Foto: Printscreen / Prva
Foto: Printscreen / Prva

Turisti beže iz Hrvatske: "Najava je da će krajem sedmice hoteli biti gotovo prazni" VIDEO

Podeli

Građani EU od letovanja na Jadranu, prema rečima Jurice Kerblera, u poslednja dva dana odustaju, a turista iz Srbije ima u poznatim hrvatskim letovalištima.

Pročitajte još:

Turisti s letovanja u Hrvatskoj "uvezli" koronavirus

Otkazuju letovanja u Hrvatskoj zbog novih ograničenja

Otpakujte torbe, otkažite let: Hrvatsku proglasili crvenom zonom

Od ponedeljka u ponoć stupila je na snagu odluka o upozorenju na putovanje u Hrvatsku, na osnovu koje svi koji se iz te zemlje vrate u Austriju moraju imati negativan PCR test ili moraju da ga urade u Austriji o sopstvenom trošku. Jurica Kerbler, dopisnik "Večernjih novosti" iz Zagreba, kaže da je ta odluka uticala na smanjenje broja turista.

"Brioni su puni turista iz Srbije, oni ovde letuju, nisu uplašeni. Mnogi Austrijanci su se vratili kućama, a ovih dana odlaze i turisti iz Slovenije jer će ova zemlja uvesti istu meru u petak, subotu. Očekuje se da i Nemačka uvede slične mere pa nije nemoguće videti i prazan Jadran", kaže Kerbler.

Mnogo je manje turista, hoteli u Opatiji, kako kaže, bili su popunjeni 100 odsto, juče je taj broj bio na oko 50 odsto, a najava je da će krajem sedmice biti gotovo prazni.

Kako kaže, došlo je i do malog političkog prepucavanja, a iz Hrvatske je juče bilo dosta negativnih komentara o odluci Austrije, pa je i jedan visoki zvaničnik rekao i da će "Hrvatska imati na umu ovu odluku Austrije kada Hrvate iz te zemlje budu pozvali u Austriju na skijanje".

Turizam je važna grana u Hrvatskoj, u avgustu su imali, kako kaže, dobar mesec:

"Turistička sezona je počela dobro, sada je naglo došlo do povećanja broja zaraženih ali niko ne zna tačne brojke, a javnost negoduje da je sezona uništena zbog dozvoljavanja žurki i okupljanja", istakao je.

Rovini i Pag su mesta gde i dalje ima dosta srpskih turista.

Nove mere, koje će trajati deset dana, odnose se na noćne klubove koji sada rade samo do ponoći, a to se kako kaže oseti jer su oni sada prazni. Nepotreban potez je bio, dodaje, da noćni klubovi otvaranjem unište sezonu i kako je istakao, "sigurno bi bilo manje zaraženih da nije bilo noćnih klubova, sada će Hrvatska osetiti posledicu toga".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 720 idi na stranu