Krk Foto: Shutterstock/ Andrew Mayovskyy
Krk Foto: Shutterstock/ Andrew Mayovskyy

Tri ostrva u Hrvatskoj do kojih možete i bez trajekta FOTO

Podeli

Hrvatska ostrva odišu posebnim šarmom.

Ostrva imaju poseban šarm kojem je teško odoleti, pa ne čudi da su popularna odredišta za letovanja. Sa svih strana su okruženi morem i predivnom prirodom, a ljudi su opušteni i najčešće sve obavljaju uz neizostavni moto “pomalo”.

Kako ne biste satima čekali u redu za trajekt da upoznate neki od ostrva, predlažemo vam tri koja su kopnom povezana mostom i nude pregršt aktivnosti za sadržajan godišnji odmor.

Murter

U Šibenskom arhipelagu smešteno ostrvo predivnih pešćanih plaža i bogate kulturne baštine još iz doba antike, Murter. Veći deo ostrva Murtera prekriven je maslinama i smokvama koje rastu i po gradu, pa ih slobodno u šetnji možete ubrati i osvežiti se.

Murter se smatra svojevrsnim ulazom u Nacionalni park Kornati koji u vreme sezone svakodnevno možete posetiti turističkim brodom.

Pet hrvatskih ostrva koja su raj na zemlji FOTO

Mesečevo ostrvo

Za koju god da ste se destinaciju odlučili ovog leta, nemojte da zaboravite putno osiguranje. Odaberite najbolju opciju, onu koja ima pokriće za kovid 19.

Istočna strana ovog ostrva je od davnina oblikovana jakom burom i morem, skoro je potpuno ogoljena i neodoljivo podseća na površinu Meseca. Ostatak ostrva je pak bogat vegetacijom, a na njemu se nalaze čak i tri slatkovodna jezera. Reč je o ostrvu Pag.

Kako izgleda potvrda bez koje ne možete da putujete do grčkih ostrva?

Krk

Ako volite Kvarner i pogled na Velebit, posetite Krk. Ostrvo duge tradicije puno je zanimljivih sadržaja. Godišnji odmor je odavno prestao biti samo relacija plaža-apartman, pa se na Krku nude i zabavne adrenalinske aktivnosti poput šetnje među krošnjama.

Iako reč šetnja inače ne asocira na adrenalin, ova će vam pokazati suprotno. Početna tačka je na prevoju Treskavac s kojega vidite jug ostrva, Bašku i ostrvo Prvić, a nakon provere opreme, krećete na dvosatnu vožnju brzinom od skoro 80 km/h po čak 8 ziplineova s pogledom na ostrvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 720 idi na stranu