Foto: Printskrin/Prva TV
Foto: Printskrin/Prva TV

Srbi mogu u Grčku VIDEO

Podeli

Prošlog leta skoro niko nije putovao, razloge svi znamo.

Iako je Grčka svoje granice većinu leta 2020. godine držala zatvorene za Srbiju, oprostili smo im i volja da se ode u omiljeno srpsko letovaliste i dalje postoji.

Neke nezamislive egzotične destinacije, o kojima nikad nismo ni razmišljali, sada su u vrhu izbora.

Među destinacijama koje su trenutno najdostupnije, državljanima Srbije gde mogu da otputuju bez ikakvih uslova su Albanija, Crna Gora i zamislite Tanzanija. Tačnije mladi su okupirali Zanzibar. Za Egipat i Tursku je potreban PCR test, a za Grčku potvrda o vakcinaciji bilo kojom vakcinom ili negativan PCR. Srbija je jedna od pet zemalja sa kojom je Grčka postigla dogovor oko letovanja u toj zemlji. Ključni razlog za to je uspešna vakcinacija koju Srbija sprovodi.

"Oni takođe ulaze u jednu fazu u kojoj će sve zaposlene prioritetno vakcinisati, to je inicijativa koju je naše ministarstvo pokrenulo i mi ćemo takvu vakcinaciju imati i oni kreću sa tim da bi obezedili sve da spreče zarazu. Ukoliko se to desi, snosiće oni troškove toga", objašnjava ministarka turizma Tatjana Matić.

Grčki hotelijeri, kako tvrde ne mogu da dočekaju putnike iz Srbije, koji su više od gostiju, prijatelji. A potrudiće se da naprave sve ustupke kako bi leta u Grčkoj opet izgledala kao nekad.

"Cene bi trebalo da budu ako ne niže, onda iste, ali to ćemo videti sa stanodavcima ....dok se realizuje sve to moramo još da hodamo", kaže za TV Prva hotelijer Kostas Ziskos.

Ostaje da odaberemo neku od nekoliko destinacija koje su nam dostupne i doživimo leto koje smo prošle godine većinom propustili.

A gde će Srbi ovog leta saznajte u videu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 720 idi na stranu