1. Нико не жели да седи поред вашег пса. Поштујте људе који су карту скупо платили. Кажем 'пса' јер знам на кога се ово односи.
    (dakle.., 12. april 2021 13:52)

    # Link komentara

  2. Ljudi opametite se. Ne maltretirajte životinje. One su plemenita bića.
    (Mačak Kalle, 12. april 2021 13:28)

    # Link komentara

  3. Немојте летети са животињама.
    (dakle.., 12. april 2021 13:11)

    # Link komentara

  4. Najbitnije niste napisali, do koliko kg moze da tezi ljubimac za transport u kabini?
    (boka, 12. april 2021 13:09)

    # Link komentara

  5. Nije to nista novo. I do sada je tehnicki bilo neizvodljivo transportovati ljubimca mladjeg od 12 nedelja. Prvo, da bi pas mogao u avion, potrebno je da primi vakcinu protiv besnila i bude cipovan (ima pasos), sto se radi tek sa punih 6 meseci zivota kod pasa, a potom je potrebno uraditi i titar test antitela na besnilo, sto je opet procedura koja traje jer po zakonima EU, moze je obaviti samo ovlascena laboratorija u EU, ili u prevodu, odes kod veterinara, izvadi krv ljubimcu, zatim je salje Pasterivim zavodu u Novi Sad, a oni to dalje hendluju (nekad su slali u Ljubljanu, ne znam kako je sada), sto je opet procedura od nekoliko nedelja dok ne dobijes rezultate. Povrh toga, od vakcinacije na besnilo, do titar testa opet mora da pridje nekoliko nedelja da bi se stvorila antitela, tako da i bez ovog uslova, u praksi je nemoguce izvaditi sva potrebna dokumenta za ljubimce mladje od 12 nedelja, pa cak i puno vise. Uz sve to, puno ranije je potrebno rezervisati let i najaviti ljubimca aviokompaniji, jer dozvoljeno je u kabini imati samo 1 do 2 ljubimca po letu koji putuju sa ljudima, mada to nije pravilo, ali je u praksi najcesce tako. Samo jednom sam uspeo da dobijem karte 2 dana pred let.
    (Ivan, 12. april 2021 12:46)

    # Link komentara

  6. Te mere su bile i pre. A ako bih trebao svog psa da stavim u bagažnik aviona onda ni ja ne bih putovao.
    (Bgdt, 12. april 2021 11:58)

    # Link komentara

  7. Pre bih kupio još jednu kartu za ljubimca ili bih sam otišao u prtljažni deo
    (Ja, 12. april 2021 11:43)

    # Link komentara

  8. Mislim da je transport ljubimaca koji idu u bagaznik nesto najnehumanije prema tim zivotinjama.. Kada vidim na kolicima kaveze i transportere koji ce se utovariti, neopisivo mi je zao.. Ok, ima tu i hrane i vode spremne za njih ali strah i nemoc ne moze niko da im ukloni... Buka, haos oko njih... nikada ljubimcu to ne bih pruzio, sto i vama predlazem...niste svesni soka koji dozivljavaju.. bar ih uspavajte lekovima da sve to prespavaju!!!!
    (Perhan, 12. april 2021 11:03)

    # Link komentara

  9. A maska?
    (Dragan, 12. april 2021 10:25)

    # Link komentara