Na fotografisanje se čekalo u redovima: Ovo su najposećenija mesta Zapadne Srbije FOTO

U epidemiološki izuzetno nepovoljnoj godini turizam u regiji Zapadne Srbije ostvario je neočekivano uspešne rezultate. Desetine hiljada domaćih gostiju odmaralo se tokom leta i s početka jeseni na planinama, jezerima, u banjama i selima ove regije, mestima idealnim za zdrav odmor u prirodi.

Izvor: RINA
Pošaljite komentar
  1. Bio letos do cuvenog vidikovca u srbiji aj sto zadnjih par kilometra makadam gde se ostavljaju kola nego odande je moglo malo da se uredi prilazna staza od 2 kilometra dodjes do podnozja vidikovca manje od 100 metra kamencuge noge da polomis gurao unuku u kolicima za bebe na kraju je izneo ograda se klati ne smes da se naslonis ako je do opstina onda sram da ih bude za 3 kilometra asfalta i par desetina kubika betona i par desetina kilograma cevi da se napravi nova ograda sa manjim otvorima da moze malo dete da se nasloni inace je PRELEPO hvala
    (Jagodinac, 23. novembar 2020 15:21)

    # Link komentara

  2. ketiS srce, potpisujem svaku! Dođi na Taru, vidi se pola Balkana sa moje terase!
    (dr Arčibald Rajs, 23. novembar 2020 00:07)

    # Link komentara

  3. @Che

    Sve sto si naveo za sopstvenu zemlju, moze da se navede i za bilo koju drugu. S druge strane, ukusi i kriterijumi lepote i privlacnosti su izuzetno razliciti, tj. licni, pa shodno tome, evo ja sam spremna da otvoreno priznam, da mi je tvoja zemlja jedna od najnezanimljivijih. Ako se pitas zasto, zato sto je njeno kulturno nasledje potpuno neautenticno i ne predstavlja nista drugo doli skromnu "kopiju" originala koji se nalaze u Italiji, Austriji ili Madjarskoj. Doci u zemlju, koja se zove Hrvatska, a u njoj nema niceg hrvatskog, za mene kao turistu je neprihvatljivo. Sto se prirode tice, ona je u svakoj zemlji lepa na svoj nacin, medjutim, mene licno primorski krajolici jako malo privlace, te su mi planine i zelenilo daleko privlacniji. Sve u svemu, sve je do licnog ukusa, ali ako je nekome potreban belosvetski "jet-set" da bi se turisticki promicao, onda to zapravo govori, koliko je drzava nedovoljno poznata i koliko "zudi" za paznjom. Jednoj Italiji ili Grckoj nisu potrebni ni Brad Pitt, ni Magic Johnson, da bi bile prepoznate i privlacne.
    (ketiS, 22. novembar 2020 21:31)

    # Link komentara

  4. sto ovi vatikanski srbi vole da se kite tudjim perjem,znamo cije je primorje bilo i kako je oteto i ko im je to poklonio,oni koji su podneli najvece zrtve u ww2,naravno,srbi,nista oni sami nisu uradili,sve su im drugi servirali a najvise mi,ali neka ih,kompleksi su cudo.
    (sasa, 22. novembar 2020 19:40)

    # Link komentara

  5. Nije ni čudo da nam je ovako dobro organizovana turistička ponuda kada čovek nadležan za to živi u nekom svom filmu/zabludi :(
    (Nikola, 22. novembar 2020 18:13)

    # Link komentara

  6. @key and peele

    Slažem se sa svim nabrojanim zemljama osim Hrvatskom.
    To je ipak vec par kategorija iznad nabrojanih..
    (Ityreal, 22. novembar 2020 17:04)

    # Link komentara

  7. Ima ga jedno polje u našoj zemlji po izuzetnosti ih ima samo dva uključujuči i to kod nas...Kuća u selu mi je na uzvišenju sa pogledom na njega RAJ na zemlji celo mesto!!!NIKADA baš NIKADA ni za milion dolara neću reći koje jer znajući naš narod i đubre po celoj zemlji koje su ostavili pa sad i investitore koji će uložiti poslednju paru u njega i upropastiti lepotu...Jugoistok je u pitanju samo da znate a Vi se okulturite pa možda i kažem a bogami ni tad!!!P.S.A i neke lepote nisu za mnogo ljudi ma kolko obzirni bili!
    (nišlija, 22. novembar 2020 16:46)

    # Link komentara

  8. Priroda je zaista prelepa i ona je, u tom delu Srbije, bila velikodusna i dala najbolje sto se moze. Ono sto tamo nedostaje je onaj deo koji covek treba da uradi, pa da bi to bilo konkurentno mesto na mapi evropskog/svetskog turizma.
    (Jovan, 22. novembar 2020 16:44)

