Ilustracija/Foto: depositphoto/bloodua
Ilustracija/Foto: depositphoto/bloodua

Uvedene nove restriktivne mere na grčkom ostrvu zbog korone

Podeli

Na grčkom ostrvu Poros zbog povećanog broja pozitivnih slučajeva na koronavirus od danas u narednih deset dana će biti na snazi restriktivnije mere, koje uključuju i zabranu rada ugostiteljskih objekata od 23.00 do 7.00 časova, prenosi portal A1on.

Na osnovu naređenja zamenika ministra civilne zaštite Grčke Nikola Hardaljasa, na grčkom ostrvu Poros dozvoljeno je najviše četiri osobe za jednim stolom u kafićima i restoranima, otkazuju se svi događaji poput zabave sa živom muzikom, verski događaji, pijace i slično. Na snazi je i zabrana za javna i privatna okupljanja više od deset osoba, kao i obavezno nošenje maske na otvorenom i zatvorenom.

Ostrvo Poros je prvo turističko mestu u Grčkoj u kome se preuzimaju restriktivne mere za sprečavanje širenja koronavirusa.

Portparol grčke vlade nije isključio mogućnost za uvođenje karantina na lokalnom nivou u određenim delovima Grčke u kojima je zabeležen povećan broj slučajeva zaraženih virusom kovid.

"To je mera koja je u prošlosti uspešno sprovedena kako bi se ograničila mogućnost da se virus širi u društvu i, ukoliko bude potrebno, ponovo ćemo preduzeti takve mere", istakao je portparol grčke vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 720 idi na stranu