1. @Darko haha koje izmisljotine, srpske gradjevine su jedne od najstarijih na Balkanu, hrvatske niti nisu hrvatske jer su vam ih drugi gradili, 1000 godina ste tudje sluge
    (pali stoko, 23. januar 2023 12:42)

    # Link komentara

  2. Zanima me kad ćete prestati s tom opsesijom Hrvatskom?
    (Kada, 30. decembar 2022 19:34)

    # Link komentara

  3. bio jednom jedan narod i ziveli zajedno svako gledao svoja posla, razni su dolazili i odlazili, a onda je dosla religija i podelila taj narod jer se tako lakse upravlja i manipulise sa narodom. tako da danas imamo srbe i hrvate , malo planiranja na duze staze i istorija u kombinaciji sa filozofijom je cudo. nije nam dozvoljeno da zivimo zajedno jendostavno.
    (aca, 19. septembar 2022 07:37)

    # Link komentara

  4. Sva čast na srpskom manastirima, ali samo u Zagrebu i okolici ima ili je bilo samostana starijih od svih srpskih, poput franjevačkog samostana na Kaptolu s početka 1200-tih, a koji je prije toga pripadao jednom drugom redu.
    U Dalmaciji, jezgri Hrvatske države, ima još starijih crkava i samostana od 9.st. pa nadalje, a tek gradova.

    Srpska država nastaje u zrelom srednjem vijeku kada praktično svi susjedi već imaju "mali milion" starih građevina i često državu stariju i skoro pola milenija srpske.
    (Darko, 5. septembar 2022 05:31)

    # Link komentara

  5. @omniameamecumporto

    Evo da pokusam da dam odgovor zasto se mi Srbi usudjujemo da razgovaramo o kulturi. Zato sto imamo Studenicu, Sopocane, Milesevu, Manasiju, Decane, Kalenic, Ravanicu.... Zato sto imamo Sremske Karlovce, Fruskogorske Manastire, Manastir Bodjane, Smederevsku i Golubacku tvrdjavu.... Zato sto Imamo Miroslavljevo Jevandjelje, Slovo Ljubve, Nomokanon Svetog Save, usmenu narodnu knjizevnost.....Zato sto imamo slikarstvo koje je u srednjem veku predskazalo renesansu. Zato sto imamo Raski, Srpsko-vizantijski i Moravski graditeljski stil. Zato sto imamo brojne velike naucnike, knjizevnike, umetnike......Zato sto je nasa kultura odredjena visevekovnim preplitanjem istocnih i zapadnih uticaja.....Zato sto shodno tome imamo i Boru Stankovica i njegovu Sofku, Kostanu, Tasanu, Vranjansku svitu..... Zato sto smo uz Bugarsku najznacajnija juznoslovenska drzava i kultura....Zato sto nase "kulturne granice" daleko prevazilaze one politicke tj. drzavne. Ima sigurno jos razloga, ali mi trenutno "ne padaju na pamet." Na kraju ja bih vas u Hrvatskoj pitala, a kako se vi usudjujete da prisvajate venecijansko nasledje, poput Trogirske ili Sibenske katedrale, kako se usudjujete da osporavate multikulturalnost prostora vase danasnje drzave, kako se usudjujete da umetnike romanskog porekla poput Juraja Dalmatinca ili Nikole Firentinca predstavljate kao Hrvate....Ima sigurno jos mnogo pitanja na temu vaseg "prisvajanja tudjeg", ali mi trenutno "ne padaju na pamet". Lep Pozz!
    (ketiS, 4. septembar 2022 05:56)

    # Link komentara

  6. Kako se samo usuđujete pisati o kulturi. Dok smo mi na zapadu bili pod utjecajem te kulture i dok smo svoju opstojnost gradili u zajednici sa drugim državama gdje ste vi bili. Što vi znate o renesansi , baroku, rokokou.
    Istina imali ste carstva i kraljevstva ali možda bolje da i niste. Što je iz toga ispalo. Mi imamo svoje tumačenje povijesti, a vi svoje i tako to do dana današnjega. Mi smo imali svoje renesansne graditelje koji su gradili po obali , Italiji , Beču i šire(Juraj Dalmatinac, Nikola Firentinac...Šibenska katedrala, Trogirska katedrala, Palaća Sponza...) U svakom povijesnom trenutku i mi smo kao i vi negdje bili. Ako smo bili u asocijaciji ne znači da nismo postojali kako bi vi možda željeli. I mi imamo bogatu povijest, ali za razliku od vas mi smo bili pod utjecajem europskih kulturnih kretanja. Nije isto biti pod Turcima ili pod AU. Mi smo sačuvali jezik kulturu, opstojnost, državnost i uključili se u Europu, a gdje ste vi . Čekate da vas braća Rusi oslobode Europe što im i ide od ruke. Uvijek ista priča jednog isfrustriranog naroda ništa nije vaše, ništa vi niste napravili. Što vi o tome znate, trgovali bi sa našim teritorijem i uzimali, vraćali. Smirite se jednom već jer Balkan je više nego ikad poprište interesa velikih sila i ne prizivajte konflikt jer ćemo i mi i vi biti zbrisani. Ne možete dobiti more,ako niste do sad pa čak niti ono crnogorsko na koje ste oko bacili.
    A zašto, zato što mi svoje nećemo dati i zato što bi vi pustili Ruse duboko u Europu.
    (omniameamecumporto, 31. avgust 2022 07:04)

    # Link komentara

  7. Pusti kupljene nagrade Mario, nego izguglaj
    statistiku o najvećim proizvođačima maslinovog
    ulja i vidi gde je tu Hrvatska. Od ukupne p
    roizvodnje maslinovog ulja u EU Španija učestvuje
    sa 63 odsto, slede Italija, Grčka i Portugal.
    Hrvatske nigde. Pa nemoj mi reći da je ta šačica
    maslinovog ulja koje se proizvode u Hrvatskoj
    kvalitetnija od svega što se proizvede u Španiji,
    Italiji, Grčkoj i Portugalu koji proizvode 99 odsto
    evropskog maslinoviog ulja. Ako je i od vas hrvatskih
    botova previše je. Nadam se da delite plusiće sami
    sebe jer ne verujem da je neko toliko glup.
    (istina, 28. avgust 2022 21:15)
    ~~~…~~
    Jednostavan odgovor ~ brkaš kvantitetu s kvalitetom.
    Mala pripomoć tebi, najviše automobila u Europi,
    prodaje Volkswagen group. Pitanje ~ koji je automobil
    bolji ~ bilo koji iz Volkswagen group ili Rolls-Royce
    proizveden iste godine? pusa
    (Mantis, 30. avgust 2022 22:35)

    # Link komentara

  8. moram na ovo reagovati ne mnogu da verujem sta citam. o kojoj ti arhitekturi govoris covece. kako vas nije sramota od boga i naroda, sve sto imate su vam napravili ili madjari ili austrijanci a sva obala je 100% venicijanska arhitektura. da nije bilo gore pomenutih hrvati bi imali samo stale za koze i krave koliko ste jaki po arhitekturi. i biti bezobrazan i sve to nazivati hrvatskom kulturom i arhitekturom jednostavno dovodi coveka do ludila.
    (prcko, 29. avgust 2022 14:25)
    Baš nam se pravi jave da obrazlažu tko je što napravio,a vama sve napravili Turci ili AU da vam nije bilo Turaka ne bi imali ni ceste.
    (mario, 30. avgust 2022 11:39)

    # Link komentara

  9. kakvo crno maslinovo ulje iz hrvatske to ne postoji vec 40 godina narod izumire ili je raseljen nema ko da brine a jos manje da bere masline. I pozari su puno toga unistili pa mi nije jasne odakle vam to ujle.
    (Krvati solite pamet i zamajavate narod, 29. avgust 2022 11:48)
    Evo ga još jedan koji se razumije u masline i maslinovo ulje,a nisi vidio maslinu u životu .
    Maslinovo ulje jedino ne može postojati u Srbiji i to je jedino istina.
    A sad brzo provjeri koje sve nagrade po svijetu dobijaju maslinova ulja iz Hrvatske.
    (mario, 30. avgust 2022 11:35)