    # Link komentara

  9. Key and peele@ Smatram da je svaka zemlja lipa, predivna s kulturnim, povijesnim i prirodnim lipotama. Proputova sam vecinu Europe, samim tim i zemlje bivse juge. Svaka ima nesto ali moram bit iskren, u isto vrime subjektivan i objektivan i reci sljedece. Ni jedna zemlja bivse drzave se ne moze mirit s prirodnim i kulturnim lipotama Hrvatske. Kad kazem kulturnim mislim na lipotu gradova i arhitekturu s mnostvom spominika pod zastitom unesca. Svaki grad je lipsi od drugog. Sta se tice prirode imamo sve. Predivno more, otoke, rijeke, jezera, planine. Zimi mozes uzivati u ugodnih 20 stupnjeva na suncu, a sidnes u auto i nakon dvi ure voznje mozes skijat. Broj turista ide u prilog ovom sta govorim. Broj poznatih svjetskih zvijezda koji su posjetili drzavu je ogroman. Ono kako se kaze oguglali smo na njih. U mom gradu u srednjoj Dalmaciji sam vidija Brad Pitta na metar od sebe i samo prosa. Ovo lito Magic Jonhson veza jahtu 30 metara od mog stana. Kroz prozor stana ujutro dok bi pija kavu ima sam doslovno pogled na njega i njegovu obitelj dok doruckuju. Evo neki dan Hamilton prvak F1 kaze da najvise voli Hrvatsku ka litnju destinaciju za odmor itd itd. Posli Hrvatske najlipsa mi je Slovenija sta se tice prirode. Iza nje su Bosna i Crna Gora. Srbiju sam najmanje upozna pa je samim tim necu ni komentirat ali virujem da je lipa
    (Che, 22. novembar 2020 16:11)

    # Link komentara

  10. Tara pa ogromna praznina.
    (Što te biju ovi dobri ljudi, 22. novembar 2020 15:54)

    # Link komentara

  11. Jugo-Zapadna Srbija je jedina oblast, gde možeš da vidiš nesto lepo u Srbiji.
    (Sovan, 22. novembar 2020 15:50)

    # Link komentara

  12. Ove godine bio i na Zlatiboru, Zlataru i Tari. Ima se šta obići i videti ali je i preskupo. Zlatibor se toliko urbanizovao da je daleko od mesta za uživanje
    (Nane, 22. novembar 2020 15:48)

    # Link komentara

  13. ovaj trip, kompleks koji smo nasledili od komunizma kako smo bolji od pola sveta, jaci, vazniji i nezaobilazniji nikako da ispari. prodaju ga prosecne glave jos prosecnijim, zaostalijim i od sveta odsecenijim drugim glavama od pada berlinskog zida.

    bosna, bugarska, makedonija, rumunija, hrvatska, albanija, nijedna od njih ne da ne zaostaje, nego u nekim lepotama, sadrzajima i uredjenosti pristupa i usluge ume daleko da nadvisi moju zemlju.
    (key and peele, 22. novembar 2020 15:22)

    # Link komentara

  14. Sledeće godine ćete moći da se slikate do mile volje bez gužvi.
    (ReMa, 22. novembar 2020 14:12)

    # Link komentara

  15. Arsen Đurić pod hitno da obiđe jednu, bilo koju, može i najsiromasniju, regiju Italije. Može i Hrvatsku. O čemu on priča?!
    (J., 22. novembar 2020 13:26)

    # Link komentara

  16. Zapadnoj Srbija je lepa ali nemojte da preterujete.I sam sam poreklom iz tog dela Srbije, ali ostanimo u razumnim granicama sto se tice pohvala.
    (Darko, 22. novembar 2020 13:15)

    # Link komentara

  17. Prvi vodopad na slici gde se nalazi?
    Drugi je na Djetinji iznad Uzica, kome je zanimljivo da zna eto?
    (bravo, 22. novembar 2020 13:15)

    # Link komentara

  18. Можда не би било лоше, направити редовне репортаже о дивљим депонијама такође. Треба људима што више причати о томе и указивати на тај сада већ, огромни проблем у Србији.
    (Милорад, 22. novembar 2020 13:14)

    # Link komentara

  19. Poslednji komentar gospodina iz TO Zapadna Srbija kaze da se doticni bas i nije naputovao.
    Jeste lepo u Zapadnoj Srbiji ali da je najlepsa regija, sa najboljom ponudom u Evropi - ne moze biti dalje od istine.
    (Boško, 22. novembar 2020 12:00)

    # Link komentara

  20. Bio sam ovog leta u Vrnjačkoj banji, naravno da je lepo, pogotovo Goč planina , ali i skupo. Cene kao u Beogradu. Ipak bih radije išao na more leti, ovo bih ostavio eventualno za proleće.
    (Dejan, 22. novembar 2020 11:37)

    # Link komentara

  21. predlog za redakciju: na svim slikama Srbije koje preuzimate napisite i GPS lokaciju gde je uslikana.
    (.., 22. novembar 2020 11:37)

    # Link komentara

  22. Tara
    (lalonja, 22. novembar 2020 11:33)

    # Link komentara