1. Meni je jedna novosadska agencija bez problema vratila ceo iznos uplaćen za autobuski prevoz, a ostatak novca do uplacenog aranžmana dala u vidu tog "zamenskog putovanja"... Objasnili su mi da je to ustvari avansna uplata za sledeću godinu... Dodjem sa tim papirom i toliko para imam na stanju kod njih... Ako je aranžman skuplji naravno doplacujem... Odgovor na pitanje šta se dešava ako agencija ne bude postojala nisam dobila...
     (Jelena, 26. maj 2020 20:17)

    # Link komentara

  2. Vaši i sudski spor. Pa posle neka im Seničić nadoknađuje sudske troškove i izgubljene sporove
    (Nemanja, 26. maj 2020 12:23)

    # Link komentara

  3. Ovaj Senić nema blage veze. Lepo piše da pitnik MOŽE da prihvati zamensko putovanje , a ne da mora!

    Vratite pare ljudima. Ova država ugnjetava građane zarad kapitalista. Ništa nije usmereno na zaštitu običnih građana. U tački 12 Opštih odredbi o putovanjima, Putnik ima pravo da otkaže putovanje pre realizacije putovanja i agencija ima pravo da uzme procenat od iznosa putovanja u zavisnosti od broja dana koji su ostali do početka realizacije putovanja. A u članu 68. Zakona o turizmu piše da je organizator putovanja (agencija) dužna da vrati pare putniku u roku od 15 dana od dana otkaza putovanja. Poštovani Seniću prestanite više da lažete ljude, uredba pruža mogućnost, a nije obaveza. Koliko ja znam Zakon je uvek stariji pravni akt od Uredbe, imajte to u vidu i recite pravu istinu. Dosta više ugnjetavanja građana od kojih živite, a koji ne poznaju dovoljno pravnu regulativu. A i Vi novinari bi mogli malo da se interesujete i da se bavite istraživačkim novinarstvom, a ne da slepo prenosite tekst. On tumači uredbu kako njima odgovara. Pišite malo o putnicima koji neće da prihvate vaučere i zamensko putovanje nego žele odmah svoje pare nazad. Citiram "SVOJE PARE" Kakva su naša prava?
    (niko, 26. maj 2020 08:39)

    # Link komentara

  4. Neka je svako uplatio 200€ u proseku to je 48 miliona evra uzetih u džepove i te pare neko koristi ko zna za šta... Ovo je država bez ikakvog pravnog sistema i ako aranžman nije realizovan logično je da se novac vrati bez ikakvih uslovljavanja. Ali Srbija je država u kojoj logika prestaje čim se pređe sa naše strane granice...
    (Saul Goodman, 25. maj 2020 17:44)


    Kojih 200 e...?
    4. clana porodica samo aranzman smestaja nmz bez 600,700 evra u Gr..
     (C i n i k, 26. maj 2020 00:10)

    # Link komentara

  5. Meni je agencija poslala Potvrdu o zamenskom putivanju da je potpišem. Mejl nije bio ni naslovljen, a evo šta je napisano u propratnom pismu:
    "Molim vas da potpišete i vratite putem mejla Potvrdu o zamenskom putovanju u prilogu."
    Ništa više. Samo - potpiši ovo blanko, na dođem ti!
    Kad sam im se javila i predložila da pare preusmere na rezervaciju letovanja u Srbiji koje sam već sama organizovala, rekli su mi da ne rade aranžmane po Srbiji, da nemaju nikakve informacije, da još nisu počeli da rade i ne znaju šta će imati u ponudi. Ali da ja potpišem, pa ćemo videti kad budu počeli da rade i kad budu imali bliže informacije.
    Ne znaju ni oni šta rade, nemaju nikakve instrukcije. Mogla bih putovanje (valjda?) da zamenim za neki city break, ali sajt im nije ažuriran od marta i nema takve ponude.
    Mislim da ću sačekati da počnu da rade i dobiju bliže informacije.
    (I tako..., 25. maj 2020 20:51)

    # Link komentara

  6. A, sto se ne kaze jasno, da moze da se uzme vaucer samo za putovanja koja su OTKAZANA od strane agencije. To znaci, da ako putovanje nije otkazano od strane agencije, morate vi licno da ga otkazete, a to onda ide prema opstim uslovima putovanja. Ne dobija se uvek vaucer.
    (Jjj, 25. maj 2020 18:33)

    # Link komentara

  7. Senčić i turističke agencije, koje NE ŽELE da prihvate otkazivanje putovanja od stra ne putnika, stalno pominju UREDBU Vlade Srbije. J a je danas pročitala i evo šta ta Uredba reguliše:
    "Влада доноси
    УРЕДБУ
    о понуди заменског путовања за туристичко путовање које је
    отказано или није реализовано USLED BOLESTI od COVID-19 изазване
    вирусом SARS-CoV-2".
    Po meni, ta Uredba NE ZABRANJUJE tur. agencijama da ispoštuju otkazivanje po potpisanim ugovorima, niti im daje za pravo da godinu ipo dana zadržavaju uplaćen novac SVIH putnika. NI JEDAN član ove uredbe TO ne reguliše.
    (nada22, 25. maj 2020 18:20)

    # Link komentara

  8. Neka je svako uplatio 200€ u proseku to je 48 miliona evra uzetih u džepove i te pare neko koristi ko zna za šta... Ovo je država bez ikakvog pravnog sistema i ako aranžman nije realizovan logično je da se novac vrati bez ikakvih uslovljavanja. Ali Srbija je država u kojoj logika prestaje čim se pređe sa naše strane granice...
     (Saul Goodman, 25. maj 2020 17:44)

    # Link komentara

  9. Ili tužiti agenciju po zakonu na primer!!!
     (Baš to ne, 25. maj 2020 17:33)

    # Link komentara