    # Link komentara

  10. A sto to ne vrijedi? dapaće - kaj?
    Poglijedajte povijest malo - pogledajte mapu. Pa onda razmisli.
    I ne zanosite se da postoji sveca koja gori zauvijek. Nema. Ova danas mapa ce viti deo "povijesti" za koje "desetlijece". Procitaj malo izjave Orbana. Pogledaj malo italijanske mape (koje su kao sakrili tj sklonili od ociju javnosti.)
    Velika riba je uvijek jela malu.
    Razumijes?
    Uzivajte u trenutku, ali - to vam je to.
    (djosa, 29. avgust 2022 11:03)
    Mi smo već u velikoj ribi koja se zove EU a vi čekate da vam Rusi naprave srpski svet. Velika riba sada tamo jede Ukrajinu ali ne ide lako. Nikada nitko pod Rusima nije bio srećan , samo Srbi mantraju. Nema više osvajanja ,prošlo je to vrijeme samo veliki sukobi koji neće dovesti na dobro. Srbi tu ste gdje jesu i ne mantrajte o Orbanu i sličnim diletantima. Mađari su već osjetili Ruse pa nisu nešto previše oduševljeni , a Orban, o njemi ne bih sad....
    (omniameamecumporto, 30. avgust 2022 11:35)

    # Link komentara

  11. @prcko ".........i biti bezobrazan i sve to nazivati hrvatskom kulturom i arhitekturom jednostavno dovodi coveka do ludila."

    Nemoj se uzbudjivati! To je njihova pravaska pseudoistorija. Stavise oni juznoslovenske katolike Dalmacije, Dubrovnika i Boke koji sve do kraja 19-og i pocetka 20-og veka nisu uopste imali artikulisan etnicki identitet smatraju Hrvatima. A zapravo veliki deo tih "Hrvata" se kroz istoriju poistovecivao sa kulturom i povescu srednjovekovne Srbije, dok su mnogi drugi buduci da su vekovima bili u sluzbi stranih gospodara, prosto manje, vise deslovenizirani. Zato je danas u Hrvatskoj, hrvatsko samo ono sto su uspeli da stvore u poslednjih 30 godina.
    (ketiS, 30. avgust 2022 03:34)

    # Link komentara

  12. @ djosa
    Mi u svakom slučaju uživamo u trenutku, a ti "uživaj" u vlastitoj nepismenosti, koja isijava iz obiju varijanti tvog nakaradnog jezičnog miksa.
    (cleo, 29. avgust 2022 22:47)

    # Link komentara

  13. Sarkazam Miro, sarkazam.. Rekoh, da preduhitrim ove koji to vjecito potezu kao da prije tog kralja Hrvati nisu zivjeli u Dalmaciji. Zivjeli su i u Boki ali eto to smo izgubili. Samo jos arhitektura i nase crkve svjedoce.
    Ah da zaboravio sam i hvala Titu isto..
    (Mario, 28. avgust 2022 18:26)
    ___…__
    moram na ovo reagovati ne mnogu da verujem sta citam. o kojoj ti arhitekturi govoris covece. kako vas nije sramota od boga i naroda, sve sto imate su vam napravili ili madjari ili austrijanci a sva obala je 100% venicijanska arhitektura. da nije bilo gore pomenutih hrvati bi imali samo stale za koze i krave koliko ste jaki po arhitekturi. i biti bezobrazan i sve to nazivati hrvatskom kulturom i arhitekturom jednostavno dovodi coveka do ludila.
    (prcko, 29. avgust 2022 14:25)

    # Link komentara

  14. evo i ja da nesto kazem o letovanju...ove godine tj pre 8 dana se vratio sa Maldiva,1200 e po osobi PP u hotelu sa 4*...bio,video i to je to...kafa 2 eura,limenka 3 eura,pizza 7 eura,akohola nema osim u rizortu oko 9 eura pivo,zestina 8 eura...sve u svemu vrlo sam zadovoljan,temperatura od 27-31 c,vlaga podnosljiva ali UW zracenje(pakleno)...pre Maldiva bio u Turskoj i Španiji poslednje 3 godine...treba videti sveta,nije samo grčka i hrvatska ceo svet...koliko vidim grcka je postala raj za siromasne a hrvatska za one sa dubljim dzepom(po onome sto pisete ovde)...ja ne zelim da idem da more da bih pekao rostilj i pio pivo na terasi tih 10 dana...idem da vidim i da se odmorim...
    (zrenjaninac, 29. avgust 2022 12:58)

    # Link komentara

  15. kakvo crno maslinovo ulje iz hrvatske to ne postoji vec 40 godina narod izumire ili je raseljen nema ko da brine a jos manje da bere masline. I pozari su puno toga unistili pa mi nije jasne odakle vam to ujle.
    (Krvati solite pamet i zamajavate narod, 29. avgust 2022 11:48)

    # Link komentara

  16. @(Da se ne lažemo, 28. avgust 2022 21:39)

    A sto to ne vrijedi? dapaće - kaj?
    Poglijedajte povijest malo - pogledajte mapu. Pa onda razmisli.
    I ne zanosite se da postoji sveca koja gori zauvijek. Nema. Ova danas mapa ce viti deo "povijesti" za koje "desetlijece". Procitaj malo izjave Orbana. Pogledaj malo italijanske mape (koje su kao sakrili tj sklonili od ociju javnosti.)
    Velika riba je uvijek jela malu.
    Razumijes?
    Uzivajte u trenutku, ali - to vam je to.
    (djosa, 29. avgust 2022 11:03)

    # Link komentara

  17. @ Zz
    Malta ti se druže sastoji od dva suva i surova ostrva bez vegetacije, po meni jedini lepi grad je Valeta. Kipar je vegetacijski u boljem stanju, ali sem bazena nigde prave vodene površine, u koje ne ubrajam onih desetak ishlapelih rečica i potoka. Jedini lepi grad je Pafos.
    (znanje se sakuplja putujući, 29. avgust 2022 10:26)

    # Link komentara

  18. @ Zz
    Imam da zamerim što se tiče Malte i Kipra i te kako. Da si primirisao tim ostrvima i malo bolje ih obišao i sam bi se u isto uverio. Sadiš kod kuće i mudruješ o lepotama zemalja za koje si samo čuo da se nalaze na geografskoj mapi.
    (dex, 29. avgust 2022 10:02)

    # Link komentara

  19. Svaka roba ima kupca. Sigurno ne bi ni u Grčkoj ni Hrvatskoj dizali cene u nebo u excluzivnim odmaralištima da ne zarađuju i da im niko ne dolazi. Pošto ima kupaca tj. turista nikada više u istoriji turizma samim tim i sve cene u tim džetset mestima idu gore. Mi kad samo malo toga možemo da ućarimo na par dana exit guča roštiljijada
    podignemo sve u nebo da se zaradi maximalno gosti ošišaju ali ko voli takve stvari neka ide široko je polje uvek bilo i biće. Ko voli normalu pristojne i korektne cene i lep odmor ode na sever Grčke letuje niko te ne dere i svima dobro.
    (Bolje Grčka nego guč.a, 29. avgust 2022 09:48)

    # Link komentara

  20. Sve ok.
    Tesla je Srbin!
    (Suki, 29. avgust 2022 07:59)

    # Link komentara

  21. Moj komentar u vezi gradova je bio ironican. Što, da nemaš nešto da zameris lepoti tih zemalja?
    (Zx, 29. avgust 2022 01:06)

    # Link komentara

  22. ima li koga da je tu iskljucivo zbog komentara. idemo :)
    (Antisha, 28. avgust 2022 23:35)

    # Link komentara

  23. Grci od turizma razbiše, ali životare ko da, su na ivici bede. Ostrva deluju tako nerazvijeno, nemaju čak ni normalnu kanalizaciju iako je priroda nestvarno lepa. Atina ima lepih delova ali prigradska naselja kao bomba da je pala.
    (NikolaBg, 28. avgust 2022 22:05)

    # Link komentara

  24. Na žalost nas standard ne razume da je $150 za noć vrlo povoljno čak jeftino za zapadne standarde. Kad bi videli kakve rupe se izdaju na zapadu posebno u USA za $350-$500 na turističkim destinacijama ne bi ovde ostavljali komentare. Tužno je kad nam je maximum 50e soba u grčkoj i još nam presedne leto posto sad grci naplaćuju 55-60e.
    (Pera, 28. avgust 2022 21:51)

    # Link komentara

  25. Ali kada krenus a pričom da je Hr vrh za maslinova ulja, dalje ne čitam.

    (@zare, 28. avgust 2022 14:49)

    Istarska ulja su proglašena najboljima na svijetu.

