Letenje sa bebom: Evo šta treba znati pre nego što uđete u avion

Jedna od radosti roditeljstva jeste i to što ćete svom detetu imati priliku da pokažete svet. Ipak, to često i nije tako lako izvesti. Uzmimo za primer odlazak na putovanje sa bebom. Naročito ako se na putovanje uputite avionom.

Izvor: B92, SimplyFlying
Pošaljite komentar
  1. Jedino što treba da znate je da sa bebom ne ulazite u avion bez preke potrebe.
    (marko_sthlm, 19. oktobar 2019 21:24)

    # Link komentara

  2. Najbolje da sačekamo da nam život prodje pa da onda putujemo da ne bi nečije svete uši trpele. Onaj ko se smatra nekom veličinom i živi u nekom svom ego tripu neka razerviše mesta po 5 puta većoj ceni na luksuznim destinacijama. Roditelji sa decom obično lete kad nemaju povoljniju varijantu. Zato ko se smatra klasom nek živi ko klasa.
    (mina335, 19. oktobar 2019 10:22)

    # Link komentara

  3. Do treće godine, ne mučite bebice, da zbog vaših hirova lete avionom, sem ako ne moraju iz nekog posebnog razloga (hitnost, bolest).
    (Smuleco, 19. oktobar 2019 09:59)

    # Link komentara

  4. Pre putovanja avionom sa bebom treba da znate da ćete šta god da uradite ili ne uradite sigurno smetati nekom wannabe bizMismenu.
    (MaLa, 19. oktobar 2019 08:50)

    # Link komentara

  5. @(alex, 18. oktobar 2019 23:08)

    U zivotu nisam postavio sliku na socialne medije sa putovanja itd. Sa nasom bebom smo sa 8 meseci leteli prvi put. Bilo je placa u jednom smeru ali nekako preziveli. Putnici u avionu su bili veoma korektni a mi smo podelili Smokije svima okolo da se nekako oduzimo. Od tad smo leteli 16x i samo ponekad nam je plakala.

    Sto se tice uzivancije na moru. Ne znam kako vasa deca ali nasa mala je bas uzivala kad god smo isli a i mi sa njom. Nije uvek prijatno ali sve u svemu vrlo zadovoljni.

    Tako da molim bez pausalnih pisarija sta ko sme, sta ko moze i kako im je.
    (Ivan, 19. oktobar 2019 01:28)

    # Link komentara

  6. Beba u avionu place samo iz jednog razloga - pritisak u ušima, prilikom poletanja i sletanja.
    To se rešava bez problema ali ljudi to uglavnom ne znaju. U apoteci kupite kapi za uši na bazi ulja. Kapnete po jednu kap u svako uvo, jedan sat pre poletanja i jedan sat pre sletanja i beba ce biti kao bubica u avionu.
    (Vladimir, 19. oktobar 2019 00:58)

    # Link komentara

  7. Danas je normalno da se gledaju gole zene svugde po naslovnim stranama, da se gledaju razni reality ( zadruga, parovi) da se bahato ponasaju svi, ali nije normalno ali zelis da dojis javno ako zelis da putujes sa bebom ?! Pa da li ste vi normalni? Pa svi ste nekada bili bebe, moji roditelji zive u Svajcarskoj ja u Beogradu i imam dvoje dece i ne smem da putujem avionom sa njima jer nekome smeta? Pa nijedan rodtelj ne voli kada mu dete place niti moze da slusa plac, ali sta da radi mozda prvi put leti sa njima ne moze znati da li mu smeta dok ne proba!
    (Maja, 18. oktobar 2019 23:11)

    # Link komentara

  8. Leti se s bebom da bi mama i tata mogli da postave fotke na FB, da svet vidi gde su bili. Moju decu nisam vodio na odmor (bas dete zna šta je odmor pre 4-5 g. starosti) dok nisu napunili bar godinu dana a i tada na rastojanja koja su mogla vrlo lako sa se predju i autom, uz dosta zaustavljanja i odmora. Jer za malu decu je svako sedenje i ograničavanje kretanja duže od 1/2 sata, sat maltretiranje. Deca ne žele biti vezana za sedište - zato i placu. Ne zato sto nemaju šta pametnije da rade.
    (alex, 18. oktobar 2019 23:08)

    # Link komentara

  9. Vi sto nas molite da sedimo u 4 zida jer vam smetaju deca - prvo, i sami ste bili deca i niko vas zbog toga nije ubio, putovali ste i porasli. Drugo - od sveg srca vam zelim da osetite tu ljubav i neznost, ali da dobijete najplacljivije moguce dete pa onda sedite u podrumu do njegove 10. godine...
    (Aleksandar, 18. oktobar 2019 22:47)

    # Link komentara

  10. Lepo je neko objasnio za izjednacavanje pritiska. Dodala bih, ako je dete prehladjeno, a bebe cesto jesu "malo slinave al nije nista strasno" - ne letite uopste. Ko je prosao pakao sletanja sa zapusenim nosem zna o cemu govorim.
    (M, 18. oktobar 2019 21:58)

