"Ne čekati jun, pravila definisati odmah"

O odluci Evropske komisije da bi zemlje članice EU do početka juna trebalo da uvedu kovid-pasoše, direktor Hrvatskog udruženja turizma (HUT) Veljko Ostojić kaže da je to bilo očekivano, ali da Hrvatsku ništa ne sprečava da i pre tog roka donese svoja pravila.

Izvor: B92, Tanjug
Pošaljite komentar
  1. @ max
    Mislim da je Milan u pravu. Moj je plan bio Madrid , Santorini, ili Kapadokija sa Istanbulom. S obzirom na situaciju koja se menja iz nedelje u nedelju , iz meseca u mesec, velika je sansa da necu moci ni na Santorini ni u Madrid, za Tursku tj Kapadokiju i Istanbul je vec veca sansa da se moze ici jer se moglo ici i prosle godine. Ali i to je pod znakom pitanja jer sta ako se situacija pogorsa i onda muzeji u Kapadokiji i Istanbulu budu zatvoreni, sta cu onda tamo ako ne mogu nista da obidjem.
    Mozda su planovi ok samo za one koji idu u skroz primorska mesta, samo da se kupaju i odmore ili za kruzere .Oni koji bi aktivniji odmor za njih ce biti mnogo teze organizovati putovanje.
    (Sinisa, 19. mart 2021 07:02)

    # Link komentara

  2. @Milan - Evo, ja imam vikendicu u Dalmaciji pa bi rado i sad da odem, a i na leto pa makar sve bilo zatvoreno. Svakako ne idem zbog kafica vec zbog mora i prijatelja sa kojima mogu i na klupi na rivi da sedim, a mogu i lepo da im odem u goste. Sad me koci to sto mi se ne bacaju pare na pcr test, a ni ne sedi mi se u karantinu dve nedelje (ko ima taj luksuz da mu odmor traje duze od toga? Nisam penzioner), a imam antitela pa bi eto, i meni vise odgovaralo sad da se resi ovo pitanje.
    (Tafak, 19. mart 2021 02:07)

    # Link komentara

  3. Zasto na znaku pise HrvTAska? :)
    (mile, 18. mart 2021 15:31)

    # Link komentara

  4. @ Milan
    Mini kruzeri su prije korona pandemije zapocinjali sezonu krstarenja polovinom travnja( aprila). Ove godine se govori da ce se poceti 01.05. To je za 43 dana. Brodovi su spremni ali osoblje jos nije cjepljeno. Hotelijeri iz Istre i Dalmacije okupljaju sezonske radnike iz R Srpske,federacije i Srbije. Ne zna se ko i gdje ce ih cjepiti, kojim cjepivom? Buking na EU trzistu je vise nego dobar. U SAD takodje. Sezone ce biti ali treba sve dogovoriti na vrijeme. Nema se sta cekati 6.mjesec. Pravila igre se trebaju znati do Uskrsa(04.04). Sve nakon toga ce dovesti do konfuzije i improvizacija. EU birokrati su se dokazali kao veliki " strucnjaci" prilikom nabave cjepiva. Ne treba im dozvoliti da odugovlace sa necim sto se moze rjesiti relativno brzo.
    (Max, 18. mart 2021 15:30)

    # Link komentara

  5. Očekivano je da za slovenačke turiste nema dodatnih uslova, jer u suprotnom nema ništa od turizma. Sve isto kao i lani: maske za ulaz u prodavnicu i to je to.Slovenci popunjavaju Istru i Kvarner, a Dalmacija životari već drugu sezonu. U Zagrebu nisu tako naivni da bi uništili turističku sezonu, i time državnu ekonomiju koja je zasnovana na turizmu. Salto mortale ili suverenitet?
    (Slovenac, 18. mart 2021 15:22)

    # Link komentara

  6. Jel primetio neko da na slici pise "HRVTASKA"?
    (Voxpopuli, 18. mart 2021 14:39)

    # Link komentara

  7. Pa naravno da ne mogu da se definisu uslovi sad u ovim okolnostima, tri meseca pre letnje sezone.Ko zna sta ce sve da se desi i kakva ce situacija sa virusom da bude od juna meseca. Slazem se da treba otprilike da kazu bice ti i ti uslovi, ali samo pod uslovom da situacija sa koronom bude pod kontrolom..Ko bi npr sad isao u Italiju ili u Austriju kad im je sve zatvoreno ili ako bude zatvoreno sve i tokom leta? Sta turista da radi tamo kad nista ne radi? Tako i za Grcku, sta ako na leto tamo bude katastrofalna situacija i sve bude zatvoreno, sta cete onda vi tamo na moru? To su pitanja za razmisljanje i mislim da tek od maja- juna mogu da se prave konkretniji uslovi i planovi. Ja sam sebi vec otprilike napravio spisak destinacija gde bi isao ako se bude moglo ici, ali sam svestan da mozda nece biti nista od toga , i da cu mozda ici na neku desetu destinaciju ako ne bude moglo ovo sto zelim, a ako situacija bude bas lose mozda necu ici nigde. Tako da konkretnije planove pravim tek od juna i sam cu sve da organizujem, nista agencije i slicno. Inace, vakcinisan sam..
    (Milan, 18. mart 2021 14:18)

    # Link komentara

  8. Kad bi svi tako. EU je oko svega previse spora i previse komplikovana i glomazna. To se pokazalo najbolje sad u ovom haosu. Toliko ljudi je ukljucenu u najprostiju stvar da je to malo i smesno, posebno kad treba odmah i hitno ili makar sto pre nesto uraditi.
    (Bilo bi lepo, 18. mart 2021 13:48)

    # Link komentara