1. Evo me u Alanyji , deo grada Oba .
    Temperatura danima preko 30° , more čisto , 27-28° , bez vetra i talasa .
    Obala uređena , šetalište kilometrima dugo , s brojnim odmorištima i lokalima .
    U gradu nekoliko ulica s radnjama sličnim našim buvljacima , ali s druge strane dovoljno radnji s domaćim i stranim brendovima .
    Da , Rusi dominiraju , glasniji su , ali ne preterano iritantni .
    Da , domaćini su nešto " srdačniji " , ali u odnosu na naše " burazeranje " potpuno bezazleni .
    Da , za nas avgust može biti težak zbog klime .
    Da , turizam može zaličiti na industrijski u gradu s 450 hotela i brojnim apartmanima , ali ga neko , iole iskusniji , može individualizovati kako poželi , po prihvatljivoj ceni .
    Nemojte propustiti .
    (milan, 6. oktobar 2020 14:18)

    # Link komentara

  2. Bio sam ove godine u Alanji i mogu reći da ima šta da se vidi, sadržajna je i velika i može sve pešaka da se obiđe. Kleopatrina plaža jedna od najlepših koje sam video iako nije baš za neplivače. Od loših strana bih izdvojio ogromnu vlažnost ali baš baš i uopšte nije prijatno (početkom avgusta). Stav prodavaca je odvratan jer posmatraju turiste kao džakove sa parama, gledaju kako da ih naplate nešto 20 puta skuplje, napadni su a neki znaju biti i neprijatni jer se uvrede ako ne uđete u njihovu radnju. Sve u svemu, preporučio bih ali sa par napomena.
    (Miki, 5. oktobar 2020 20:21)

    # Link komentara

  3. Bio 2 puta. Prvi put odlicna velika pescana plaza, toplo i cisto more, dovoljno zelenila, odlican hotel i osoblje, sve cisto i uredno, super hrana i pice, prihvatljive cene, ... Drugi put isto to plus veliki talasi na moru sto ne podnosim pa sam se 3 dana kupao iskljucivo u hotelskom bazenu a suncao na plazi ali to mi se desavalo i u Spaniji i u Crnoj Gori pre mnogo godina.
    (Nenad, 5. oktobar 2020 08:06)

    # Link komentara

  4. A vlaga 110%
    (ranzo, 4. oktobar 2020 15:57)

    # Link komentara

  5. Bio jednom i nikad vise. Vlaznost vazduha nepodnosljiva...
    (Deki, 4. oktobar 2020 10:42)

    # Link komentara

  6. Centar grada cini gomila jeftinih prodavnica jeftinih krpetina. To su one krpe koje smrde na 400 metara od prodavnice. Brodovi na promenadi kicherica bez presedana.

    Dobio zapaljenje usiju u hotelskom bazenu. Ako neka lokalna ordinacija dodje po mene onda je cena tretmana 130 eura a ako odem diretno kod njih 150 eura. Kako? Sta? Naravno odustanem jer vidim da je prevara baz presedana.

    Odem kod hotelskog lekara. Stigne snajka sa ulice i ni ruke ne opere vec krene da mi cisti usi. Cena toboze 200 eura. Po zavrsenom tretmanu dobijem racun 250 eura. Zasto jos ovih 50. Pa to je po jedna natopljena gaza za svako uvo po 25 eura. Zgadilo mi se sve. Mentalitet meni vrlo dobro poznat. Hvala bogu dobio sam povracaj od osiguranja.

    Sve ostalo u hotelu vrhunski. Plaza i more, onako. Bilo je i gorih.
    (Djunta, 3. oktobar 2020 18:09)

    # Link komentara

  7. Hvala za predivan putopis, vratila sam se par godina unazad kada sam uživala u lepoti ovog grada. Nigde do tada nisam se osećala prijatno i dobrodoslo kao u Alanji. Grad koji,osim svih opisanih lepota, ume da ceni turistu i gosta. Nezaboravan je.
    (Verica Djerkovic, 3. oktobar 2020 16:54)

    # Link komentara

  8. Bravo, fenomenalno opisano. Predivna zemlja, predivni ljudi i najlepša plaža (kod pećina Damlataša)
    (lulubela, 3. oktobar 2020 16:22)

    # Link komentara

  9. Lep grcki grad Korakision.
    (ivan, 3. oktobar 2020 15:59)

    # Link komentara

  10. Najbolji odmor koji sam imao u Septembru mesecu. Preporucujem i posetu Dim Caj reci i maloj oazi koja se nalazi na nekoliko kilometara od grada. Svaka preporuka, ja cu sigurno ponovo ici.
    (confused, 3. oktobar 2020 15:47)

    # Link komentara

  11. Jedan od najlošijih odmora sam tamo proveo.
    Nesnosne vrućine, velika vlažnost, prljavo more ...ne preporučujem jer ima mnogo lepših mesta na Mediteranu.
    (Markobg, 3. oktobar 2020 15:35)

    # Link komentara