    # Link komentara

  11. Bogu hvala na noise cancel slualicama.
    (#justsaying, 18. oktobar 2019 21:56)

    # Link komentara

  12. Gospode, koliko mrznje prema deci koja placu u avionu. Najbolje da se zabijem u stan i da ostatak sveta vise ne postoji za mene samo zato sto sam rodila. Znate, postoji nesto sto se zove cepovi za usi ili eventualno mp3 plejer, pa se pusti muzika. Nije uopste toliko komplikovano.
    (leeloo, 18. oktobar 2019 21:55)

    # Link komentara

  13. Deca, najveća belosvetska prevara.
    (Pera, 18. oktobar 2019 21:55)

    # Link komentara

  14. U ovom egoističnom svetu i društvu gde je jedinka postavljena u centar univerzuma, sa detetom ne treba ulaziti u avion. Sedite kod kuće i odgajajte decu da budu Grete, da budu politički korektna, pričajte im o Amazonskim šumama, glečerima na Grenlandu i belim nosorozima...
    (Stingray, 18. oktobar 2019 19:05)

    # Link komentara

  15. nesto najgore sto mi se desi u toku leta. naplacivao bih im 50% skuplje karte na carter letovima.bajd ovo ewgularno akd puruje u drugu zemlju djene djene...al.kad mi god odmor.picne i zacrsi se histericnimnolacemni majkomnkoja se pravi da ne cuje...sto ne saceka da dete poraste? kako se uopste i odmore,kakav je kdmor kad moras non stop da trcis nazad u sobu...to je vrhunac egoizma. njima toni nije odmor,beba ni ne sme na sunce...cisto da eto majka vidi malo Sunca. zasto vodite bebe na more...pogotovo autobusima kad se putuje 15+h...sto kaze kijanu rivs u jednom filmu...traze ti dozvolu za kola,za pecanje...a dete svako moze da ima. I svi se pravite kao fini.a svi se u sebi mislite,ajde bre vise umukni.
    (cojle, 18. oktobar 2019 18:21)

    # Link komentara

  16. Duda je dovoljna za pritisak a kod malo starije dece liza isto pomaže.

    A tebi Andrew želim da nikad ne osetiš ljubav deteta. Ili bilo kog drugog bića, for that matter.
    (sonic, 18. oktobar 2019 18:14)

    # Link komentara

  17. Kao boga vas molim ne letite sa decom! Sačekajte da odrastu. Ako ima išta mrže od dernjave nekog derišta
    (Andrew, 18. oktobar 2019 15:43)

    Sa decom treba znati...
    (P-76ers, 18. oktobar 2019 18:07)

    # Link komentara

  18. @zoran

    Verovatno mislite 10 hiljada metara, ne stopa? Tačno za sve ovo, deca uglavnom plaču jer osećaju pristisak u glavi i ušima i ne mogu to drugačije da ispolje nego plačom. Takodje pomaže obična laža tj duda.
    (vladebb, 18. oktobar 2019 17:40)

    # Link komentara

  19. @(Andrew, 18. oktobar 2019 15:43) najbolje da tebe proglasimo autoritetom koji ce da odredi koje je dete dovoljno veliko da leti, zar ne?
    (mrmlj, 18. oktobar 2019 17:25)

    # Link komentara

  20. @zoran
    Bla Bla Bla... sve to što pričaš pada u vodu kad deca odluče da hoće da plaču ili prave galamu itd itd itd... i ne možeš im ništa...

    Beba iza je plakala 8 sati u avionu dok je mama silikonka posle 3 sata pokušaja da smiri dete, na kraju nabila slušalice u uši...

    Sa decom dok ne porastu da znaju kad im se nešto kaže, ići javnim prevozom a pogotovo avionom samo u slučaju moranja...
    (Vladimir, 18. oktobar 2019 17:21)

    # Link komentara

  21. Osnovna i najvaznija stvar je izjednacavnje pritiska u usima bebe/male dece. Majke koje doje, onavezno bi trebale da doje bebe cim avion dostigne 10.000ft odnosno kad se iskljuci lampica za sigurnosne pojaseve pa sve do zavrsetka penjanja aviona. Isto tako na pocetku snizavanja. U slucaju da nije vreme za dojenje moze se bebama dati voda iz flasice da piju za to vreme.
    Isto tako i sa malom decom, voda iz flasice jer se gutanjem izjednacava pritisak, kao i zevanjem.
    Za stariju decu, zvaka.
    (zoran, 18. oktobar 2019 16:09)

    # Link komentara

  22. Kao boga vas molim ne letite sa decom! Sačekajte da odrastu. Ako ima išta mrže od dernjave nekog derišta
    (Andrew, 18. oktobar 2019 15:43)

    # Link komentara