    Još nešto?
    (Dominik, 28. avgust 2022 15:47) # Link komentara

    ...a šta njemu objašnjavaš...on plati 5 EUR u LIDLU za grčko "maslinovo ulje" i misli da je jelo napravio s maslinovim uljem...taj se u maslinovo lje razumije k'o ti u astrofilizku...ne objašnjavaj mu, ne vrijedi...
    (Da se ne lažemo, 28. avgust 2022 21:39)

    # Link komentara

  26. Lijepo na Google, pa pogledaj koje sve nagrade dobijaju maslinova ulja iz Hrvatske, pa onda piši gluposti.
    (mario, 28. avgust 2022 20:10)

    Pusti kupljene nagrade Mario, nego izguglaj statistiku o najvećim proizvođačima maslinovog ulja i vidi gde je tu Hrvatska. Od ukupne proizvodnje maslinovog ulja u EU Španija učestvuje sa 63 odsto, slede Italija, Grčka i Portugal. Hrvatske nigde. Pa nemoj mi reći da je ta šačica maslinovog ulja koje se proizvode u Hrvatskoj kvalitetnija od svega što se proizvede u Španiji, Italiji, Grčkoj i Portugalu koji proizvode 99 odsto evropskog maslinoviog ulja. Ako je i od vas hrvatskih botova previše je. Nadam se da delite plusiće sami sebe jer ne verujem da je neko toliko glup.
    (istina, 28. avgust 2022 21:15)

    # Link komentara

  27. cito, 28. avgust 2022 19:29.... Netko uživa i danas, samo ti čekaj 100 godina.
    (Duje balavac, 28. avgust 2022 20:53)

    # Link komentara

  28. Fuj.
    (Igor, 28. avgust 2022 20:35)

    # Link komentara

  29. @ Zz
    Da, da ima "nekih" gradova, još i kada bi znao koja su...Ali ti si nešto buncao o lepoti zemalja, ako se ne varam...
    (dex, 28. avgust 2022 20:19)

    # Link komentara

  30. Ali kada krenus a pričom da je Hr vrh za maslinova ulja, dalje ne čitam.
    (zare, 28. avgust 2022 14:49)
    Lijepo na Google, pa pogledaj koje sve nagrade dobijaju maslinova ulja iz Hrvatske, pa onda piši gluposti.
    (mario, 28. avgust 2022 20:10)

    # Link komentara

  31. @ mario
    A,ja taman zamislila idealnu reklamu za srpsko tržište.
    Kralj Petar i Solunci pozivaju Srbe da provedu godišnji odmor u Splitu.
    Mala zemlja za veliki odmor između dva rata.
    Sve si mi pokvarija.
    (miro split, 28. avgust 2022 20:02)

    # Link komentara

  32. "Znači, to sto većina njih kada su u grčkoj jedu u restoranima ne znači da su oni neka gospoda nego jednostavno moze im se jer im je pristupacno. Kada letuju u svojoj zemlji gde je hrana skuplja itekako gledaju da uštede."
    (Bojan, 
    Ne znaš ti ništa o Zapadu...i kad letujem, i kad živim i radim u svojoj (zapadnoj) zemlji, u kojoj živim 30 godina, dakle cele godine, bar 3-4 puta nedeljno večeram u restoranu. Kad sam na letovanju, SVAKO veče večeram u restoranu.
    (.., 28. avgust 2022 19:57)

    # Link komentara

  33. @Nikola

    Lepo piše Italija, što podrazumeva i njena ostrva. Korzika je u sastavu Francuske. Malta i Kipar su ostrva a na njima ima nekih gradova.
    (Zx, 28. avgust 2022 19:45)

    # Link komentara

  34. "Zamolio bih Srbe da komentiraju razvijene EU drzave kada udju u EU. Ovako, bez elementarnog znanja o zivotu u EU pisati "komentare" je naprosto...glupo!"
    (HRVAT, 28. avgust 2022 18:33)

    Tekst i komentari su u vezi Hrvatske. Ali dobro, evo, ti si u EU, pa nas molim te prosvetli i reci nešto o razvijenim zemljama EU: Holandija, Danska, Nemačka, Francusk
    (Balkan boy, 28. avgust 2022 19:40)

    # Link komentara

  35. s obzirom da je nocenje u Subotici na Palickom jezeru 200 eura, ili u nekim etno selima po 150 eura, mi stvarno nemamo kome sta da kazemo
    (ja, 28. avgust 2022 09:13)

    Kroasan...ti li si?
    A sada ozbiljno. Ovako nešto može da izvali samo neupućen i bezobrazan. Ima 4 vrhunska apartmana koje izdajem za 50 € za 2 osobe po danu.
    (Palić, 28. avgust 2022 19:32)

    # Link komentara

  36. Eeee... Sta nam uradise dusmani... Posvadjase 2 oka u glavi... Strasti i sve ostalo mozda se smire kroz jedno 100 godina. Nadajmo se da ce nasim četvrtim kolenima biti mnogo lepse, bez svadja, tenzija i ostalog.
    (cito, 28. avgust 2022 19:29)

    # Link komentara

  37. Poštovani prijatelju, svaka ti čast na ovom komentaru . Moje iskustvo je slično (razlika je samo u obitelji: moji gosti su iz Beograda). Samo na ovakav način ćemo opovrgnuti tekstove na srpskim portalima koji vrište o "ustašama" koji samo čekaju da prikolju "srpsku nejač". Svako dobro tebi i našim gostima.
    (Dubrovčanin, 28. avgust 2022 14:28) # Link komentara

    Bravo! Sve najbolje! Pozdrav iz Beograda
    (a, 28. avgust 2022 17:34)
    dvoje su se ovako smuvali ...
    (Tomy Čubura, 28. avgust 2022 18:44)

    🤣🤣🤣mozda i decu dobiju🤣🤣🤣
    (Ako želite da vidite prava g...a,dođite u hrvatsku 🤣, 28. avgust 2022 19:27)

    # Link komentara

  38. Poslednji put sam letovao u HR davne '87 a tek prošle godine bio doduše poslovno, nekoliko dana, van sezone. Do sada nisam razmatrao letovanje tamo, ne zbog straha ili predrasuda već zbog razloga koji preovladava kod većine turista iz Srbije: "value for money". Ako ćemo biti realni, zaista će se naći bolje plaže u CG ili Grčkoj i povoljniji smeštaj. Da ne pominjem Tursku i Egipat i njihove rizorte. S druge strane, turizam u Hrvatskoj je zaista na višem nivou od pomenutih, počevši od čistoće, uređene okoline, arhitekture, svega. Naročto Istra i Dubrovačka regija. Ostrva su posebno blago. Međutim Hrvatski turizam je prvenstveno okrenut gostima iz Nemačke i EU i sve je podređeno njima pa i cene. Možda se varam ali ne vidim da se radi na približavanju gostima iz regiona tzv. Zapadnog Balkana i njihom platežnim sposobnostima. Doduše postoji neka stalna klijentela iz Srbije koja je redovna ali se ne vidi neko masovnije povećanje turista odavde. Ako ih u Hrvatskoj žele, morali bi malo poraditi na tome i naravno više reklamirati.
    (Balkan boy, 28. avgust 2022 18:56)

    # Link komentara

  39. .... nije da je loše... ali
    skupo i preskupo....
    a većina domaćina na portalima hvale srbe... a u stvarnosti, nije baš tako...
    komšije, daleko vam lepa kuća....
    u Španiji... bolje i jeftinije


    bre
    (drug sa fakulteta, 28. avgust 2022 18:53)

    # Link komentara

  40. Volim citat komentare iz razloga sta zelim naucit, znat vise. Fascinantno je kako su komsije strucnjaci u povijesti, jeziku, arhitekturi, turizmu, cistoci voda, sportu....Niz polja u kojima su strucnjaci ne prestaje. Fascinantno pametna i ucena nacija. A tek taj pacifizam i zelja da prvo pomognu drugima. Strasno plemeniti. Cudo jedno
    (Che, 28. avgust 2022 17:07)

