Foto: Varavin88/depositphotos
Foto: Varavin88/depositphotos

Skrivene plaže do kojih se teško dolazi: One su blago Turskog primorja

Podeli

Sa izlaskom na Egejsko i Mediteransko more, Turska ima svetski poznate plaže. Bilo da želite da odete na privatne plaža koje su "ograđene" liticama, ili do onih nepristupačnih ili onim namenjenim za paraglajding, jedno je sigurno, nećete pogrešiti.

Ako ste planirali da ovog leta boravite u Turskoj, ovih pet plaža morate da obiđete, savetuje portal Fodors Travel.

Kaputas

Ovo je mala plaža koja je ušuškana između dve litice na putu između Kalkana i Kasa. Kaputas plaža je idealan izbor jer se nalazi daleko od puta, pa nikakva buka s puta neće dopirati do vas. Tirkizna boja mora će vas očarati.

Dolina leptira

Jedini način da dođete do ove plaže je brodom, a nalazi se u blizini turističkog mesta Faraja. Iz ovog mesta do ove plaže možete doži brodićem, a možda ćete ugledati i retke Farajarske leptirove.

Patara

Ako ste željni peščane plaže onda je Patara za vas. Poznata je i kao najduža peščana plaža u Turskoj, a da biste na nju i došli, morate da platite ulaz. To je zbog toga što se tu mreste glavate kornjače. Zato se turistima skreće pažnja da kad nju i dođu, suncobrane postavljaju dalje od vode, zarad bezbednosti kornjača.

Oludeniz

Plaža je u neposerednoj blizini turističkog mesta Fetije, poznata je po svom belom pesku i azurnoj vodi. Smatra se idealnom lokacijom za paraglajding, a meštani preporučuju da se plaža posmatra sa visine kako bi se bolje videla njena lepota.

Limangazi

Ovo je mala uvala koja se nalazi blizu luke Kas, a do nje može da se dođe ili pešice ili brodićem. Ovo je veoma mala i mirna plaža, pravo mesto da pobegnete od gužve i galame. Ima i mali kafić u kojem možete da kupite osveženje.

View this post on Instagram

Biz sizler için denize girilebilecek yerleri şimdilik yazdık fakat keşfettiğimiz yerleri de sizinle paylaşacağız, o yüzden bu yazımızı takibe almayı unutmayınız. #KaputaşPlajı Upuzun merdivenlerden elmas gibi parlayan denizine kavuşabileceğiniz Kaputaş Plajı, güzelliğiyle adeta düşman çatlatıyor. Plaja indiğinizde inzivaya çekilmiş gibi huzura kavuşacaksınız. #FırnazKoyu Mavi yolculuğunuzun en güzel noktalarından biri olacak Fırnaz Koyu’na turlarla gelmek mümkün. Şirin plajına kavuştuğunuzda sizi bir sürpriz bekliyor olacak. #Patara Plajı Kumunun cinsi ve o muhteşem denizinin kışkırtıcı rengine bir de antik Patara Antik Kenti kalıntılarının cazibesi eklenince vazgeçilmez bir tatil bölgesi olup çıkıyor Patara. #Kalkan Halk Plajı Çakıllı yapısıyla temiz bir görünüm de çizen Kalkan Halk Plajı, tüm dertlerinizi bir kenara bırakıp sakin bir gün geçirmeniz için iyi bir seçenek. #KüçükÇakılPlajı Küçük Çakıl Plajı, Kaş merkezden 600 metre yürüme mesafesinde. Kaş’ın merkezine en yakın plaj. #BüyükÇakılPlajı Büyük Çakıl Plajı ise Kaş merkeze 1,7km uzaklıkta. Küçük Çakıl Plajı‘ndan daha büyük ve yine küçük çakıl taşlarından oluşuyor. Kaş #Limanağzı Limanağzı bölgesi Kaş’ın Gata Burnu adındaki çıkıntının kuzeyinde kalan koyların genel ismi. Kaş Limanı’ndan kalkan küçük teknelerle 20TL karşılığı bu burna, yaklaşık 15dk’da ulaşım sağlayabilirsiniz. Kara yoluyla ulaşım mümkün değil. #HidayetKoyu Plajı Hidayet Koyu Plajı, Çukurbağ Yarımadası’nda yer alan bir koy. Kaş merkezden 2,8km uzaklıkta. Kaş Camping‘i ve Kaş Belediyesi Halk Plajı‘nı geçtikten sonra sol tarafta kalıyor. #Akçagerme Plajı Türkiye’nin sayılı Mavi Bayraklı plajlarından olan Akçagerme plajı Kaş merkeze 4 km uzaklıktadır ve toplu taşıma araçları ile ulaşım mümkündür. 2011 yılında Mavi Bayrak almıştır. Plajın uzunluğu 200 metre’dir ve halka açıktır. Kaş Camping Beach Kaş Camping, aslında Kaş’ta çadır kurabileceğiniz işletmelerden biri. Denize kıyısı olduğu için plaj görevi de görüyor. #Kaş #KaşRehber #KaşTatil #kaşgezirehberi #KaşRehberi #AntalyaKaş #KaşKonaklama #KaşOtel #gezi #tatil #antikkent #rehber #hayat #yaşam #eğlence #deniz #kaşıbizesor #diving #Kaşplajları #plaj #yüzmek

A post shared by Kaş Rehber (@kasrehber) on

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 720 idi na stranu