Foto: Deposit/ anshar
Foto: Deposit/ anshar

Hotelijeri o spuštanju cena: Da li će ovo odbiti turiste od Hrvatske?

Podeli

Deo hotelijera traži veću pomoć od države, a ostaju zatvoreni a ministar turizma Gari Kapeli tvrdi da to nije dobro. Deo njih, za razliku od stranih konkurenata, ne razmatra da spusti cene.

"S obzirom na to da čujem da su druge zemlje znatno spustile svoje cene, mislim da bi trebalo i mi da krenemo istim putem'', kaže Zagrepčanka Andrea za dnevnik.hr.

Ali ne slažu se svi sa tim stavom.

''Nismo baš pristalice nekih velikih popusta jer mislim da u ovom trenutku trčanje za gostom neće baš puno toga doneti', smatra Goran Fabris, predsednik Uprave hotelske firme u Crikvenici.

Od 32 opatijska hotela, trenutno je otvoreno 14. U turističkoj zajednici grada Opatije planiraju iznenađenje za svoje goste, a nisu jedini na Kvarneru.

''Unutar destinacije je dogovor da se ne ide sa spuštanjem cena, nego da se za određenu cenu koja već je daju određene akcije, odnosno popusti'', otkrio je direktor Turističke zajednice grada Mali Lošinj Dalibor Cvitković dodajući da Lošinjani gostima koji borave sedam i više dana poklanjaju trajektne karte.

Foto: Depositphotos/ DarioSz
Foto: Depositphotos/ DarioSz

Privatni renteri takođe ne razmišljaju o smanjenju cena.

''Cene su korigovane za 10-15 odsto, s tim da je tek počeo buking i naravno da će se cene korigirati u zavisnosti od ponude i potražnje'', kaže savetnik za porodični turizam Nedo Pinezić.

Južnije u Dalmaciji situacija je puno gora. U hotel s 440 soba u ponedeljak stižu prvi gosti u tri sobe.

''Država mora da bude malo fleksibilnija što se tiče potpora za ljude koji rade jer uslov je da ne smemo biti blokirani, a mi smo blokirani jer nemamo prihod to je prva stvar, a druga stvar je da moramo dobiti nekakvu injekciju likvidnih sredstava'', rekao je Domagoj Grgić, direktor hotela u Vodicama.

Likvidna sredstva trebalo bi da se dobije od turista, a hoće li ih hrvatske cene ove godine odbiti od odmora videće se za manje od mesec dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 720 idi na stranu