    Netko tko uzme 250 tisuća eura za 2 mjeseca mora ,ne bi trebao da se raspravlja sa paradajz turistima...🤣🤣🤣
    (Ako želite da vidite prava g...a,dođite u hrvatsku 🤣, 28. avgust 2022 18:48)

    # Link komentara

  41. Kako je reka BECKHAM neki dan ovo je najlipsa drzava di san bia u zivotu nemos virovat kako jedna drzava moze imat tisuce kilometara cistoga tirkiznoga mora 1246 otoka 16 nacionalnih parkova ili parkova prirode Kornati, Plitvicka jezera, Krka Brijuni, Telašćica.Lastovsko otocje,Vransko jezero i ostali pa otoci Mljet,Hvar ,Korcula ,Rab ,Brac Krk, Pag, Cres, Vis,Rab, Ugljan ,Lastovo,Dugi otok,Vir,Bisevo, Palagruza Vrgada i jos 1000 ostalih ili mediteranski gradovi Sibenik Zadar Dubrovnik Zadar Omis Makarska Split Rijeka Porec UMag Pula Porec Primosten Rovinj Skradin,Opatija, Biograd na moru,Novigrad,Trogir svaki taj grad je cudo i jos vakvu klimu hranu dobre ceste sta da reces lipa nasa
    (marko dalmatinac 46, 28. avgust 2022 18:45)

    # Link komentara

  42. Poštovani prijatelju, svaka ti čast na ovom komentaru . Moje iskustvo je slično (razlika je samo u obitelji: moji gosti su iz Beograda). Samo na ovakav način ćemo opovrgnuti tekstove na srpskim portalima koji vrište o "ustašama" koji samo čekaju da prikolju "srpsku nejač". Svako dobro tebi i našim gostima.
    (Dubrovčanin, 28. avgust 2022 14:28) # Link komentara

    Bravo! Sve najbolje! Pozdrav iz Beograda
    (a, 28. avgust 2022 17:34)
    dvoje su se ovako smuvali ...
    (Tomy Čubura, 28. avgust 2022 18:44)

    # Link komentara

  43. Ali kada krenus a pričom da je Hr vrh za maslinova ulja, dalje ne čitam.
    (zare, 28. avgust 2022 14:49)

    Pa jeste, muka je to sve nasricati…
    (Bukvar kupiti, 28. avgust 2022 18:33)

    # Link komentara

  44. Zamolio bih Srbe da komentiraju razvijene EU drzave kada udju u EU. Ovako, bez elementarnog znanja o zivotu u EU pisati "komentare" je naprosto...glupo!
    (HRVAT, 28. avgust 2022 18:33)

    # Link komentara

  45. Da su Srbi gradili Dubrovnik zvao bu se Dubrovnik na vodi i ne bi imao kanalizaciju.
    Svako dobro od Dubrovcanina.
    (Tuga s juga, 28. avgust 2022 18:29)

    # Link komentara

  46. Mario
    Nisan te baš dobro razumija.
    Zašto ti zahvaljujem srpskom kralju i vojsci?
    Ne vidim kakvog oni imaju uticaja na hrvatski turizam.
    Čisto sumnjam da su oni osnovali turističku zajednicu Splita,a nisam vidija ni jednu reklamu koja promovira naš turizam ,a da njoj kralj Petar prvi poziva na ljetovanje.
    Doduše svašta je moguće kad ovi bloger dolazi radi zmajeva možda ko dođe i radi srpskog kralja.
    (miro split, 28. avgust 2022 14:26)

    Sarkazam Miro, sarkazam.. Rekoh, da preduhitrim ove koji to vjecito potezu kao da prije tog kralja Hrvati nisu zivjeli u Dalmaciji. Zivjeli su i u Boki ali eto to smo izgubili. Samo jos arhitektura i nase crkve svjedoce.
    Ah da zaboravio sam i hvala Titu isto..
    (Mario, 28. avgust 2022 18:26)

    # Link komentara

  47. .... to moze da izjavi samo teski alkoholicar kome nije bitno sta pije i ne zna sta je vrhunsko vino.
    (Stop cenzuri, 28. avgust 2022 09:35)

    Imam sreću da radim najbolji posao na svijetu. Vozim turiste na razne ture i izlete a specijalka mi je vinska tura pelješkom vinskom cestom. Takvih tura sam u 20 godina odveo valjda blizu 1000. Više puta sam vozio razne vinare iz raznih krajeva svijeta ali dvojica su mi ostali u posebnom sjećanju. Jedan je Francuz, a drugi Kinez. Prvi je proizvođač vina, a drugi poznati i priznati enolog, jedan od glavnih uvoznika vina za azijsko tržište. Francuz je nakon kušnje peljeških vina u vinarijama Miloš, Matuško, Korta Katarina i Grgić (vlasnik Mike Grgić, googlati) ostao pozitivno šokiran kvalitetom vina za koja on nikada prije nije čuo. Za Matuškov Dingač Superior je rekao da je to jedno od 10 top vina koje je ikada probao, a Milošev Stagnum iz 2003. je svrstao među top 5 vina. Kinez je nakon kušnje Miloševih vina htio naručiti 10 milijuna boca, ali je ostao negativno šokiran zbog spoznaje da Miloš ne proizvodi toliko vina. Milošev Stagnum 2003. je također svrstao u top 5 vina koje je on kušao, a kušao ih je na tisuće i tisuće. Obojica su također imali vrlo pozitivno mišljenje o vinima iz Korta Katarine, a Francuz je Grgićev bijeli Pošip proglasio jednim od najboljih bijelih vina na Balkanu. Poslije je Kinez je išao na korčulu i Hvar koji nimalo ne zaostaju za Pelješcom, ali ne znam njegove dojmove jer sam ga ja ostavio na Korčuli.
    (Gospar, 28. avgust 2022 18:23)

    # Link komentara

  48. Nekada su Isidora Sekulić i Miloš Crnjanski pisali putopise, Michelin ocenjivao restorane, danas su ih zamenili 'on i ona - blogeri', koje iz nekog razloga prati dva miliona ljudi, putem telefona. I sve tako.....
    (Vasilije, 28. avgust 2022 18:09)

    # Link komentara

  49. Kao dete sam letovala u Hrvatskoj bas u okolini Splita, Grljevac,Baskoj Vodi samo obicne kamene plaze.Stari gradovi su lepo ocuvani .Nista posebno u odnosu na Crnu Goru njen biser- Boku Kotorsku i ko voli pesak Adu Bojanu a ni prici Grckoj. Prelepa Grcka, zemlja bogova ljudi divni, famozna ostrva i nenametljivo gostoprimstvo.Ne idem u Hrvatsku na more od 90-tih i par neprijatnih scena niti cu ikad ici.Ne zelim da mi prisedne letovanje zbog necijeg mrkog pogleda, ruzne reci.Isto vazi za Albaniju.
    (Cica, 28. avgust 2022 10:48)
    Bravo. Eh, da nas je više ovakvih
    (..., 28. avgust 2022 18:04)

    # Link komentara

  50. Jedini razlog gde se Hrvati i Srbi i danas sukobe je u činjenici da su se Hrvati uspešno oslobodili komunističkog nasleđa koje je u Srbiji još i čujno, vidljivo i osetljivo.

    Kad Srbija obriše tu bedu iz svoje istorije postaće deo sveta ali šansa da se to desi u skoroj budućnosti je mala, na TVu se još vrti "Sutjeska" a u glavama glavne uloge vode Mirko i Slavko dok Valter brani Beograd na vodi.

    Bravo Hrvati, zasluženo ste deo zapadne civilizacije a preporuka da na provokatcije odgovorite sa ignore. Što više ignorišete i manje reagujete manji konflikti i veća šansa da "komunizam" konačno zamre na području Balkana.

