate u narednom periodu, ne zaboravite da ponesete sa sobom i polisu putnog osiguranja

„Lepo ostrvo na kojem ljudi nisu najljubazniji, a plaže su pune ježeva i oštrih stena“, smatraju strani turisti koji su očekivali peščane uvale, pretpostavljamo bez ikakvih morskih stanovnika.

Posetioci iz Hrvatske se s druge strane žale na visoke cene hrane i pića, kao i apartmana koji ne vrede onoliko koji se za njih traži. Jedna od kritika je išla i na račun biciklističkih staza koje na dobrom delu ostrva nisu zadovoljile očekivanja.

Grad Hvar i njegove plaže, pa do Paklenih ostrva - jedan od hrvatskih aduta za leto

Opatija

Nekima bajna, drugima je preskupa destinacija s neprivlačnim betonskim plažama – Opatija nije po meri svima. Turisti joj zameraju i premalo zabavnih sadržaja i dobrih klubova, a domaći turisti prebacuju da more ne miriše fino kao na jugu zemlje.

Ploče

„Sivi blokovi zgrada koji se protežu uz obalu sagrađeni kako bi podstakli masovni turizam“ jedan je od razloga zbog koji Ploče imaju minus na turističkoj karti.

„Smeštaji bez duše za punjenje bankovnog računa koje se mogu svideti samo onima koji za malo novca traže smeštaj najbliži plaži“, komentarišu zahtevni posetioci.

Rijeka

„Industrijski gradovi znaju da budu dinamični i puni zanimljivih lokacija, ali Rijeka nije takva“, žale se turisti koji su je svrstali u precenjena mesta - i vrlo verovatno je samo površno upoznali.

Makarska

Iako ovaj kraj ima napretek lepih plaža i divnih pogleda, minus su horde turista čije peškire treba preskakati na putu do mora.

„Gužvanje između Francuza koji puše cigarete jednu za drugom i glasnih Rusa nije idealan način opuštanja“, komentar je australijska blogerka Andrea.

Zagreb

Pročitajte i:

Zagreb, bliski Zapad

„Najbolje kod Zagreba je auto-put za more“, napisala je svojevremeno novinarka En Heming za nemački Špigel onlajn i navela kako Zagrebu fali zabave. Na forumima se turisti često govore kako grad nije ništa posebno, jer ima premalo zanimljivih događanja i lokacija.

Susak

„Umesto peščanog raja dočekalo nas je plitko more koja ne nudi nikakvo osveženje“, jedna je od čudnijih kritika Susku, a turiste je razočarao i manjak sadržaja na ostrvu.

Vir

Saznajte i:

Hrvatska plaža otvorena samo za vakcinisane

„Moja supruga kaže da Vir nema dušu“, žali se turista iz Hrvatske kojeg je ostrvo poprilično razočaralo. Vir izaziva neodobravanje na forumima i zbog ugođaja, premalo hlada kao i neprivlačne novogradnje.

Dubrovnik

Jedan od turista koji je nedavno posetio Dubrovnik smatra kako je gubitak vremena i novca posetiti mesto u kojem je za sve što vredi potreban brod kojim ćete doći do mirnih uvala i ostrva. Dubrovnik je na meti kritika i zbog velikih gužvi usred sezone zbog kojih se „putovanje svodi na čekanje u redu“. Još jedan dokaz da je vrlo važno dobro odabrati idealno vreme za putovanje.

Ukoliko ste posetili neka od ovih mesta, pišite nam u komentarima kakvi su vaši utisci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 720 idi na stranu