Foto: Shutterstock/Skumer
Foto: Shutterstock/Skumer

Tenerife - ostrvo s hiljadu lica FOTO

Podeli

Ovo ostrvo vam nudi sve što ste ikad poželeli od odmora.

Tenerife, najveće od sedam Kanarskih ostrva, ima mnogo lica.

Jugozapadna obala obiluje tržnim centrima, noćnim klubovima, velikim hotelskim kompleksima i restoranima. S druge strane, sever ostrva je poznat po mirnim ribarskim mestima, vinogradima, bašticama, plantažama banana i tajnim plažama.

Tenerife: Mesto koje izgleda kao raj

Tu je i Nacionalni park Teide, najveći i najstariji od nacionalnih parkova na Kanarskim ostrvima i treći najstariji u Španiji. U ovom području se nalazi i vulkan Teide, koji je najviši vrh na Kanarskim ostrvima (3,715 metara).

Za koju god da ste se destinaciju odlučili ovog leta, nemojte da zaboravite putno osiguranje. Odaberite najbolju opciju, onu koja ima pokriće za kovid 19.

Ako još tu dodamo delfine, kitove i prozirno plavetnilo, Tenerife imaju sve.

Evropljani, a naročito Britanci, dugo su smatrali Tenerife isključivo destinacijom za lude žurke, pa ostrvo ima više miliona posetilaca godišnje.

Španija: Ronda – gradić na steni, u srcu Andaluzije

Ko voli dobar provod, može da ide u Plaja de las Amerikas, gde uz plaže ima i mnoštvo klubova, restorana i prodavnica.

Ko hoće mir, može da ode u obližnje mirno selo Los Kristijanos.

Puerto de la Kruz, možda je i najbolje čuvana tajna ostrva, sa kaldrmisanim ulicama, lukom i malim trgovima pod gustim krošnjama. Možete uživati u Starom gradu, ali i u botaničkoj bašti. Morate da pešačite oko pet sati do vrha, pa oni koji su u slabijoj kondiciji treba da se prepuste gondoli koja vas za tren oka dovodi do "krova Španije".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 720 idi na stranu