    Ovo pišem kao Srbin i mnogima se neće dopasti jer nisu uspeli da prevaziđu svoju dedovinu te ne mogu bi razumeti šta je rečeno u pozitivnom već će odma odbrambeni mehanizmi da se uključe i buntovno nastupanje. :(
    (466453, 28. avgust 2022 17:56)

    # Link komentara

  51. @cobo
    Šta tu nije jasno? Na Halkidikiju ove godine za apartman traže 120e noć kreveti i ništa više jel ti to normalno? Spram takvih cena taj hotel je džabe.
    (kimi R, 28. avgust 2022 17:54)

    # Link komentara

  52. @miki
    Čuj Dingač, nije taj pio ništa drugo osim smederevke iz tetrapaka.
    (ciga, 28. avgust 2022 17:51)

    # Link komentara

  53. Poštovani prijatelju, svaka ti čast na ovom komentaru . Moje iskustvo je slično (razlika je samo u obitelji: moji gosti su iz Beograda). Samo na ovakav način ćemo opovrgnuti tekstove na srpskim portalima koji vrište o "ustašama" koji samo čekaju da prikolju "srpsku nejač". Svako dobro tebi i našim gostima.
    (Dubrovčanin, 28. avgust 2022 14:28) # Link komentara

    Bravo! Sve najbolje! Pozdrav iz Beograda
    (a, 28. avgust 2022 17:34)

    # Link komentara

  54. U Grčkoj sam drugi put,drže me kao malo vode na dlanu, napravim rostilj kad god želim,odem na ručak, cene malo jace nego u Zemunu.
    Kad napravim ručak zovem i vlasnike i njihove komšije meso je dobrog kvaliteta ,riba je odlična,ali saznao sam mesto gde treba i kada da budem....
    Grčka je odlična, govorim o novcu do 3 hiljade evra..
    More ,čisto,čisto,čisto,rigorozni su i paze na more!
    (Ako želite da vidite prava g...a,dođite u hrvatsku 🤣, 28. avgust 2022 17:28)

    # Link komentara

  55. @Bio sam tamo i jedne noci punog meseca sve je mirisalo na rakove i skoljke. Bila je topla mediteranska noc koju sam proveo budan jer su svu noc lajali morski psi.
    (021, 28. avgust 2022 12:46)
    I meni se isto desilo, jedino što su ribe iz mora puno kašljale, valjda se prehladile, te nisam spavao celu noć, a bio u zagljaju prelepe devojke iz Brna, zvala se Cveta.
    Kad pre prodje 45 godina...
    (Mane, 28. avgust 2022 17:22)

    # Link komentara

  56. Ja kada iz moje Crne Gore odem u Hrvatsku kao da sam ušao u drugu dimenziju.Imaju stvarno prelijepo more,obalu i gradove.Sređeno,čisto,uredno.Prepuno je turista sa zapada,pa i te cijene koje su poslednjih godina skočile,ipak vrijede svaku paru.A imaju mnogo gostiju i iz Srbije,kojima su utisci u 99% slucajeva fantastični..
    (Žorž, 28. avgust 2022 17:18)

    # Link komentara

  57. pa mogao je sa paradajz turistima u Grčku ili Tursku...pa lijepo se probudi u šest da bi se u osam domogao prvi do švedskog stola i ugrabio jaja i parizer.
    (Marko, 28. avgust 2022 11:12)
    prijatelju , tvoja duhovitost ne poznaje granice .....
    (Tomy Čubura, 28. avgust 2022 15:21)

    Mogao je,ali je izabrao...
    (Ako želite da vidite prava g...a,dođite u hrvatsku 🤣, 28. avgust 2022 17:08)

    # Link komentara

  58. Volim citat komentare iz razloga sta zelim naucit, znat vise. Fascinantno je kako su komsije strucnjaci u povijesti, jeziku, arhitekturi, turizmu, cistoci voda, sportu....Niz polja u kojima su strucnjaci ne prestaje. Fascinantno pametna i ucena nacija. A tek taj pacifizam i zelja da prvo pomognu drugima. Strasno plemeniti. Cudo jedno
    (Che, 28. avgust 2022 17:07)

    # Link komentara

  59. Ode Hrvatska.....BDP 7.7%, Schengen, Euro, povezali teritorij Pelješkim mostom, rekordna zarada od turizma, a izvoz nadmašio turizam za 50% šta je ranije bilo nezamislivo, bez vize u USA....
    (DORIS, 28. avgust 2022 17:02)

    # Link komentara

  60. Janko@ Cim vidis Dubrovnik oma znas da su ga Srbi gradili hahahaha
    (Che, 28. avgust 2022 17:01)

    # Link komentara

  61. Mnogo smo iskompleksiran narod. Većina zapad nikad nije videla osim na filmu i na osnovu toga stvara svoj izkrivljeni sistem vrednosti. Ovo sto se kod nas "paradajz turistima" nije ništa strano zapadnjacima. Ustvari podrazumeva se pod zdrav razum jer zasto platiti taj isti parizer i paradajz 20 evra kada možete sami napraviti sendvič za 2 evra? Kažem opet nas narod ne razume zapad i zapadnjake. Njihovi najsiromasniji slojevi su toliko zatucani da svaki cent trose na mekdonalds i razne druge restorane brze hrane, međutim oni bogati mnogo ređe jedu napolju jer znaju da hrana u restoranima nije zdrava i previše je skupa za ono sto dobijete. Poneki nisu ni sposobni da sami sebi isprže jaje ili naprave sendvič. Znači, to sto većina njih kada su u grčkoj jedu u restoranima ne znači da su oni neka gospoda nego jednostavno moze im se jer im je pristupacno. Kada letuju u svojoj zemlji gde je hrana skuplja itekako gledaju da uštede.
    (Bojan, 28. avgust 2022 16:54)

    # Link komentara

  62. Ali kada krenus a pričom da je Hr vrh za maslinova ulja, dalje ne čitam.
    (zare,

    da je , šta ti nije jasno ili samo trolaš a nemaš pojma o tom što pišeš
    (senjor, 28. avgust 2022 16:40)

    # Link komentara

  63. Bas je lipo biti Dalmatinac. Sunce i more u mom oku a fureste u mojoj posteji. Dvi ribe , malo blitve, zrno soli i bokal vina.
    Bas je lipo bit Dalmatinac.
    (Ante, 28. avgust 2022 16:35)

    # Link komentara

  64. Ljubomora je baš gadna stvar.
    Pričati o hrvatskim vinima vi nemožete.
    Držite se šljivovice.
    (TedThüringen, 28. avgust 2022 16:33)

    # Link komentara

  65. Zdrava pametna i lijepa djeca. Da je srece pa da I nasa djeca mogu ovako beabrizno putovati.
    (Zivka, 28. avgust 2022 16:28)

    # Link komentara

  66. @ Zz
    Da si pomenuo Siciliju i Korziku ajde, ajde, ali Malta i Kipar....? Ni gradova, ni ostrva, ni planina, ni reka, ni jezera....ali to je tako kada se lupeta o zemljama koje se ne poznaju...
    (nikola, 28. avgust 2022 16:27)

    # Link komentara

  67. izgleda da komšije u velikom broju vire preko ograde...i onda mi ljubomorni i šta sve ne
    (Pecaroš, 28. avgust 2022 16:03)

    # Link komentara

  68. Ali kada krenus a pričom da je Hr vrh za maslinova ulja, dalje ne čitam.

    (@zare, 28. avgust 2022 14:49)

    Istarska ulja su proglašena najboljima na svijetu.

