Ilustracija/Foto: depositphoto/adogg
Ilustracija/Foto: depositphoto/adogg

Epidemiolog otkriva da li će ceo hotel morati u karantin ako se neko od gostiju zarazi

Podeli

Ono što mnoge, koji ipak odluče da letuju izvan granica Srbije, interesuje je šta će se desiti ako se ispostavi da se neko zarazi u hotelu u kojem borave tokom letovanja.

Kada je reč o Hrvatskoj tu dilemu donekle je rešila direktorka Klinike za infektivne bolesti "Dr Fran Mihaljević" Alemka Markotić. Ona je gostujući na RTL rekla da i u Hrvatskoj polako dolazi do popuštanja mera koje su uvedene nakon izbijanja pandemije koronavirusa, te je objasnila da li će se zatvoriti hotel u slučaju da oboli neko od gostiju.

Ona je naime, na pitanje da li ceo hotel morati u karantin, ako se utvrdi da je jedan gost pozitivan, odgovorila odrično.

"Neko mora čoveka da pregleda, epidemiolozi moraju da uzmu njegove podatke i vide njegove kontakte i kretanja, da li ljudi koji su bili s njim u kontaktu imali distancu, higijenske, mere zaštitu i slično. I potom će se doneti odluka šta je potrebnod a se uradi u takvom objektu", kazala je Markotić te dodala da se takva situacija može dogoditi, ali da veruje da će epidemiološke službe znati na njih da odreaguju, prenosi 24sata.hr.

"A i mi infektolozi uspešno lečiti ljude", dodala je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 720 idi na stranu