Foto: Printscreen / TV Prva
Foto: Printscreen / TV Prva

U Grčkoj nova pravila - na Evzoniju očekuju gužve VIDEO

Podeli

U Grčkoj je od danas obavezno ulazno testiranje za decu stariju od 6 godina. Potrebno je da unapred popunite elektronski PLF obrazac i da posedujete dokaz o imunizaciji, pri čemu poslednja doza mora da bude primljena najmanje 14 dana pre dolaska.

Ako niste vakcinisani, potreban vam je negativan PCR test ne stariji od 72 sata, a ako ste preboleli koronu potrebna vam je potvrda da ste bolovali od 2 do 9 meseci pre dolaska.

A kada uđete u Grčku, verovatno ćete se uputiti u Olimpsku regiju, omiljenu rivijeru srpskih turista. Iako je jun tek počeo, naših turista već ima. U Paraliji je i novinarka Tv Prve Katarina Tabaković, koja je naglasila da gužvi na koje smo svi navikli nema ali da je sezona tek počela.

Kako kažu vlasnici ugostiteljskih objekata, turistička sezona krenula je izuzetno dobro u odnosu na prethodnu godinu kada turista uopšte nije bilo.

"Ono što je bitno jeste da se ovde poštuju sve epidemološke mere: nošenje maske obavezno je na otvorenom, osim na plaži, kafićima i restoranima. Takođe, ono što je bitno da znaju svi oni koji planiraju da krenu u Grčku jeste da su već krenule gužve na graničnim prelazima. Kako su nam rekli, na prelazu Evzoni iz dana u dan se povećava intezitet saobraćaja i u pitanju su višesatna čekanja", kazala je ona.

Grčka promenila pravila za ulazak u zemlju

Pogledajte šta kažu prvi srpski turisti koje su novinari TV Prve sreli u Paraliji:

Foto: Printscreen / TV Prva
Foto: Printscreen / TV Prva

Pročitajte još:

Najlepše plaže Grčke - koja je vaš favorit? ANKETA

Najduža peščana plaža u Evropi je u Grčkoj VIDEO

A Albanija je, nadajući se jačoj sezoni, otvorila granice za turiste bez ikakvih uslova. Nije potreban negativan test, niti bilo kakvi posebni dokumenti. Ministarstvo spoljnih poslova Albanije navodi da su granice otvorene za sve albanske i strane državljane tokom turističke sezone.

Menjaju se uslovi za ulazak u Grčku

U Albaniji nije obavezno nošenje maski na otvorenom, dok u zatvorenom prostoru jeste. Od 15. juna moguće je okupljanje 15 osoba. Policijski čas je od 23 sata do 6 ujutru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 720 idi na stranu