    Još nešto?
    (Dominik, 28. avgust 2022 15:47)

    # Link komentara

  69. Jadranska obala generalno precenjena, preskupa i neatraktivna naspram ostalih letnjih destinacija. Gramzivi ugostitelji očito misle da se nerealnim naduvavanjem cena stiče epitet "elitne destinacije". Ne, nego se samo povlače za nos naivne ovce koje za manje pare u drugim zemljama imaju bolju uslugu i smeštaj. Uprkos tome što su hrvatski botovi na ovom portalu izgleda dobili zadatak da lupaju minuse na poruku koja pominje izlivanje azbesta u more ili komentariušu to sa zajedljivim cinizmom, istina se ipak ne može sakriti. Svako može lepo guglati i saznati da su kancerogenim azbestom posute čak i neke plaže u srednjoj Dalmaciji, a o dugogodišnjoj ekološkoj bruci i izlivanju azbesta u more da ne govorim.
    (istina, 28. avgust 2022 15:47)

    # Link komentara

  70. Svako svoju muku muči..
    (Sinak, 28. avgust 2022 15:32)

    # Link komentara

  71. pa mogao je sa paradajz turistima u Grčku ili Tursku...pa lijepo se probudi u šest da bi se u osam domogao prvi do švedskog stola i ugrabio jaja i parizer.
    (Marko, 28. avgust 2022 11:12)
    prijatelju , tvoja duhovitost ne poznaje granice .....
    (Tomy Čubura, 28. avgust 2022 15:21)

    # Link komentara

  72. Citali smo ovog leta razne vesti sto se tiče poznatih ljudi koji letuju u Hrvatskoj. Porodica Bekam, Bijonse i sl. Kraljevska porodica Belgije takodje. Ne idu oni tamo slučajno. Hrvatska ima prelepa ostrva, (uglavnom) čisto more, prelepe gradove i dobru hranu. Možda nema lepe peščane plaže, ali ne voli svako takve plaže. Ja lično više volim sljunak ili čak i ravne stene. Godinama letujem na Bracu i jedva cekam sledeće leto.
    (City Girl, 28. avgust 2022 15:04)

    # Link komentara

  73. Rado bih otisla u Hrvatsku.
    Medjutim, to je za mene sad preskupo. Ostaju samo lepa secanja iz detinjstva, kada sam sa roditeljima svakog leta isla tamo.
    (Ljiljana, 28. avgust 2022 11:53)

    Može se naći i povoljno...
    (Panac, 28. avgust 2022 15:04)

    # Link komentara

  74. Ali kada krenus a pričom da je Hr vrh za maslinova ulja, dalje ne čitam.
    (zare, 28. avgust 2022 14:49)

    # Link komentara

  75. @Mrki

    Kaze se "obišao sam sve mediteranske zemlje, osim Maroka", prilog skoro je suvišan. Ne znam nikoga ko je video dalje od svog sela a naročito Mediteran a da tvrdi to što ti pričaš, Hrvatska nije ni medju pet najlepših zemalja a kamoli šta drugo, po bilo kom parametru. Samo grcka ostrva imaju da ponude daleko više u svakom smislu a da ne pričamo o Spaniji, Italiji, Maroku, Malti, Kipru.
    (Zx, 28. avgust 2022 14:36)

    # Link komentara

  76. "Mogu samo reci da sam svjedok ogromnog broja turista iz Srbije.Nikad ih vise nije bilo!!!
    Zasto??
    U mom apartmanu ljetuje obitelj iz Novog Sada.Divni ljudi koji zasluzuju sve najbolje od nas u svakom pogledu.Rekao bi Mladen Grdovic,nije u šoldima sve ,neka te tu kraj mene!!
    Hvala dragom Bogu da smo se sreli!!Pokazali su mi oni ovaj tekst pa sam imao zelju napisati par rijeci.
    (Djoni, 28. avgust 2022 10:09) "


    Poštovani prijatelju, svaka ti čast na ovom komentaru . Moje iskustvo je slično (razlika je samo u obitelji: moji gosti su iz Beograda). Samo na ovakav način ćemo opovrgnuti tekstove na srpskim portalima koji vrište o "ustašama" koji samo čekaju da prikolju "srpsku nejač". Svako dobro tebi i našim gostima.
    (Dubrovčanin, 28. avgust 2022 14:28)

    # Link komentara

  77. dubrovnik su osnovali Srbi i to svi znaju
    (janko, 28. avgust 2022 12:41) Dubrovnik,pljunuti Šabac,Beograd i Valjevo a najviše Čačak.
    (Duje balavac, 28. avgust 2022 14:27)

    # Link komentara

  78. @Hrvatska- Pula
    Tako je, i Srbe je ocistila, nije uspijela ‘45 , ‘91 i te kako.
    (WWIII, 28. avgust 2022 14:26)

    # Link komentara

  79. @ Mario
    Nisan te baš dobro razumija.
    Zašto ti zahvaljujem srpskom kralju i vojsci?
    Ne vidim kakvog oni imaju uticaja na hrvatski turizam.
    Čisto sumnjam da su oni osnovali turističku zajednicu Splita,a nisam vidija ni jednu reklamu koja promovira naš turizam ,a da njoj kralj Petar prvi poziva na ljetovanje.
    Doduše svašta je moguće kad ovi bloger dolazi radi zmajeva možda ko dođe i radi srpskog kralja.
    (miro split, 28. avgust 2022 14:26)

    # Link komentara

  80. Džaba ti obala kad na njoj žive baksuzi!!!
    (max, 28. avgust 2022 12:46) Tako je... Što nisu lijepo svi Hrvati 91. sa kesicama u rukama, u koloni pa zapadno od Karlobaga i mirna Bosna.
    (Konfeder i EU a o 4 rata drugi put, 28. avgust 2022 14:23)

    # Link komentara

  81. Hrvatska ima lepe primorske gradove i prelepa ostrva to je cinjenica ali dobro vino, to moze da izjavi samo teski alkoholicar kome nije bitno sta pije i ne zna sta je vrhunsko vino.
    (Stop cenzuri, 28. avgust 2022 09:35)
    Nisi nikad probao Dingač?
    (miki, 28. avgust 2022 14:20)

    # Link komentara

  82. Rado bih otisla u Hrvatsku.
    Medjutim, to je za mene sad preskupo. Ostaju samo lepa secanja iz detinjstva, kada sam sa roditeljima svakog leta isla tamo.
    (Ljiljana, 28. avgust 2022 11:53)

    Lazu te da je preskupo. Bio ovog leta u Istri, obisao Pulu, Porec, Rovinj, Umag. Cena kafe 180 dinara, noc u vrh aprtmanu 28 evra, pivo na plazi 375 dinara, pica 1000-1500 din. Vodu jedino u kaficima ne narucuj, moze litar da bude i 600 dinara.
    (Mare, 28. avgust 2022 14:18)

    # Link komentara

  83. Hotel 150€?
    Znaci jednu noc,da je bio 14 onda onda bi rekao 2100€ za 14 dana :)
    (cobo, 28. avgust 2022 14:02)

    # Link komentara

  84. Hvala srpskom kralju i srpskim vojnicima koji nam poklonise ovaj mediteranski raj na zemlji dok oni nesebicno ostase medju sljivama..
    (Mario, 28. avgust 2022 09:13)

    Uvijek mi je bila zabavna srpska mitomanija, pogotovo ovaj dio u kojoj su Srbi mogli imati Dalmaciju, da su samo bili nesto vise sebicni. :D :D :D
    (Susjed, 28. avgust 2022 14:01)

    # Link komentara

  85. A koji to bloger,neki anonimni :(
    (cvrko, 28. avgust 2022 13:58)

    # Link komentara

  86. Gadna je bolest ljubomora
    (Zoran, 28. avgust 2022 13:21)

    # Link komentara

  87. @Istina Ja ne prihvatam krivicu, bio sam mali i ništa se nisam pitao.
    (iosonostefan, 28. avgust 2022 13:18)

    # Link komentara

  88. nije on platio ništa,zato mu je sve super...
    (ilke, 28. avgust 2022 13:16)

    # Link komentara

  89. Ovom ne valja vino, ovom hrana, ovom plaze, ovom more....Hrvatska je po vinu i hrani u samom vrhu u svijetu. Cisto more, prirodna razvedena obala, otoci, rijeke, jezera, slapovi, sume, doline, brda i planine...su top destinacija u svijetu.
    (Hrvatska- Pula, 28. avgust 2022 13:06)

    # Link komentara

  90. (Stop cenzuri, 28. avgust 2022 09:35)

    Можеш да се жалиш на било шта у Хрватској, само немој на вино.
    Поздрав из Истре.
    (Васа, 28. avgust 2022 13:05)

    # Link komentara

  91. Hvala,druže Tito.
    (opanak iz Karlobaga, 28. avgust 2022 12:58)

    # Link komentara

  92. Džaba ti obala kad na njoj žive baksuzi!!!
    (max, 28. avgust 2022 12:46)

    # Link komentara

  93. Bio sam tamo i jedne noci punog meseca sve je mirisalo na rakove i skoljke. Bila je topla mediteranska noc koju sam proveo budan jer su svu noc lajali morski psi.
    (021, 28. avgust 2022 12:46)

