Amsterdam ne želi povratak turista

Iako određeni broj Evropljana može i već cirkuliše po Evropi, gradonačelnica Amsterdama s nestrpljenjem poručuje posetiocima da se drže dalje od ovog grada.

Izvor: Travelmagazine
Pošaljite komentar
  1. Lično bih bio jako srećan kada bi se broj turista ovde bar prepolovio. Je može više da se živi od kofera koji tandrču ulicama, nevidjenoj gužvi po muzejima i u prevozu. O gostima koji dolaze zbog ’crvenih fenjera’ da I ne počinjem. Ipak, kako reče ovde u komentarima gospodin ili gospodja Dobro, sve se dan danas bazira na materijaizmu, ponudi i potražnji i (nažalost) će sve da se vrati na staro.
    Meni je u svakom slučaju već pomalo vreme da mrdam iz Amstardama u neki mirniji grad ili selo. Dosta mi je ove ludnice. Samo Venecija je gora od ovoga.
    Hvala.
    (‘Olandjanin, 31. jul 2020 08:32)

    # Link komentara

  2. Znači to je ta nadalekočuvena holandska gostoprimljivost! Interesantno...
    (Rasta, 30. jul 2020 11:45)

    # Link komentara

  3. Kako racunaju mornare sa brodova koji pristaju u amsterdamsku luku? Ako njih ne racunaju u turiste, onda je jasno zasto im turisti ne trebaju, kad se zna sta im je najveca atrakcija.
    (ha ha, 30. jul 2020 11:40)

    # Link komentara

  4. ... najlepših i najboljih gradova definitivno!!
     (vlada, 30. jul 2020 08:42)

    # Link komentara

  5. Pa, ovako stoje stvari: sve dok u NL i firme i ugostitieljski objekti primaju pomoć od države zbog Korone (možda još koji mesec) mogu oni ladno I da ‘ne žele’ da se turisti vrate. Kad ostanu bez para plakaće za kakvim takvim turistima. Ne mislim samo na brodiće po kanalima, vodiče i ture..., mislim na više od 120 hotela i oko 300 restorana i kafića u centru. Oni žive samo od turista. Kako će bez njih? Znam da je bilo baš prevelika ludnica u centru, zato tamo nisam ni odlazio, ako ne moram, ali ljudi, ovo sada je skoro sablasno. Kao da gledam fotke Amsterdama iz sedamdesetih, neverovatno.
    Iz zemlje lala, uvek vaš,
    (Dobro, 30. jul 2020 08:13)

    # Link komentara

  6. Nije baš sve tako, turisti su počeli da se vraćaju u Amsterdam i to se vidi i oseti na svakom koraku. Ovo je grad koji živi od turizma.
     (HolandeZ, 30. jul 2020 00:06)

    # Link komentara

  7. Не брините.
    Нашим овцама,чим отвориш врата од тора,ето их!
    По цену свега!
     (niki, 29. jul 2020 21:43)

    # Link komentara

  8. Jedan od najlepsih gradova na svetu!
     (Brada, 29. jul 2020 21:38)

    # Link komentara