Foto: Shutterstock/oniodiaz
Foto: Shutterstock/oniodiaz

Agencija otkazala sva letovanja do kraja avgusta; "Zajedno da pronađemo rešenje; ogromna šteta"

Podeli

Agencija Mouzenidis travel Services d.o.o. Srbija obavestila je sve putnike koji su rezervisali letovanje u avgustu da se aranžmani otkazuju, što su iz agencije i potvrdili za portal B92.net uveravajući svoje klijente da su preduzeli sve mere kako bi se pronašlo najpovoljnije rešenje što pre.

Tri načina da se naplatite kad agencija "zatvori vrata" - ali možda nećete dobiti ceo iznos

Afera Mouzenidis ne jenjava. Taman kad su putnici počeli da pakuju kofere za letovanje u jeku sezone, stiglo je novo saopštenje iz agencije Mouzenidis travel Services d.o.o. Srbija - otkazuju se svi turistički aranžmani u periodu od 01. do 31.08.2021.

Kako navode u saopštenju na sajtu, pre tri dana su dobili mejl od njihovog inostranog partnera Mouzenidis travel S.A. iz Soluna, u kojem ih obaveštavaju o najnovijoj odluci.

U ovoj nimalo bezazlenoj situaciji, iz agencije Mouzenidis travel Services d.o.o. Srbija pozivaju sve putnike da se jave ili dođu lično u njihovu kancelariju kako bi zajedno pronašli najbolje rešenje i kako niko ne bi bio oštećen.

Hoće li putnicima barem vratiti novac? Tvrde: Ili krivični postupak, ili...

Za sve rezervacije koje ne podležu Potvrdi o zamenskom putovanju kao rešenje nude prebačaj putnika preko drugog inostranog partnera u Grčkoj ili odlazak na neku drugu destinaciju, dok će putnici koji mogu da imaju potvrdu o zamenskom putovanju morati da sačekaju zvaničan stav nadležnih institucija.

Naime, Uredba o ponudi zamenskog putovanja za turističko putovanje koje je otkazano ili nije realizovano usled bolesti kovid 19 ne definiše kako treba postupiti u ovakvoj situaciji.

Na kraju obaveštenja ističu da se otkaz aranžmana ne odnosi na aranžmane urađene preko drugih inostranih partnera.

Sudeći prema reakcijama u grupi Afera Mouzenidis na Fejsbuku izgleda da putnici nisu iznenađeni ovakvim sledom događaja.

Iz agencije su za portal B92.net potvrdili sve gorenavedeno ističući da se trude da u što kraćem roku odgovore na sve mejlove i pozive i da obezbede novi smeštaj što većem broju putnika.

"Pozivamo sve svoje putnike da se jave ili dođu lično u prostorije turističke agencije, koja se nalazi u Ulici kneza Miloša 84 kako bi smo zajedno pronašli rešenje za sve putnike", navedeno je u odgovoru.

Prema njihovim rečima, njihova agencija je pretrpela ogromnu štetu, ne samo materijalnu već i u smislu narušenog ugleda i reputacije, ali su preduzete sve moguće mere da se šteta što pre sanira, povoljno za obe strane.

Podsetimo, sve je počelo krahom poslovne imperije Borisa Mouzenidisa, čija je smrt bila okidač za pad već koronom uzdrmane turističke kompanije o čijoj sudbini se već danima veća u Solunu.

Naime, u ovom trenutku, nezvanično je dovedeno u pitanje nekoliko desetina hiljada aranžmana korisnika iz Rusije, Ukrajine, Rumunije, Bugarske, Srbije, Severne Makedonije i Bosne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 720 idi na stranu