    # Link komentara

  94. dubrovnik su osnovali Srbi i to svi znaju
    (janko, 28. avgust 2022 12:41)

    # Link komentara

  95. 150 €?! Gde je nasao hotel tako jeftino?
    (Herbalajzer, 28. avgust 2022 12:41)

    # Link komentara

  96. A ovo može da napiše samo netko tko nema blage veze o vinima.
    Dakle Hrvatska je u vrhu po vinima, po maslinovom ulju, po sirevima, pršutu......
    Sve je lako za provjeriti.
    (mario, 28. avgust 2022 11:08)

    A ti hvallis Hrvatska precenjena vina i hranu koja ako sve realno sagledas ne mogu uci ni u svetski prosek!
    Mozda tebi to izgleda sve vrhunski zato sto nisi nista drungo ni probao!
    A ako mislis na nagrade i medalje to ti je sve deo marketinga koji se placa!
    (moro, 28. avgust 2022 12:39)

    # Link komentara

  97. Ni mi ne mozemo vjerovati koliko su u Srbiji ljubomorni na nase more,pa eto...
    (Anti Vučić, 28. avgust 2022 12:36)

    # Link komentara

  98. Vau 150e noćenje na proputovanju, to je normalna cijena u sezoni, ja sam platio prije dva tjedna 190e noćenje jer je to bilo najjeftinije u tom trenutku u mjestu gdje sam se zatekao na putovanju pa nisam ni trepnuo jer sam na godišnjem.
    Kad gledaš za duži boravak onda se rezervira nešto jeftinije.
    Većina komentatora je zapelo na cijeni noćenja što nije ni tema, nego ljepote tog dijela Hrvatske.
    (Darko, 28. avgust 2022 12:33)

    # Link komentara

  99. Hrvatska ima predivnu prirodu ali za kulinarstvo nisu blizu Španije Italije i Francuske.
    (observer, 28. avgust 2022 12:32)

    # Link komentara

  100. Platis i napravice takav tekst i o bilo kom selu u Srbiji.
    (nele, 28. avgust 2022 11:01)

    pa sta cekate...?
    (Bumbar, 28. avgust 2022 12:18)

    # Link komentara

  101. Sve je to bilo srpsko,Brač naročito, a Hrvati su se doselili sa Zelenog venca.
    (Duje balavac, 28. avgust 2022 12:13)

    # Link komentara

  102. Samo Ada !
    (Brojač hrvatskih fekalija, 28. avgust 2022 12:11)

    # Link komentara

  103. Svako ljetuje za svoje pare gdje mu se sviđa.
    Čitao sam po nekim portalima ljude kako "miniraju" Crnu Goru tj njen turizam a veličaju,Hrvatski,Albanski,Turski,Grčki...
    Skoro sam bio u Bg stan na dan je koštao 60 € i to ne baš blizu centra.
    Večera za nas dvoje 70 €,doručak i kafa i obližnjem lokalu 30 €.
    Cijene po tržnim centrima u nebesa ,na sniženjima kao kod nas regularna cijena.
    Nije mi žao jer mi je odlično bilo ali ne razumijem ovdje ljude da troluju a iste ako ne i veće su im cijene kući,pa ljudi došli ste na odmor,uživajte.
    Da imam novca nikada ne bih ljetovao na jednoj destinaciji,mijenjao bih naravno.
    Hrvatska je prelijepa ali su malo plaže diskutabilne tj manjak je plaža za "obične"ljude,vrlo malo sa prirodnim pijeskom i kamenom,ponte i stijene preovladaju.
    Albanija, higijena vrlo,vrlo upitna
    (serhio, 28. avgust 2022 11:54)

    # Link komentara

  104. Ah, Brač... Devojka mi je sa Brača, a ja sam iz okoline Pirota. Za sva vremena je postala moja, kada sam joj tiho šapnuo na uvo: "Ne pali pentu, ću veslam do Makarsku"
    (Alija Sirotanović, 28. avgust 2022 09:46)

    Mislim da te nije razumjela, mislila je da pričaš francuski :-)
    Mala šala, nek" vam je sa srećom!
    (sorry, 28. avgust 2022 11:54)

    # Link komentara

  105. Rado bih otisla u Hrvatsku.
    Medjutim, to je za mene sad preskupo. Ostaju samo lepa secanja iz detinjstva, kada sam sa roditeljima svakog leta isla tamo.
    (Ljiljana, 28. avgust 2022 11:53)

    # Link komentara

  106. Koja je to zemlja bila bovša Juga, takvih prirodnih ljepota na jednom malom jestu nema nigdje! Od Planina , dolina, jezera, netaknute prirode…..
    Ko nam je kriv, sami smo si krivi :( !!
    (Istina, 28. avgust 2022 11:41)

    # Link komentara

  107. Čim su se čuli petlovi, to baš nije grad.
    (Mata, 28. avgust 2022 11:21)

    # Link komentara

  108. Obozavam ove sto su proputovali ceo svet i kupali sa na najpoznatijim plazama sveta i sada imaju vremena da pisu komentare na B92.
    (Vranjevcan, 28. avgust 2022 11:12)

    # Link komentara

  109. pa mogao je sa paradajz turistima u Grčku ili Tursku...pa lijepo se probudi u šest da bi se u osam domogao prvi do švedskog stola i ugrabio jaja i parizer.
    (Marko, 28. avgust 2022 11:12)

    # Link komentara

  110. Idu u Dubrovnik da vide gde žive zmajevi iz GoT. Pa onda shvate da je sve to samo kompjuterska animacija a pukli lepe novce.
    (bane, 28. avgust 2022 11:08)

    # Link komentara

  111. Hrvatska ima lepe primorske gradove i prelepa ostrva to je cinjenica ali dobro vino, to moze da izjavi samo teski alkoholicar kome nije bitno sta pije i ne zna sta je vrhunsko vino.
    (Stop cenzuri, 28. avgust 2022 09:35)
    A ovo može da napiše samo netko tko nema blage veze o vinima.
    Dakle Hrvatska je u vrhu po vinima, po maslinovom ulju, po sirevima, pršutu......
    Sve je lako za provjeriti.
    (mario, 28. avgust 2022 11:08)

    # Link komentara

  112. Hvala srpskom kralju i srpskim vojnicima koji nam poklonise ovaj mediteranski raj na zemlji dok oni nesebicno ostase medju sljivama..
    (Mario, 28. avgust 2022 09:13)

    Поздрав та најбољи коментар икада. Поштовање и захвалност се прихвата. А Ви уживајте у ‘рају’.
    (матори, 28. avgust 2022 11:07)

    # Link komentara

  113. Italijanska obala je prelepa, uvek bila.
    (Ezekiel 25:17, 28. avgust 2022 11:03)

    # Link komentara

  114. Platis i napravice takav tekst i o bilo kom selu u Srbiji.
    (nele, 28. avgust 2022 11:01)

    # Link komentara

  115. Sve OK napisano, dok nisam procitao, da je hrana u HR na nivou Italije. Nista nigde nije na nivou Italije, sto se hrane tice. Posebno juzne, jer je u pitanju isto juzna HR. Hrana je bas daleko najgori faktor HR turizma. Plastik fantastik sve u 90% slucajeva. A u juznoj ITA moras biti bas nesretnik neki, da nadjes losu birtiju.
    (Slovenac, 28. avgust 2022 10:57)

    # Link komentara

  116. Ovaj veze nema!
    (Honest, 28. avgust 2022 10:56)

    # Link komentara

  117. Kao dete sam letovala u Hrvatskoj bas u okolini Splita, Grljevac,Baskoj Vodi samo obicne kamene plaze.Stari gradovi su lepo ocuvani .Nista posebno u odnosu na Crnu Goru njen biser- Boku Kotorsku i ko voli pesak Adu Bojanu a ni prici Grckoj. Prelepa Grcka, zemlja bogova ljudi divni, famozna ostrva i nenametljivo gostoprimstvo.Ne idem u Hrvatsku na more od 90-tih i par neprijatnih scena niti cu ikad ici.Ne zelim da mi prisedne letovanje zbog necijeg mrkog pogleda, ruzne reci.Isto vazi za Albaniju.
    (Cica, 28. avgust 2022 10:48)

    # Link komentara

  118. @ tox
    Bolje da ga pitaš kolika mu je bila zarada u Grčkoj. Tamo je naime proizveo mnogo više video materijala.
    (dox, 28. avgust 2022 10:47)

    # Link komentara

  119. Kad su već bili kod Splita trebali su da posete i onu fabriku Vranjice kod Splita odakle se kancerogeni azbest izliva u more trujući Split i Brač. Nije lepo da se to krije od naivnih turista.
    (llllllllll, 28. avgust 2022 09:03)

    Od članka te pere depresija.
    (:D, 28. avgust 2022 09:21)

    Ne od članka,od koljena.
    (cento, 28. avgust 2022 10:46)

    # Link komentara

  120. .....ujutro se mogu čuti petlovi", ispričao je....

