Gde na skijanje u Srbiji? Jedna od šumama najbogatijih planina u Srbiji FOTO

Golija je jedna od najlepših i šumama najbogatijih planina u Srbiji, a zbog očuvanosti prirodnih i kulturnih vrednosti upisana je u Uneskovu svetsku listu rezervata biosfere. I upravo zbog svih ovih odlika, Golija je tokom prošle godine bila jedna od najposećenijih destinacija u Srbiji, koja pruža kvalitetan ali pre svega bezbedan boravak i odmor.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Kuku nama kad ovi "korisni svetski putnici" popune domace bolnicke kapacitete, Nece biti letovanja, a to je svima imperativ ove godine.
    (manipulacija, 4. februar 2021 16:44)

    # Link komentara

  2. za kiselo grozdje :

    Ko kaze da "korisni idioti "sede kuci. Za to vreme "korisni izmanipulisani putnici" sire zarazu po celoj planeti.
    (ispiranje mozga, 4. februar 2021 16:17)

    # Link komentara

  3. Boravio sam na Goliji zadnju nedelju januara, porodično. Konkretno bili smo na Odvraćenici. Priroda fantastična, snega u izobilju. Ljudi fenomenalni, hrana kao i u većem delu Srbije bez premca, i kvalitativno i kvantitativno. Smeštajnih kapaciteta ima slabije, ali se uvek može nešto pronaći. Malo je problem i marketing. Cene su vrlo korektne, odnos plaćenog i dobijenog je dobar. Generalno planina ima ozbiljan turistički potencijal, za celu sezonu - i leti i zimi. Što se tiče skijanja, radila je samo jedna staza sa žičarom u vidu ski lifta - popularni tanjirić. Ostale staze nisu bile u funkciji jer nema dovoljno skijaša / turista pa ne postoji opravdan ekonomski razlog da se iste angažuju. Mi smo se dobro proveli, gužve nema, veći deo dana na stazi smo bili bukvalno sami, što je svojevrstan luksuz koji nećete imati nigde. Vratićemo se ponovo na Goliju, ali sledećeg puta u proleće - leto sezoni.
    (Mojito, 4. februar 2021 08:52)

    # Link komentara

  4. Sale,
    nije tema komentara na koji si odgovorio lepota planine vec skijanje !
    Naime, bila sam letos,da izvidim.Prelepo je ali uslovi za ozbiljne skijase su nikakvi.
    Skijam 45 godina svog zivota , bila i u Alpima,Tatrima,Pirinejima ,Bugarskoj,dakle hocu da kazem da za nas ozbiljne skijase to nije.Za porodice sa manjom decom toplo preporucujem.
    (patty, 4. februar 2021 08:19)

    # Link komentara

  5. KAO ŠTO REČE VETERAN, NA GOLIJI JE SKIJANJE IZ 1946. MOLIMO VAS, NE DOLAZITE NAM NA GOLIJU! IDITE NA ZLATIBOR, KOPAONIK, JAHORINU.. TAMO IMATE SVE ŠTO NEMA NA GOLIJI. GOLIJA JE PUSTARA, DŽUNGLA, DIVLJINA. NEMA NI PISMENE STRUJE. NEMA KAFIĆA, DISKOTEKA, SPA CENTARA, KONCERATA, LJUBAZNA USLUGE, PLAĆANJA KARTICOM... STA VISE, NEMOJTE DOLAZITI JUŽNIJE OD ČAČAKA. NE DONOSITE NAM VAŠE NAVIKE, PROBLEME, ŽIVOTE...MOLIMO VAS!
    (Šumski čovek sa Golije, 4. februar 2021 08:18)

    # Link komentara

  6. Ko još skija po šumama?
    (STRUČNI KONSULTANT, 4. februar 2021 06:36)

    # Link komentara

  7. Najjaci su mi ovi "korisni idioti", samozvani odgovorni, kao ja necu nigde,solidarisem se, sedim kuci...
    (Kiselo je grozdje, 3. februar 2021 23:52)

    # Link komentara

  8. Na Goliji je skijanje u rangu 1946 . godine! Nema ničega i ništa osim lepe prirode ne očekujte,a nema ni bilo kakvih mogućnosti da tamo budu neke staze. Jednostavno nema apsolutno nikakvih mogućnosti za skijanje.
    (veteran, 3. februar 2021 21:50) Cekaj zara ne kukate svi ko sinje kukavice kako je zlatibor unisten , kopaonik na putu unistenja te vi necete da idete u taj vasar i beton. sad vam smeta suma i netaknuta priroda. boze ima li smesnijeg naroda u evropi
    (sale, 3. februar 2021 22:54)

    # Link komentara

  9. "Veteran " .Idi bre,skijanje.Idi u Davos na skijanje,svrati u Klosters na rucak.Tu je Princ Carls rucao.Ili idi u neko selo pa se skijaj sa brda do potoka.
    (dblagoje, 3. februar 2021 22:15)

    # Link komentara

  10. Na Goliji je skijanje u rangu 1946 . godine! Nema ničega i ništa osim lepe prirode ne očekujte,a nema ni bilo kakvih mogućnosti da tamo budu neke staze. Jednostavno nema apsolutno nikakvih mogućnosti za skijanje.
    (veteran, 3. februar 2021 21:50)

    # Link komentara

  11. Necu da idem na skijanje.

    Budimo solidarni, pomognimo lekarima.

    BTW, nisam lekar.
    (solidarnost, 3. februar 2021 21:33)

    # Link komentara

  12. Zar opet gde na skijanje ?

    Zar je to najvaznije u ovom trenutku. Mozda jeste ali samo SEBICNIM ego-manijacima.
    (nigde, 3. februar 2021 21:31)

    # Link komentara

  13. Ne zanima me skijanje ali sam baš danas za kraj jula na 10 dana iznajmio najlepšu brvnaru na ulazu u Rudno 😉
    (ReMa, 3. februar 2021 21:29)

    # Link komentara