    Ajde!!! Baš tada??? A popodne se čuju ribe
    (Stavi me u cc, 28. avgust 2022 10:37)

    # Link komentara

  121. Blogger?......to je danas kao nekad doktor nauka......
    (Slobodan Petrovic, 28. avgust 2022 10:35)

    # Link komentara

  122. Kakva bre Hrvacka...
    (NR, 28. avgust 2022 10:29)

    # Link komentara

  123. Jos samo reci koju si kindu za to dobio
    A da to je poslovna tajna
    (tox, 28. avgust 2022 09:29)
    Sigurno da je dobio da nervira takve kao sto si ti.
    (vodnik, 28. avgust 2022 10:27)

    # Link komentara

  124. @ja

    Ne znam sta si ti tražio ali na Palicu ima vrhunskih apartmana za 3000-4000 dinara. Takodje, po Srbiji ima etno sela za 4000-5000 dina, pun pansion. A imaš i svašta nešto za hiljadu evra, ako ti se bacaju pare. Poenta je samo ne biti lenj i malo istražiti. Ne razumem potrebu za lažima i autosovinizmom.
    (Mp, 28. avgust 2022 10:24)

    # Link komentara

  125. .... plaćen da reklamira....
    očigledno
    lepo je, al za te pare ima lepših mesta...
    (drug sa fakulteta, 28. avgust 2022 10:11)

    # Link komentara

  126. 150 evra za odlican hotel nije previse.
    Radije to platim nego 50 evra za neku rupu.
    (Srdjan, 28. avgust 2022 10:10)

    # Link komentara

  127. Mogu samo reci da sam svjedok ogromnog broja turista iz Srbije.Nikad ih vise nije bilo!!!
    Zasto??
    U mom apartmanu ljetuje obitelj iz Novog Sada.Divni ljudi koji zasluzuju sve najbolje od nas u svakom pogledu.Rekao bi Mladen Grdovic,nije u šoldima sve ,neka te tu kraj mene!!
    Hvala dragom Bogu da smo se sreli!!Pokazali su mi oni ovaj tekst pa sam imao zelju napisati par rijeci.
    (Djoni, 28. avgust 2022 10:09)

    # Link komentara

  128. Neka ide u Sen Trope ako mu se ne sviđaju cene u Hrvatskoj. Verujem da će ga Francuska oduševiti.
    (vroom kad me opija, 28. avgust 2022 10:03)

    # Link komentara

  129. Kad su već bili kod Splita trebali su da posete i onu fabriku Vranjice kod Splita odakle se kancerogeni azbest izliva u more trujući Split i Brač. Nije lepo da se to krije od naivnih turista.
    (llllllllll,

    C i n i k, jesi to ti?
    (Ilija Čvorović, 28. avgust 2022 09:59)

    # Link komentara

  130. Da li je bloger dobio pare za ovakav hvalospev uopste nije bitno. Negativne komentare pod pseudonimom na ovaj tekst mogu da pisu samo oni koji ne znaju da je morska voda slana i oni koji misle da je CG jedina zemlja koja ima more. Hrvatsko primorje je medju najlepsim na svetu. Pisem ovo kao neko ko je obisao mnoga mora i okeane kupajuci se na najpoznatijim plazama sveta. Nemojte pljuvati nesto sto niste licno posetili i videli !
    (mirko, 28. avgust 2022 09:58)

    # Link komentara

  131. Ah, Brač... Devojka mi je sa Brača, a ja sam iz okoline Pirota. Za sva vremena je postala moja, kada sam joj tiho šapnuo na uvo: "Ne pali pentu, ću veslam do Makarsku"
    (Alija Sirotanović, 28. avgust 2022 09:46)

    # Link komentara

  132. Hrvatska obala je ipak nesto posebno. Bio sam u skoro svim mediteranskim zemljama osim Maroka. Jedino Hrvatska ima taj spoj starih, kamenih, autenticnih primorskih gradica i blizine plaze. Grcka ima lepse plaze ali su te lepe uvek daleko od centra grada i uvek moras da iznajmis auto. Srbi iz nekog razloga uvek imaju neke zlobne komentare vezane za Hrvatsku. Razumem, bio je rat, ali se zavrsio pre 30 godina, tako da cemu ta zloba? Ratovali smo i sa Nemackom pa Srbi tamo rado idu da rade i nemaju nikakvu zlobu prema Nemacima.
    (Mrki, 28. avgust 2022 09:42)

    # Link komentara

  133. Hrvatska ima lepe primorske gradove i prelepa ostrva to je cinjenica ali dobro vino, to moze da izjavi samo teski alkoholicar kome nije bitno sta pije i ne zna sta je vrhunsko vino.
    (Stop cenzuri, 28. avgust 2022 09:35)

    # Link komentara

  134. Jos samo reci koju si kindu za to dobio
    A da to je poslovna tajna
    (tox, 28. avgust 2022 09:29)

    # Link komentara

  135. hrvatska je jedna od najlepsih zemalja na svetu.
    (dejan, 28. avgust 2022 09:27)

    # Link komentara

  136. Hrama na nivou Italijanske!!! Pa da ta hrana valja, Italijani bi imali dva metra, a ne vise onako, kao nacrtani šestarom…
    (Dali Bocek, 28. avgust 2022 09:26)

    # Link komentara

  137. Kad su već bili kod Splita trebali su da posete i onu fabriku Vranjice kod Splita odakle se kancerogeni azbest izliva u more trujući Split i Brač. Nije lepo da se to krije od naivnih turista.
    (llllllllll, 28. avgust 2022 09:03)

    Prvo, azbest nije tekući, pa se ne može izlijati. Drugo, Vranjic nije ni okrenut prema Braću. Osim nekih 20km mora između je cijeli Split. Vranjic je zakalonjena uvala, a jos jedino nisu uklonjeni ostaci tvornice azbesta, koji su opet zaštićeni.
    (leptirica, 28. avgust 2022 09:25)

    # Link komentara

  138. Kad su već bili kod Splita trebali su da posete i onu fabriku Vranjice kod Splita odakle se kancerogeni azbest izliva u more trujući Split i Brač. Nije lepo da se to krije od naivnih turista.
    (llllllllll, 28. avgust 2022 09:03)

    Od članka te pere depresija.
    (:D, 28. avgust 2022 09:21)

    # Link komentara

  139. Ovo je reklama i ovi "blogeri" ovo rade samo za lovu, a hotel sigurno nisu platili već im je sve za dz samo da napišu par lepih reči
    (floyd, 28. avgust 2022 09:19)

    # Link komentara

  140. s obzirom da je nocenje u Subotici na Palickom jezeru 200 eura, ili u nekim etno selima po 150 eura, mi stvarno nemamo kome sta da kazemo
    (ja, 28. avgust 2022 09:13)

    # Link komentara

  141. Hvala srpskom kralju i srpskim vojnicima koji nam poklonise ovaj mediteranski raj na zemlji dok oni nesebicno ostase medju sljivama..
    (Mario, 28. avgust 2022 09:13)

    # Link komentara

  142. Kad su već bili kod Splita trebali su da posete i onu fabriku Vranjice kod Splita odakle se kancerogeni azbest izliva u more trujući Split i Brač. Nije lepo da se to krije od naivnih turista.
    (llllllllll, 28. avgust 2022 09:03)

    # Link komentara